barbara egholm bolig

Frederiksstadens fineste farvepalet: Kom indenfor i Barbara og Robertos smukke bolig

I en dele-lejlighed fra 1800-tallet har Barbara Egholm sat kulør på de historiske gamle vægge, bevaret de smukke detaljer og indrettet med nyt design, vintage fund og keramik fra yndlingsøen Sicilien.

I en baggård i Frederiksstaden i København med Amalienborg som nabo og udsigt til de royale gemakker fra køkkenvinduet bor Barbara Egholm sammen med kæresten Roberto i det, som bedst kan beskrives som et familiekollektiv.

Hjemmet på hele 410 kvadratmeter er nemlig delt i to, og i den ene del på 110 kvadratmeter bor Barbara og Roberto og i den anden Robertos mormor, mor og moster.

"Min kæreste Roberto har altid boet på denne måde, og faktisk har han aldrig boet andre steder. Ejendommen er fra 1896 og bygget med anretterkøkken, som man havde i gamle dage. Derfor er der to køkkener i lejligheden, hvilket gør den ideel at dele op. Fordi at den er så stor, føles det aldrig som om, vi sidder på skødet af hinanden," fortæller Barbara.

Robertos mormor har boet i lejligheden siden 1980’erne, men det er relativt nyt, at Barbara er rykket ind, og det har sat lidt kulør på kollektivet.

Barbara har nemlig sammensat den fineste farvepalet på lejlighedens store flader. En palet som er sammensat ud fra intuition og uden den store forkromede plan fra starten.

Barbara Egholm - City apartment_16.jpg
Væggene i entréen og den lange fordelingsgang har fået liv og karakter med en lys lavendel-nuance, S0520-R50B fra Flügger. Men kun op til kanten på dørkarmene, for at det ikke skulle blive for tungt i den smalle gang. Gulvtæpperne, gulvlampen og vintagekommo den har Barbara købt på Dba.dk. Vasen har hun selv haft med hjem i kufferten fra Sicilien.

"Før jeg rykkede ind hos min søde kæreste og hans familie, boede jeg i en meget mindre lejlighed, og der fandt jeg det ofte svært at finde de rigtige farver til rummene."

"Dét at rummene er større her, og at lejligheden er markant ældre, gav mig lyst til bare at plastre det hele til med smukke og glade farver," fortæller Barbara som fra starten var sikker på, at hun ville have et gult rum og et blåt, og ét med tapet.

imageg78eg.png
Barbara havde ikke en overordnet plan, da hun gik i gang med at sætte farver på alle lejlighedens vægge, men prøvede sig frem. Den lyseblå i stuen og lavendel i entréen er et fint match.

Resten opstod undervejs som en naturlig proces. Den blå farve kom på væggene i stuen, men også på køkkenlågerne i det originale køkken fra slutningen af 1800-tallet.

"Jeg elsker lyseblå og har altid gerne villet have et lyseblåt køkken, og så tog vi bare springet. Det var min søde kæreste, der malede fronterne, mens jeg var ude at rejse."

"Lyseblå er bare en farve, jeg aldrig bliver træt af, og da det jo er et gammelt køkken, ville jeg ikke gøre det alt for vovet. Jeg synes, det er vigtigt at respektere det gamle, men samtidig også gå lidt væk fra det alt for nuttede," siger Barbara.

Barbara Egholm - City apartment_01.jpg
Det store spisekøkken var oprindelig et anretterkøkken i den store herskabslejlighed. Når Barbara har familie og venner på besøg, er det ofte her, de ender, fordi her er hyggeligt at være, plads til alle og en dejlig energi i rummet. Det store spisebord, som så fint matcher den gamle køkkenbordplade, er fra Bolia og stolene af Charles & Ray Eames.

Netop at respektere den gamle ånd, men med en drejning af noget nutidigt, har været Barbaras fokus i hele indretningen.

Hun finder inspiration på Instagram og har købt interiørmagasiner, siden hun var helt ung. Hvis noget er interessant, får siden et æseløre, så hun kan finde det igen. Hvad der er et æseløre værd er meget forskelligt, for Barbaras stil er legende, eklektisk og svær at definere.

imageu4vf.png
En samling af Siciliansk kunsthåndværk, som Barbara har samlet på i mange år, sammen med farvet glas og lidt dansk keramik købt i butikken Maude Copenhagen.

"Jeg følger ikke en bestemt stilretning i min indretning, men kan mærke at jeg til tider er mere draget mere mod en stil end en anden. I visse perioder har jeg behov for så mange farver som muligt, i andre har jeg brug for mindre larm."

