Sådan tiltrækker du sommerfugle i haven: 3 nemme blomster, de elsker

Sådan tiltrækker du sommerfugle i haven: 3 nemme blomster, de elsker

Sommerfugle er smukke i haven, og der er nogle blomster med et stort indhold af nektar, som de holder ekstra meget af. Se her tre haveplanter, som sommerfuglene elsker.

Hvis du er vild med sommerfugle i haven, skal du søge for, at der er mad til dem. Og der findes nogle planter, som er ekstra optimale til det formål - og disse blomster er samtidig nemme at holde.

Faktisk kan du tiltrække et væld af gavnlige insekter til haven ved at så blomster. Det er helt utroligt nemt, det vigtigste er faktisk, at jorden er næringsfattig. Er den ikke det, kan du strø et lag sand hen over jorden.

Det er også en god idé at fjerne ukrudt først. Du må endelig ikke gøde eller vande for meget. Har du en lille have kan et højbed også bruges.

3 nemme blomster til sommerfuglene

1. Lavendel

blomster-til-sommerfuglene-lavendel.jpg

Er én af insekternes absolutte favoritter, både bier og sommerfugle elsker den lilla, velduftende blomst. Du bør plante lavendel i haven på steder, hvor de kan få masser af sol, og hvor jorden er forholdsvis mager og næringsfattig.

Tilfør gerne jorden lidt ekstra grus eller groft sand. Lavendler har ikke behov for ret meget vand, og i udgangspunktet bør de ikke vandes, medmindre jorden ser meget tør ud.

2. Sommerfuglebusk

blomster-til-sommerfuglene-sommerfuglebusk.jpg

Har fået sit navn, fordi der altid sidder sommerfugle på den. Den er nem at passe, dog tiltrækker den flest sommerfugle, hvis der er god plads omkring planten. Sommerfuglene bryder sig nemlig ikke om trange steder.

En sommerfuglebusk foretrækker en let, tør jord, og den skal derfor ikke vandes særligt ofte, når den først er etableret. Faktisk får busken som regel den væske og næring, den har brug for, fra naturens side.

3. Kæmpejernurt

blomster-til-sommerfuglene-kaempejernurt.jpg

Blomstrer langt ind i efteråret og er elsket af alle insekter. Kæmpejernurt er en meget nøjsom plante, som ikke stiller de store krav til jordkvaliteten. Faktisk foretrækker planten en mager og tør jord frem for en næringsrig og fugtig jord.

Du kan både dyrke kæmpejernurt i krukker og på friland, men du skal altså være opmærksom på, at jorden skal være veldrænet, eventuelt iblandet sand. Til gengæld vil den meget gerne have sol.