sommerhus holløselund

Christine og Rasmus har forvandlet et parcelhus til en ægte amerikansk drøm af et sommerhus

Christine Sofie Johansen og Rasmus Robert, der står bag interiørstudiet Force Majeure, har indrettet deres totalrenoverede sommerhus i Holløselund med luftige pasteller, lette designklassikere og kunst, der giver huset en lys og næsten californisk stemning.

Efter at have rejst verden tynd i syv år og boet flere steder, blandt andet mange år i USA, vendte Christine Sofie Johansen og Rasmus Robert hjem til Danmark og fandt et sommerhus i Holløselund ved Tisvilde i Nordsjælland.

Her så de muligheder for at skabe lidt af den californiske stemning, som de kendte så godt.

"Naturgrunden er skøn og kuperet med masser af potentiale. Den indbyder til gåture i det kuperede terræn, og de små bakker leder næsten tankerne hen på de skrå haver ved Mount Washington i Californien, som vi holder meget af," fortæller parret.

Selve huset lignede ved overtagelse dog ikke umiddelbart den sommerdrøm, parret drømte om, da det var et et-plans parcelhus på 118 kvadratmeter i gule mursten fra 2002.

Men parret, der står bag design- og indretningsfirmaet Force Majeure, som har specialiseret sig i totalistandsættelser, indretning og specialtegnede møbler, så stort potentiale i det lidt kedelige hus.

CR_21-06-10_Vejby_06 6.jpg
Køkkenet er bygget på Ikea-elementer, og messingarmaturet Christiansborg er fra Toni Copenhagen. På køkkenbordet står den ikoniske Flos-lampe Biagio af den italienske designer Tobia Scarpa. På spisebordet står en vintagetekande og to kopper af den L.A.-baserede kunstner Peter Shire fra Les Gens Heureux. Lamper er fra Jore Copenhagen, stole er vintage Mogens Koch og bordet er af Force Majeure.

"Huset var solidt og sundt, så grundelementerne var på plads til for eksempel at integrere gulvvarme, luft til vand-vameanlæg og to badeværelser samt mulighed for et isoleret anneks."

CR_21-06-10_Vejby_05 5.jpg
Det store køkkenalrum er husets hjerte, og langs hele den ene side af rummet kan dørene åbnes, så inde og ude smelter sammen. Det store langbord i massivt douglastræ er specialdesignet til spisestuen af Claus Poulsen og Rasmus Robert for Force Majeure og indfarvet i en lys pink. Stolene er Mogens Kochs Foldestol, fundet vintage. Pendler i fransk flet er fra Jore Copenhagen.

"Planløsningen var også nem at ændre, så det blev muligt at gøre huset mere sommerligt med nye facader, store vinduespartier og udgang til terrasser. På den måde fik vi pludselig et hus med store, lyse og luftige rum," fortæller parret.

Parret er i deres arbejde med indretninger inspireret af den måde, man i generationer har gjort det mange steder i udlandet, for eksempel London og New York, hvor bygge- og designprocessen bliver kombineret

I Danmark har man ikke tradition for at kombinere de to processer på den måde, men det gør Christine Sofie og Rasmus i deres arbejde.

image11aj7.png
Et miks af mønstre og sarte pastelfarver gør sommerhusets stue til et let og luftigt samlingspunkt på alle tider af året, hvor lyset strømmer ind af de store ateliervinduer fra flere sider. Lænestolen Pacha Lounge Chair er af Pierre Paulin, sofaen Croissant er af Illum Wikkelsø, sofabordet Epic er af GamFratesi. Gulvlampen i kanvas og messing er af Paavo Tynell. Alt fra Gubi. På væggene hænger billeder af Anna Bjerger fra Galleri Bo Bjerggaard. Det grafiske tæppe på gulvet er af Vibeke Klint og er fra Nordic Modern. På sofaen ligger et tæppe af Helle Skaarup Studio.

Den erfaring har de også gjort brug af i sommerhuset i Holløselund, hvor det gule murstenshus er blevet totalrenoveret fra inderst til yderst med en indretning hvor intet er tilfældigt:

"Vi har forsøgt at skabe en kombination af naturmaterialer og farver, der gør dig i godt humør og som har en naturlig afslappende effekt. Vi har brugt egetræ, stensorten Carrara-terrazzo, messing og fajance for et varmt udtryk.

