Christine Garder

Christine så en klar tendens i venindernes indretning – så kom hun med særlig modreaktion

Christine og Frederiks toværelses lejlighed er et festfyrværkeri af farver fyldt med håndlavet keramik, farvet glas og kulørt kunst blandet med møbler fra alle årtier.

Da Christine og Frederik skulle flytte sammen, flyttede Frederik fra en treværelses lejlighed med sorte og hvide farver ind i Christines toværelses farverige genbrugshjem på Frederiksberg.

Og når man taler med parret i dag, er der ingen tvivl om, at Frederik er blevet mindst lige så begejstret for det farverige hjem, som Christine er. 

Christine Garder & Frederik Johan bolig.jpg
Da Christine og Frederik flyttede sammen i Christines lejlighed, byttede de rundt på lejlighedens to værelser, så det oprindelige soveværelse blev deres fælles stue. For at få plads til to hjemmearbejdspladser nedskalerede de spisebordet til et hjemmelavet flisebord med udgangspunkt i en bordplade fra Ikea, fliser fra mosaikhjørnet og hairpin-bordben i messing. Bænken er fra Søstrene Grene, og stolen er fra Bolia. Filigrana pendlen er en af parrets eneste nyproducerede lamper.

"Først og fremmest indretter vi, så vi selv bliver glade, men at venner pointerer, at de bliver i godt humør af at være på besøg hos os, gør os bare ekstra glade," fortæller Christine.

"Og så er vores hjem jo også i evig udvikling, fordi vi lige så meget brænder for at vise, hvordan man kan indrette med de genbrugsfund, som vi finder og senere sælger. På den måde er vores hjem lidt et showroom for Farveladeland også," fortæller Frederik.

Christine Garder & Frederik Johan bolig2.jpg
Køkkenet har fået en makeover, hvor parret har malet fronter og vægge, og også malet grebene med en metallak og ekstra stærk lak, samt slebet bordpladen ned og givet den skibslak.

Parrets bedste loppetips

  1. Planlæg en tur med flere loppemarkeder hver gang.
  2. Lad dig ikke slå ud. Det er en del af gamet at komme tomhændet hjem, og vi er langt fra heldige hver gang vi tager ud. Men heldet er større, hvis man kan køre flere steder hen på én dag.
  3. Opsøg også loppemarkeder i udlandet. Den sydlandske keramik og glaskunst er bare mere farverig.

Vintagelamper og sydlandsk glas

Det kan næsten tage pusten fra en, at parret kun er 25 og 26, har to fuldtidsjobs og samtidig kører en virksomhed sammen, men virksomheden opstod nærmest på grund af pladsmangel. 

Christine Garder & Frederik Johan keramik.jpg
I sætterkassen står en blanding af Christines eget keramik, en Peter Shire kop med firkantet bund samt lidt kopper fra Hay og Studio Arhøj.

"Jeg har altid fundet interesse i det brugte, farverige og anderledes. Og da jeg startede med at samle på brugte ting, var det nok ubevidst en modreaktion på, at der var så mange omkring mig som samlede på Royal Copenhagen-stel. Jeg ville gerne have en samling og et hjem, som ikke var som alle de andres," fortæller Christine.

Som tiden gik og samlingen voksede, var der til sidst ikke nok plads til al den farverige keramik, vintage Murano-lamperne og de sydlandske glas- kreationer. Så da parret skulle flytte sammen, satte Frederik stolen for døren.

Christine Garder & Frederik Johan bolig glas.jpg
Fiskene yderst til højre og venstre har Christine selv lavet, og det samme med den blå keramikkop med kirsebær og bananer på. Fisketallerkenen og fiskefadet er fransk keramik fundet brugt. Det grønne fad er det første af parrets fælles loppefund, så det har en helt særlig betydning. Faktisk er de så glade for de grønlige fisketallerkner, at de kalder det “deres Royal Copenhagen” – fordi det er de fine tallerkner, som de samler på og tager frem, når de får gæster.

"Hvis der skulle være plads til mig i lejligheden, blev hun nødt til at sælge ud af sine fund. Så da Frederik flyttede ind blev ikke kun lejligheden et fælles projekt, men også Farveladeland."

Christine Garder & Frederik Johan stue.jpg
Parrets sofa er grønlig og spiller roligt sammen med det grønmalede loft. Sofaen er fra Bolia, mens det stribede sofabord er fra Ellos. Det lilla sofabord har parret selv bygget af plakatrør og MDF plade og efterfølgende malet. Guiden hertil ligger på Farveladeland.com

Christines keramiktips

Jeg køber stentøjsler og laver mine egne kreationer herhjemme. Til maling køber jeg penselglasur, og så har jeg en god relation til et lokalt keramikværksted, hvor jeg kan få brændt mine ting.

