Efterårsblomster

Efterårets blomsterfest: Dette skal du plante i den kolde sæson

Kom nyt liv i krukkerne med blomster og planter, der kan tåle efteråret og lave temperaturer. Krukkerne pynter ved hoveddøren, i haven, på terrassen eller altanen.

sankthansurt.jpg

Bier og sommerfugle begynder at mangle mad nu, og de er glade for sankthansurt, så alene af den grund burde vi plante mange flere af de nemme stauder i vore haver – eller bruge dem i krukkerne.Myrtekrukke er perfekt i krukker og lyser flot op i den ellers lidt mørke tid på året. Myrtekrukke er stedsegrøn, hvilket vil sige, at bladene er grønne året rundt.

Her får du en plante, som trives i let skygge, og som er middel hårdfør. Det er en god ide at beskytte den mod hård vind og stærk efterårssol.

Krysantemum.jpg

5 tips til en lang blomstring

  1. Jo tidligere, du planter efterårsblomsterne, jo bedre tid får de til at vænne sig til det langsomt køligere vejr.
  2. Blomsterne sætter pris på rene krukker.
  3. Plant i store krukker, så der er plads til både lecakugler og jord.
  4. Hul i bunden regulerer dræningen.
  5. Vand regelmæssigt, men stop, når frosten sætter ind.

Krysantemum her i en skøn efterårsfarve. Blomsten bør ikke få for meget vand, så sæt den under et halvtag og sørg for, at der er god dræning i blomsterkassen.

juleroser.jpg

Juleroserne dyrkes især på grund af deres evne til at blomstre om vinteren på trods af frost og sne. Den almindelige julerose bærer hvide blomster, men der findes også andre arter af helleborus, som bærer blomster i grønne, violette og rosa nuancer.

alunrot.jpg
Heba_Jane.jpg
lavendel.jpg
lyng.jpg

LÆS OGSÅ: 10 tips: Det er nu du skal sikre næste års havesæson

LÆS OGSÅ: Kom på besøg i Grethes frugthave på Tåsinge