De lave træpaneler og lyse listelofter er med til at skabe atmosfære, og derudover har vi valgt karme og skabskabinetter med fyldninger for et landligt udtryk."

CR_21-06-10_Vejby_02 2.jpg
Kaare Klints Safaristol og skammel er fra Carl Hansen & Søn. På væggen hænger et billede af Anna Bjerger, og på gulvet står værkerne Problemer af John Kørner – begge dele fra Galleri Bo Bjerggaard.

"Vi prøver altid at få kunsten til at spille sammen med indretningen. Den fuldender interiøret, og indretningen ville virke nøgen uden," fortæller parret.

Udenfor har de arbejdet meget med haven omkring huset og forsøgt at skabe masser af små oaser med læ og solkroge.

"At få inde- og udemiljø til at spille sammen er en kæmpe vinder. Det skal føles, som om terrassen bliver et ekstra rum, når foråret og sommeren rammer. Vi skal også helst kunne lave mad mange mennesker sammen på én gang og komme hinanden lidt mere ved, end når vi er hjemme i det daglige."

CR_21-06-10_Vejby_07 7.jpg
Kontraster mellem varme og kolde materialer som egetræ, flet og fliser i Carrara-terrazzo går igen flere steder i indretningen, her i entréen med en bænk af Børge Mogensen fra Carl Hansen & Søn. Spejlet er designet af Studio Force Majeure og produceret af J.N. Bech. I et hjørne af køkkenrummet står stolen Grace af den danske designer og arkitekt Tove KindtLarsen fra Gubi samt gulvlampen Bellhop af Barber Osgerby fra Flos. Det store mintgrønne tæppe er af Vibeke Klint fra Nordic Modern. På væggen hænger et værk af Eva Schlegel fra Galleri Bo Bjerggaard.

Dét, parret er blevet allermest tilfredse med ved huset, er da også netop det store fællesrum, der indbyder til fællesskab og er blevet sommerens sociale samlingspunkt med langbordsmiddage og sen morgenmad.

CR_21-06-10_Vejby_08 8.jpg
Flere steder i indretningen er der brugt et strejf af sort som et grafisk modspil til de mange pastelfarver på vægge, karme, kunst og møbler. Her en løber af Vibeke Klint fra Nordic Modern samt en stol af Thonet. Værket på væggen er af Jasper Sebastian Stürup fra Galleri Bo Bjerggaard.

Og selvfølgelig annekset, der giver mulighed for overnattende gæster:

"Annekset er prikken over i’et heroppe. Det betyder, at vi kan invitere gæster til spontan overnatning efter en lang dag på stranden, der ender i grillaften og kølig vin til sent ud på aftenen."

blobid0.jpg
I det store soveværelse er sengen omkranset af høje paneler i en sart pastelfarve, som sammen med hvidmalede trælofter skaber en stemning af badehotel. Sengetæppet med broderi er fra Helle Skaarup Studio, den høje gulvlampe Rosy Angelis af Philippe Starck er fra Flos, og det store værk på væggen er af Anna Bjerger fra Galleri Bo Bjerggaard. Det runde sidebord med fransk flet er fra Norr11, og bordlampen Lampadina af Achille Castiglioni er fra Flos.
CR_21-06-10_Vejby_10 10.jpg
Sommerhuset fra 2002 var oprindeligt et etplans parcelhus i gule mursten, men er nu beklædt med sort træ lagt i klink. Indrettet af bygge- og interiørstudiet Force Majeure. Havemøbler af Børge Mogensen er fra Carl Hansen & Søn.
CR_21-06-10_Vejby_11 11.jpg
Flere steder er der brugt trælameller for at skabe intimitet omkring de overdækkede terrasser.
CR_21-06-10_Vejby_12 12.jpg
Udenfor har parret forsøgt at skabe masser af små grønne oaser. Facaderne har fået ny træbeklædning og vinduer med sprosser.
35197720.jpg
Haven er skøn og grøn og fuld af store buske, der skaber mange små sol- og lækroge

Hvem og hvad

Christine Sofie Johansen, model, og Rasmus Robert, designer.

Sammen har de design- og indretningsfirmaet Studio Force Majeure.

Se mere på @studioforcemajeure

Totalrenoveret sommerhus fra 2002 på 118 kvm.

Beliggende i Holløselund ved Tisvilde i Nordsjælland.