Camilla Drake Punch Needle

Camilla Drake faldt over særlige videoer – inden længe havde hun solgt 50 af sine egne

Camilla Drake arbejder til dagligt som psykoterapeut, men i fritiden elsker hun at kaste sig over kreativt punch needle broderi. Værkerne bliver til af genbrugsgarn i alverdens farver – hvis ikke på farten så i lejligheden på Vesterbro, hvor Camilla bor med sin kæreste og deres to børn.

"Jeg så tilfældigvis nogle videoer på YouTube om punch needle, og så var jeg solgt. Jeg var på barsel under corona, og med alt lukket ned, og ingen steder at gå hen, var det en perfekt beskæftigelse, mens den lille sov."

"Jeg startede min profil på Instagram, for at se om jeg kunne sælge lidt, fordi jeg efterhånden havde lavet så mange broderier, at de fyldte vores lille lejlighed op. Det gik over al forventning, og i det første år, havde jeg lavet og solgt over 50 broderier. Punch needle er på mange måder et taknemmeligt håndværk. Jeg kan sidde i toget, i sofaen eller midt på gulvet på børneværelset, mens børnene leger. Derudover kan man fortryde alle valg under processen ved bare at hive garnet ud og starte forfra."

"Udover at mine broderier er blevet teknisk mere svære, så kan jeg også se en tendens til, at jeg vælger de store værker til frem for de små. Værkerne er blevet større, har fået flere farver, men også med varierende højde i garnet, hvilket giver en flot effekt. Og så er det blevet bæredygtigt, da jeg arbejder udelukkende med garnrester, som jeg opkøber fra alverdens steder."

camilla-drake-punch-needle-broderi-garn.jpg
Tv: Punch needle-nåle, garn, hørstof og en ramme er de materialer, du skal bruge, hvis du selv vil i gang. Du kan finde masser af inspiration på Camillas profil @punchbydrake. Selv er hun meget inspireret af Rose Pearlman, som har skrevet bogen Modern Rug Hooking. Th: Camilla opkøber garnrester fra garnfirmaer, og gør hermed sin lille kreative virksomhed mere bæredygtig.

"Jeg elsker alt med geometriske former og farver. Jeg prøver ofte at dæmpe mine farver i broderierne, fordi jeg synes, det er så smukt, når andre punch needle kollegaer broderer tone i tone. Men jeg keder mig altid halvvejs og ender med at proppe flere farver ind, så jeg har måtte lære at forlige mig med, at det næsten altid er farveeksplosioner, der kommer fra min hånd."

"Hvis jeg er i gang med et broderi, der ikke fungerer, så kan det være én enkelt farve, der driller hele udtrykket. Det er så fascinerende at se, hvordan farver kan hjælpe hinanden på plads i det overordnede udtryk. Derudover finder jeg stor inspiration hos to andre punch needle håndværkere, som arbejder professionelt med det, Rose Pearlman og Pan Cukierek. Dem kan jeg virkelig anbefale at følge med hos."

"Som for så mange andre er det med Instagram lidt et had/kærlighedsforhold, for jeg kan ikke styre algoritmerne, og dét mærkes tydeligt i perioder. Men omvendt er jeg også meget glad for at have en platform at sælge og markedsføre mig fra. Mine bestsellere er uden tvivl ’turbankvinden’, som sjovt nok også var de første, jeg startede med at punche og sælge."

camilla-drake-punch-needle-broderi-lomme.jpg
Tv: Teknikken kan også bruges til at lave fine vægophæng med lommer som her. Th: Med punchneedle teknikken skaber du forskellige teksturer og højder i broderiet, alt efter hvilket garn du bruger, hvilken side du broderer fra og hvilken længde, du indstiller nålen til. Udover flotte kunstværker kan du lave tasker, puder og tæpper

"Jeg tror måske, at de for mange føles mere personlige end et abstrakt broderi. Selv kan jeg bedst lide at arbejde med de mere abstrakte broderier, men turbankvinden forsvinder ikke, og jeg har mange ideer til, hvordan jeg kan udvikle hende på flere måder."

camilla-drake-punch-needle-bolig.jpg
Tv: Trappen i krydsfiner, der fører op til en hems i lejligheden, er ikke kun praktisk med indbygget plads til opbevaring, den giver også en cool effekt til lejligheden. Camilla har malet væggen i to forskellige farver, for at skabe lidt dynamik. Både det lille tæppe og værket på væggen med grafiske former har Camilla broderet med punch needle. Th: I det lyse hjørne med udgang til altanen har familien indrettet en spiseplads med genbrugsmøbler. På væggen hænger to af Camillas broderier, som harmonerer med farverne i indretningen. Camilla arbejder hjemme med sine broderier, og det fungerer godt, for som hun siger: 'Det hverken larmer, roder eller sviner'.