  1. Start med at prøve og lave keramik på et keramikværksted, hvor man kan det hele; forme, male, brænde. Se om det er noget for dig. Og hvis det er, så gå videre til punkt 2 og 3. 2.
  2. Køb ler, lidt værktøj og køb penselglasur til maling.
  3. Tag dig tid; leret skal formes, så tørre, så skal det forglødes, så skal du glasere og brænde, og til sidst har du det færdige produkt. Find et værksted, hvor du kan få lov at brænde dit stentøj. Men sæt dig lidt ind i det, inden du køber dig fattig, for noget ler brændes på én temperatur og glasuren brændes på en anden, så find noget der har samme brændingspunkt.

1 ting ind, 1 ting ud

Der er løbende udskiftning i interiør, lamper og keramik, både fordi alle fotos til Farveladeland tages her, men også fordi særligt Frederik forsøger at holde fast i devisen 1 ting ind, 1 ting sælges videre.

"Vi kan godt lide at vise folk, hvordan man kan indrette sig med genbrugsfund, men også at det ikke er farligt at prøve at bygge ting, man ikke kan finde selv," fortæller Christine.

Christine Garder & Frederik Johan stue2.jpg
Da parret skulle arbejde hjemmefra under corona, skulle lejlighedens to værelser pludselig også rumme to arbejdspladser. Dette løste Christine og Frederik ved at bygge en reol i MDF, der dels skulle bruges som reol og skrivebord i ét, men møblet blev også målt efter særlige ting, de gerne ville finde en plads til; Christines symaskine og Frederiks vinkøleskab. Skamlen foran reolen er en gammel Ikea-model, som også sælges på Farveladeland. Vitrineskabet med de blyindfattede ruder fandt parret på et loppemarked, og de malede det efterfølgende i den sarte lilla farve.

Parret har således selv bygget både elskab, skrivebord, spisebord, sofabord og reol til hjemmet. Men at jagte de gode fund til Farveladeland og deres fælles hjem er med tiden vokset til den hobby, som Frederik og Christine bruger mest tid på sammen:

"Mens andre ser Netflix sammen, holder vi i hånd på loppemarkeder," slutter Frederik med et smil.

Christine Garder & Frederik Johan sovevaerelse.jpg
Lampen på væggen ved hovedgærdet er en vintage Murano-lampe, og sengegavlen er købt sammen med selve sengen hos Bedrenætter. Da de valgte sengen bestilte de ekstra lange ben, så der også kunne være et lager af deres vintagefund under sengen. I dag har de netop fået et særskilt kælderrum da lageret til Farveladeland blev for stort til lejligheden. Sengebordet i glas er genbrug og sengetøjet er fra H&M Home.
Christine Garder & Frederik Johan sovevaerelse2.jpg
Soveværelset er Frederiks yndlingsrum. Gardinerne for vinduet er fra H&M Home, mens gardinet for skabet er fra Ikea. Det store hvide spejl er også fra Ikea, og blomsterdekorationen herpå er fra @crepepapirblomster på instragram.
Christine Garder & Frederik Johan sovevaerelse3.jpg
Også i soveværelset har Christine sat sit eget kunstneriske præg med en keramikramme om et rundt spejl. Plakaten er af Sophie Ohmsen, og søhesten er et genbrugsfund. Stofnettet er fra Ellies & Ivy
Christine Garder & Frederik Johan murano.jpg
Bogkassen fra Trævarefabrikernes Udsalg er malet i en støvet grøn. Fiskene er fundet på Ebay og instagram.
Christine Garder & Frederik Johan vase.jpg
Alle glas på spisebordet er fundet brugt i Sverige, og vasen er en Murano. Begge dele kan findes på Farveladeland, mens fiske-fadene er parrets egne, som selvfølgelig også er fundet brugt.
Christine Garder & Frederik Johan kopper.jpg
Udover at gå på loppemarkeder er Christines store fritidsinteresse at lave keramik. Koppen skålen og fisken er alle hendes egne værker.
Christine Garder & Frederik Johan stue3.jpg
Barskabet købte Christine hjem med videresalg for øje, men da det først kom hjem, passede det for godt ind, så det fik lov at blive.
Christine Garder & Frederik Johan paere.jpg
Spisebordet er lavet af en bordplade fra Ikea, som var på udsalg til 50 kr., og fliser fra Mosaikhjørnet. Detaljen med kantfliserne giver en fin finish, som spiller sammen med parrets forkærlighed for grøn keramik.

Hvem, hvad, hvor

Hvem

Christine Garder, 26, konsulent hos PwC, Frederik Johan Rørvold-Jørgensen, 25, business analyst, og deres enøjede kat Frank. Sammen driver de webshoppen farveladeland.com

Hvad

Toværelses lejlighed på 65 kvm.

Hvor 

Frederiksberg.

@Farveladeland @christinegarder @frederik_johan