loppefund

Tre loppejægere: Få deres bedste tips lige her

Den er i fuld gang. Loppesæsonen. Og for dig, der glæder dig mere til loppejagt end festivaler, har vi fået de bedste tips fra tre erfarne loppejægere, der ved, hvad der er værd at holde øje med. God jagt!

Artiklen fortsætter under videoen...

Kunst- & Kulturformidler og indehaver af @Zerkalo__Vintage Maria Kai Nielsen 

Hvad skal vi gå efter?

"Den skandinaviske almuestil har ikke været i høj kurs i mange år, men er en del af vores fælles kulturarv. Jeg synes, du skal gå efter den slags blomstermalede stole, der kan ses på Frilandsmuseet, små vægskabe, og, hvis du har pladsen, de store gamle dekorerede almueskabe. Dragkister, skabe og stole fås helt tilbage fra slut 1800-tallet og kan ofte findes til få penge på større markeder og Dba.dk."

Hvad hitter altid?

"Gammel keramik fra Sorring, Præstø, Abbednæs, Fuglede og andre danske værksteder af den simple årsag, at det ikke kommer igen. Den måde, de farvesatte og glaserede på, kan ikke gøres efter i dag, og så passer det ind i enhver indretning. Klassisk dansk møbeldesign, det er så utrolig slidstærkt. Men ellers små kuriositeter – de gør det simpelthen sjovere at lade øjnene vandre rundt i hjemmet."

Hvad leder du efter?

"Vægtæpper, bl.a. i afrikansk wax-print, indiske spejltæpper, hjemmelavede tegninger/malerier af både børn og voksne, som har et naivt udtryk. Gamle smykker, håndsyede patchworktæpper, 'wicker'-fletlamper, Arnoldi-lamper, marokkanske puder, silketørklæder, folklore-tøj. Listen er lang."

Dit bedste fund?

"En antik afghansk kjole, en Møller & Bøgely-lampe og nogle sære små broderier. Men også en miniaturepung med nisser og Anders And-billede, fine sølvsmykker, en sur fiskemaske…"

En sikker investering?

"Der er pt en vedholdende interesse for Arje Griegstporcelæn, Bjørn Wiinblads håndmalede stager og vaser og Arnoldis blå glaslampe for Holmegaard. Men ellers gamle stemplede smykker og danske og svenske mid-century designmøbler. Men frem for alt skal du bare følge din mavefornemmelse og spontane begejstring ved en ting – så bliver det altid en god investering!"

Hvad går du aldrig uden om?

"Ting med ansigter, smukt glaseret keramik, gamle kelimtæpper, Yves Saint Laurent fra 70'erne, folklore-tøj. Og så har jeg en kæmpe svaghed for lamper, gerne i form af en konkylie, en fisk, en glassvamp. Der er noget herligt ved brugsting, der er lidt skøre og måske afspejler livet som det er: både funktionsdygtigt og samtidig tosset."

Hvor finder du de bedste loppefund?

"Vig Tuskemarked, Tisvilde Loppemarked, bittesmå butikker og markeder på Falster, jeg finder på Facebook. Apollo Loppis, Ritas Blå Lopper, Frederiksberg Loppemarked og i genbrugsbutikker på Nørrebro og Lolland-Falster."

Marias favoritlopper på Instagram

Lykke Sophie Stokholm

Hvad skal vi gå efter?

"Fyrretræsmøbler! De tilegner sig en smuk, gylden farve med tiden, der efter min mening passer ind med stort set alt. Få dem endelig ud af sommerhusene og ind i stuerne."

Hvad hitter altid?

"Alt i flet, lige fra kurve til spisebordsstole. Sidstnævnte er noget af det, jeg sælger mest af på min Instagram-butik."

Hvad leder du efter?

"Særprægede møbler, i særdeleshed dem med runde, bløde former. Dem, der særligt fanger mit øje for tiden, er italienske møbler fra 1960’erne."

Dit bedste fund?

"Min prægtige træskulptur af en kvinde, der understøttes af en mand. I min optik er det en vidunderlig afspejling af det mandlige og kvindelige i den smukkeste harmoniske symbiose."

En sikker investering?

"Mahognimøbler vil jeg mene altid er en god investering. Det er en træsort med en dyb, mørk farve, der ikke falder i værdi. Derudover ender finurlig og særpræget kunst, der fanger øjet og får dig til at stoppe op og forundres, altid uundgåeligt med at komme med mig hjem og er en kontinuerlig investering for mig."

Hvad går du aldrig uden om?

"Kunst. Jeg kan sidde i timevis og kigge på plakater, malerier og rammer på antikvitetssites. Hvor finder du de bedste loppefund? – Værdicentralen i Skanderborg er klart en af mine yndlingsgenbrugsbutikker. Jeg har altid noget, faktisk meget, med hjem efter et besøg der. Y’s Men’s Club i Næstved er også en af mine favoritter, de har masser af smukke ting og ikke mindst godt selskab."

Lykkes favoritlopper på Instagram

  • @treasurestudio_cph feminine vintagenipserier, som slet ikke er til at stå for
  • @vaserne lækkert udvalg af ting og nips, der går godt med min hang til fyrretræ
  • @eliaselias gennemført stil og fantastiske møbler.

Boho Habit, fokus på fransk vintage Maria Toft

Hvad skal vi gå efter?

"Jeg synes, du skal gå efter det, dit hjerte og følelser siger, frem for trenden. Selvfølgelig kan det hænge sammen, hvis du i en periode pludselig har et crush på en bestemt tidsperiode og/eller look, men personligt vælger jeg altid med hjertet. Det er de fund, jeg aldrig bliver træt af."

Hvad hitter altid?

"Lyserøde ting og sager. Alt fra lyserød marmor til lyserøde tallerkner. Jeg oplever, at mange har en svaghed for lyserødt vintage-interiør og også lyserødt vintage-tøj."

Hvad leder du efter?

"Smukke gamle spejle. De er min store passion."

Dit bedste fund?

"For nogle uger siden var jeg på loppemarked i Bella Centret, og der stod den så, den smukke ting, jeg længe havde søgt på mine indkøbsture til Frankrig, men aldrig havde været så heldig at finde: Den smukkeste pink opaline-opsats med hængende krystaller og vidunderlig svungen kant. Tænk, at jeg skulle finde den i Danmark. Jeg knuselsker den."

En sikker investering?

"Designting med et kendt navn bag er noget, du som regel nemt kan komme af med igen til prisen. Især dansk design."

Hvad går du aldrig uden om?

"Igen spejle. Selv om jeg ikke har mere plads på mine vægge, kan jeg ikke sige nej til et spejl, der rammer mit hjerte. Så jeg har spejle stående og liggende alle steder."

Hvor finder du de bedste loppefund?

"Apollo Loppemarked og loppemarkedet i Bella Centret. Og ikke mindst på Værnedamsvej/Tullinsgademarkedet, der er tre gange om året. Og så Dba.dk, Så længe det der er virkelig guld at finde."

Marias loppefavoritter på Instagram