Camilla Aakjær bolig

Camilla og Mads købte et vaskeægte håndværkertilbud – se den store forvandling her

Fuldt møblement og gamle sutsko fulgte med i købet af den gamle murermestervilla i Holstebro, men efter utallige lossepladsture og en totalrenovering har Camilla Aakjær og hendes mand Mads fået et funktionelt familiehjem med fokus på de gode materialer og en rolig, æstetisk stemning.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Det var alt der talte, da Camilla Aakjær og hendes mand slog til og købte håndværkertilbuddet i Holstebro.

"Det eneste, udover beliggenhed, vi rigtig kunne lide ved huset, var den smukke trappe. Der var ingen deltaljer i huset som stuk eller originale gulve, som var værd at bevare, og vi så derfor muligheden for at ændre alt i huset – som i alt," fortæller Camilla.

Villaen bestod af to villalejligheder og var i den grad et håndværkertilbud, der krævede en omfangsrig renovering. Men først skulle huset tømmes, for parret havde aftalt, at den tidligere ejer måtte lade et par enkelte ting stå, da de jo alligevel skulle en tur på lossepladsen. Men det blev til mere end en enkelt tur på lossepladsen.

"Vi blev lidt chokeret, da vi kom ud i huset og skulle have overdraget nøglerne. For huset var helt fyldt med med alt fra rollespilssko til æggedeler i køkkenskuffen, og da den tidligere ejer havde overgivet nøglerne til os, gik han ud i entreen og satte sine sutsko ... og gik," griner Camilla, der dog fandt et par skjulte skatte blandt alle efterladenskaberne, for eksempel et originalt litografi af Bjørn Wiinblad fra 1954, som i dag pryder væggen i familiens stue.

Selv om der er sket store ændringer i murermestervillaen, siden de overtog, så har Camilla og Mads været meget opmærksomme på ikke at modernisere for meget.

Camilla Aakjær og Mads bolig5.jpg
I det ene hjørne af spisestuen har Camilla og Madslavet en lille læsekrog med bænken fra Moustache Edition, der giver kontrast til de ellers rolige og orgniske nuancer i resten af rummet. Magasinholderen på væggen er fra Sinnerup.
Camilla Aakjær og Mads bolig10.jpg
Trappeopgangen i villaen var faktisk det eneste, Camilla og Mads var vilde med, da de så huset første gang. Efter en hel del kærlighed og en ihærdig gulvsliber, står hallen nu helt stram og smuk. Vægspejlet er fra Moebe.

"Vi bor jo i et gammelt hus, og det ville derfor ikke klæde rammerne, hvis vi renoverede huset, som var det nyt. Vi har naturligvis gjort huset lækkert og funktionelt, men har forsøgt at beholde den gamle sjæl, hvorfor vi også har valgt naturlige og varme materialer i renoveringen," forklarer Camilla. Selve indretningen har parret holdt i en afdæmpet og neutral stil. En indretningsstil, som de ofte føler, de skal forsvare.

"Det betyder hverken, at vi er kedelige eller selv er neutrale personer, blot fordi vores hjem er det. Verden er så farverig, vores børns legetøj er farverigt, og når jeg kommer hjem fra en lang arbejdsdag og bare gerne vil slappe af, foretrækker jeg rolige farver og ikke en lyserød stue. Det er sådan, vi godt kan lide at bo," forklarer Camilla.

Både Camilla og Mads er bevidste om, at det er de helt rigtige møbler, der kommer ind, og det helt rigtige kommer op på væggene, og det tager tid at mærke efter, hvad de gerne vil have, og hvad der fungerer.

"Generelt forsøger jeg altid at finde tingene brugt, før jeg køber nyt, Se bare min tudsegamle folkestol og 7’er-stol i teak, de giver så meget kant rundt om bordet blandt de nye stole. Jeg kan specielt godt lide at finde gamle designermøbler, der ikke længere er i produktion, det gør dem mere specielle, og jagten på dem er sjov. Mit spisebord bliver jeg ofte spurgt om, og det er bare fra Blå Kors til 200 kr.,"

siger Camilla.