"Jeg føler, at jeg i mit eget tempo er i gang med at finde en mellemvej mellem de to kontraster," siger Barbara, der heller ikke kan komme uden om, at yndlingsøen Sicilien fylder en del både i lejligheden i Frederiksstaden og i hendes tidligere hjem.

Barbara har holdt sommerferie på Sicilien med sin familie, siden hun blev født, og hvert år kommer håndplukket keramik med hjem i kufferten.

Da hun var barn, var det små figurer til veninderne, og senere blev det vaser, lampefødder, fade og skåle.

Essensen af Barbaras stil med sydlandsk keramik, håndlavet og farvet glas sammen med nyt dansk keramik. Alt i et skønt sammensurium af mønstre og farver.

Hun elsker mønstrene, farverne, og at det er så forskelligt fra dansk keramik og

giver et strejf af sommer og sydlandsk varme til lejligheden.

imagettqqg.png
Barbara havde drømt om at få et gult og et blåt rum, og det blå fik hun i stuen, som hun har nydt at indrette med møbler fra hendes tidligere lejlighed på Vesterbro og kombineret med nye køb som f.eks. gulvtæppet fra Layered x Poppy Kalas og marmorbordet, som hun var heldigt at finde billigt på Dba.dk. Både stolen og sofaen fra Eilersen er også købt brugt og det pink værk, som er en vintage parfumereklame, er købt hos Bendtsens. Lampen i vinduet er fra Flos.
image1kx0i.png
Lampen, som har fået en æresplads på marmorbordet i et hjørne af stuen, er Barbaras yndlingsfund fra Sicilien. Sofaen fra Eilersen har hun købt brugt og fået ombetrukket.
image4md78.png
Montana reolen er et af de nyeste køb til lejligheden, og Barbara har valgt den i en kombination af vinrød og sart mintgrøn for at skabe et fint farvemiks op ad den lyseblå væg. Reolen rummer forskellige vintagefund og keramik fra Sicilien. Viften er fra Broste Copenhagen og den stribede gule vase er fra Hay.
imagewgwla.png
I det gamle pigekammer ved siden af køkkenet har Barbara indrettet en kontorplads med udsigt til Amalienborg og de københavnske tage. Væggene har hun malet lysegule i farven Yellow Embrace fra Flügger, og bordpladen har fået den samme lavendelfarve som væggene i entréen for at skabe en samhørighed imellem lejlighedens rum.
imagez7fo.png
I forlængelse af køkkenet ligger det gamle pigekammer, som i dag er indrettet til kontor og gæsteværelse. Reolen er fra Montana, og plakaten er fra Bendtsens.
imager2umr.png
Badeværelset er lejlighedens eneste, men til gengæld er det rummeligt og charmerende med fine velbevarede detaljer som terazzogulv, flødefarvede fliser og et skulpturelt badekar.
imagea98yi.png
De glaserede flødefarvede porcelænsfliser har mange år på bagen, men stilen holder endnu både æstetisk og funktionelt.
imagefkje6.png
Et fint gammelt blondegardin hænger i vinduet mellem badeværelset og et separat toilet.
imagelkt2l.png
Soveværelset er lyst og indbydende indrettet med lysegule vægge og gamle møbler, som får modspil af tapetet fra Svenskt Tenn.
imagex8owb.png
Den gamle kommode stod i soveværelset, da Barbara og Roberto overtog det fra Robertos mormor som har fået et andet soveværelse, og Barbara syntes, at det var så fint i rummet, at det selvfølgelig skulle blive. Det lille spejl er et gammelt Murano, købt på instagram.
image5q0mq.png
Det store spejl har parret arvet fra mormoren. og det reflekterer lyset fra vinduet, så rummet virker endnu lysere.
imagey5g3.png
Lejligheden er udstyret med pæne radiatorskjulere i alle rum, som udover at være dekorative gør vindueskarmene så dybe, at du kan sidde i dem eller have noget fint stående. Tapetet er fra Svenskt Tenn og vasen er et rejsefund fra Sicilien.
imagehsadq.png
I soveværelset er de pæne gamle dørkarme fremhævet ved at de har fået en anden farvenuance end døren. Tapetet er fra Svenskt Tenn, væglampen fra Murano og natbordet er en skammel fra Small Revolution. Senge-tøjet er fra H&M home.

Hvem og hvad

Barbara Egholm, model og studerende, og Roberto Bonfils, ansat hos Ole Mathiesen, samt hunden Enzo.

Følg med på @barbaraegholm.

110 kvm. lejlighed som er en del af et større familiekollektiv på i alt 410 kvm.

Beliggende i en 1800-tals ejendom i Frederiksstaden i indre København.