Finske skovarbejdere er ophavsmænd til det finske komfur, som består af et stykke træstamme, hvor man saver et kryds cirka en trefjerdel ned i stammen og sætter ild heri. Når der er gang i ”komfuret”, kan du bage pandekager, varme suppe eller koge vand til en kop te.
På et finsk komfur kan man også bage lækre pandekager.
På et finsk komfur kan man også bage lækre pandekager.
Hold dog godt øje med gryden, som kan vælte, efterhånden som træstammen brænder ned.
Du kan også nøjes med at bruge komfuret som en dekorativ fakkel.
Sådan laver du en finsk fakkel / finsk komfur
Det skal du bruge:
Et stykke tørt træ, mindst 20 cm i diameter
Sav
Savsmuld
Tændvæske
Sådan gør du:
Stil træstykket på højkant, og sav tre-fire spor ned igennem det. Sav ca. 2/3 ned i stammen. Fyld lidt letantændeligt savsmuld og tørt græs ned i savsporene, og sæt ild til det. Tilsæt eventuelt lidt tændvæske. Husk at holde øje med komfuret, så længe det er tændt.