Camilla Aakjær og Mads bolig6.jpg
Den røde tråd i boligen er træet, og parret elsker alt, hvad det organiske materiale bidrager med til stemningen i deres hjem. Især elsker de, når de finder det brugt, så det har små mærker efter et levet liv, f.eks. er flere af spisestuestolene købt brugt. Det store spisebord i fyrretræ er fundet for 200 kr. i en Blå Kors-butik. Loftlampen er fra Frandsen, og lysestagen er fra Kiosk48.
Camilla Aakjær og Mads bolig7.jpg
Den ikoniske bogreol fra Thorvald Lissau er et af Camillas yndlingsmøbler, som hun har købt vintage. Reolen bruges delvist til udstilling af diverse loppefund og til opbevaring af børnenes legetøj, som dog opbevares i kasser, der passer ind i farveholdningen. Folkestolen fra Børge Mogensen, gulvlampen fra Caprani og sofabordet er alle gode genbrugsfund. Vasen er fra Ferm Living.
Camilla Aakjær og Mads bolig4.jpg
Sofa fra Formel A. Lænestolen er fundet brugt. Væglampen er Schottlander fra Mantis, og litografiet er et originalt Bjørn Wiinblad fra 1954, som Camilla fandt i villaens kælder blandt den tidligere ejers ejendele. Sidebordet og fodskamlen er begge loppefund.
Camilla Aakjær og Mads bolig3.jpg
Camilla Aakjær og Mads bolig9.jpg
Selv om Camilla og Mads elsker rolige og neutrale nuancer, elsker de også lidt kontrast indimellem. Vitrineskab fra Ferm Living .
Camilla Aakjær og Mads bolig13.jpg
En af de detaljer, som parret er særligt glade for at være kommet i mål med, er at få væltet den bærende væg mellem det nuværende spiseområde og køkkenet, så der er kommet et skønt kig til det store vindue og haven. De valgte en stor køkkenø, der fungerer som samlingspunkt i rummet. Egetræskøkkenet er fra Reform. Over hænger Vilhelm Lauritzens Radiohuspendler, fundet brugt. Frugtskålen er fra Ferm Living, stålreolen er fra Hay, og stolen i hjørnet er af Niels Jørgen Haugesen og købt vintage.
Camilla Aakjær og Mads bolig12.jpg
Parret har valgt et køkken i træ for at skabe lidt varme i det store lyse rum.
Camilla Aakjær og Mads bolig11.jpg
Det meste i Camilla og Mads’ køkken er gemt væk bag låger og skuffer, men den smukke stålreol fra Hay har dog fundet vej til køkkenet og giver en fin kontrast til alt træet.
Camilla Aakjær og Mads bolig2.jpg
I åben forbindelse til soveværelset ligger parrets walk in-closet. Vasketøjskurven er vintage og de dekorative kurve i skabet er fra Søstrene Grene. Sammen med greb i messing tilfører de varme og hygge til den ellers praktiske løsning.
Camilla Aakjær og Mads bolig8.jpg
I soveværelset er der fokus på lækre tekstiler. Sengetøjet er fra Studio Feder, Born Copenhagen og Garbo&Friends. Gulvtæppet er fra Jysk. Pojagi-gardinet har Camillas mor syet. Den klassiske Thonet stol er vintage. Loftlampen er fra Hay og væglampen fra Ferm Living.
Camilla Aakjær og Mads bolig1.jpg
Parret er særligt glade for de små kit kat-tiles på toilettet i stueetagen, som var svære at få fat i. Vægspejlet er fra Bga, vaskmøbel og vask fra Ikea og armatur fra Grohe. Vasketøjskurven er fra Søstrene Grene og bademåtte og vægskab er fra Ferm Living.

HVEM: Camilla Aakjær, indkøbsassistent, Mads, salgskonsulent samt børnene Conrad og Elmer. Følg med på @camillaakjaer.

HVAD: Murermestervilla på 180 kvm. i Holstebro.