Loftslejlighed i Aalborg

Camilla og Lasse har selv forvandlet et slidt tørloft til en drømmelejlighed

Før var der opmagasinering og murbrokker, men nu har Camilla og Lasse forvandlet et gammelt tørreloft i Aalborg til en farverig og kreativ lejlighed – efter et langt, sejt træk med renovering i de sene aftentimer.

Da parret fik nøglerne, gik de i gang samme aften, og herefter var det på med arbejdstøjet hver dag, når de havde fri fra studie og arbejde. Camilla Mia Rind Jensen var studerende og brugte læsedage på at spartle, og når Lasse Skovgaard Jørgensen havde fri fra den butik, hvor han arbejdede, knoklede de videre sammen.

"Vi startede med at færdiggøre overetagen, og da vi så kunne sove der, rykkede vi alle flyttekasser og en madras herop. Så boede vi på den lille førstesal, mens resten blev færdigt," fortæller Camilla om det rum, der startede med at være intet andet end base for et ventilationssystem, men som nu er parrets lyse og åbne soveværelse.

"Den første jul var der kun gulv i halvdelen af lejligheden og ingen låger eller bordplade i køkkenet."

droemmelejlighed1.jpg
På billedvæggen i stuen hænger et miks af masker, litografier og egne streger. Sofabordet er hjemmelavet af en krukke fra en planteskole tilsat en marmorplade. Stolen er TON no. 30, og den hvide vase er fra Louise Roe.

Det fedeste kick

Det eneste, der er tilbage, er bagdøren, som er den samme, som da Camilla og Lasse overtog stedet.

"Grundet lejlighedens stand var der ikke meget at bevare. Til gengæld har vi forsøgt at gøre de oprindelige materialer ære, så vi har fritlagt bjælkerne og haft fokus på gode og langtidsholdbare materialer, ligesom dengang bygningen blev opført," forklarer Lasse.

droemmelejlighed5.jpg
Camilla og Lasse har selv lagt sildebensgulvet efter at have set en guide på Youtube, og det var en stor sejr, da de nåede i mål. Sofabordet er også hjemmegjort af en krukke fra en planteskole og en marmorbordplade.

Den unikke lejlighed i Aalborg gemmer på mange gennemførte DIY-projekter udført at parret selv.

"Vi elsker at have ting, som stikker lidt ud, og som ingen andre har. Og så føles det også bare som en kæmpe sejr, når en vision eller ide bliver til virkelighed. Det er det fedeste kick!" siger Camilla. 

droemmelejlighed4.jpg
I entreen står et sjovt og boblende spejl, som Camilla har lavet af PU-skum.

"Som de to proceselskende mennesker vi er, er det mere givende end at klikke ting hjem på nettet eller gå i Ikea – selv om det også er to discipliner, vi er gode til!"

badevaerelse.jpg
Loftet på badeværelset er malet knaldgult, hvilket står godt til fliserne, som det tog lang tid at skaffe hjem via Polen fra et lille firma med ti dårlige billeder på Instagram. Det var med is i maven, at parret klikkede fliserne i kurven og håbede på to måneder senere at modtage det, de drømte om. Møblet er fra Ikea, spejlet et vintagefund og lamperne fra Bloomingville. Plakaten er en Per Arnoldi fra 1978.

Pænt trumfer praktisk

Det projekt, de er mest stolte af, er køkkenet, som har fået lige præcis den varme og fornemmelse, de håbede på. Indmaden er Ikea, og så har parret selv lavet låger og deres egen bordplade med top af linoleum.

"Da det store stykke linoleum skulle monteres på bordpladen, holdt vi begge vejret. Vi havde selvfølgelig valgt en løsning i ét stykke, så vi undgik synlige samlinger, og det endte da også med, at den faldt ned i håret på mig inklusiv den lim, den skulle monteres med," griner Camilla.

droemmelejlighed3.jpg
Endevæggen i køkkenet er malet med kalkmaling, og det samme er bagdøren, der nu nærmest går i et med den changerende væg. Elementernes indmad er fra Ikea, men lågerne og linoleumsbordpladen har Lasse og Camilla selv lavet.

Både Lasse og Camilla er draget af skæve ting, farver og særlige former, og indretningen beskriver Camilla som et miks af designklassikere, DIY og cirkus.

"I vores krøllede hjerner bliver de klassiske valg lidt for ordentlige. Vores hjem er en legeplads, og kreativitet avler kreativitet," siger Camilla. 

"Når vi udvikler på vores virksomheder eller på koncepter til andres eller laver podcast og radio, er det bare nemmere, hvis man er i et rum, man bliver inspireret og glad af at være i."

sovevaerelse.jpg
Højden på tørreloftet er udnyttet til det maksimale, og på den måde har Camilla og Lasse fået plads til et værelse under tagvinduerne. Væggen er malet med en farve, de selv har blandet. Lampen er fra New Works. Hemsen er ikke afskærmet fra det store alrum nedenunder, hvilket gør, at soveværelset føles stort og lyst og ikke som en lille hems, man kravler op i for at sove.

Hun sidder også hellere i en sofa, der er mere æstetisk smuk end behagelig. Faktisk har Camilla engang nægtet Magretheskålen en plads i køkkenet, fordi det simpelthen var for praktisk en skål. 

"Det opsummerer meget godt den følelse, vi har, når vi skal indrette et rum. Det skal være sjovt, dragende og legende. Vi ligger hellere dårligt på vores sofa end vælger en mindre pæn version for komfortens skyld," slutter Lasse.

walk-in.jpg
Hemsen er ikke afskærmet fra det store alrum nedenunder; Camilla og Lasse har ladet det ekstra værelse være åbnet, sådan at når man står på reposen mellem garderobe og soveværelse, så får man det fulde kig ned over rummet. Det gør, at rummene føles større og lysere.
droemmelejlighed2.jpg
I den ene ende af stuen har parret indrettet en siddeplads omringet af grønne planter. De elsker planter og bruger flere af dem som rumdelere, da der stort set kun er ét rum i lejligheden.

Camilla & Lasses 3 bedste renoveringstips

  1. Youtube er din ven! Vi har ingen håndværkererfaring og har lige bygget et køkken.
  2. Alt kan males over! Vær ikke bange for at give dit hjem personlighed med modige farvevalg.
  3. Ting tager tid – meget længere tid, end du regner med, så tank op på tålmodighed, inden du begiver dig ud i et stort renoveringsprojekt a la vores.

Her bor

  • Camilla Mia Rind Jensen, 27 år, marketing- og webshopansvarlig, og Lasse Skovgaard Jørgensen, 30 år, sælger.
  • Parret bor i en lejlighed på 83 kvadratmeter i Aalborg.