redskabskur anneks

Louises redskabsskur lå på det mest solrige spot i haven – så hun valgte at forvandle det til en skøn oase

Da Louise købte sommerhus, fulgte der et gammelt haveskur med, som tilfældigvis lå på den mest solrige plet i haven. Med den placering var der ikke nogen tvivl om, at det skur skulle bruges til andet og mere end opbevaring, og efter en grundig oprydning begyndte et hyggeligt anneks at tage form.

Skuret fulgte med, da jeg købte mit drømmesommerhus, men det var et rigtig trist haveskur, fyldt helt op med gamle haveredskaber og ligegyldige ting. 

Det ligger helt perfekt på grunden, og fra sidst på dagen til solen går ned er der det smukkeste lys både inde og ude. Så der var ingen tvivl om, at det skulle konverteres fra skur til anneks.

1.jpg
Det gamle haveskur fik isat flere vinduer og nye døre, som giver masser af lys og samtidig matcher stilen på sommerhuset. Dartskiven bliver flittigt brugt og der konkurreres ofte, når der er gæster, med gode præmier på spil.

Alt blev smidt ud, men i processen opdagede vi at en solsort havde bygget rede i skuret. I reden lå tre smukke turkise æg, så med en rolig hånd blev reden genhuset i en busk i haven. Og til vores store lettelse, klækkede æggene nogle uger efter, og tre små solsorte så dagens lys. Annekset fik herefter navnet Hytte 3.

2.jpg
Stenkæder og stråhatte skaber sommerhusstemning på væggen. Stolen er en ældre Ikea Premiär Stol, designet af Per Olof Scotte i 1969. Kurven er oprindeligt en picnickurv, men nu er den fyldt med ekstra dyner. Under den står en bakke, som bruges når der skal serveres morgenmad på sengen.

Annekset er blevet et ekstra værelse for os med mulighed for lidt mere privatliv, end der er inde i huset. Vi bruger det i stor stil som hyggerum, og børnene bruger det, når de har vennerne med heroppe, og også vores egne venner er glade for at kunne overnatte efter en dejlig sommeraften med drinks og solnedgang på terrassen. Det er virkelig dejligt at have plads til både planlagte og spontane overnattende gæster.

3.jpg
Stenkæderne er et hyggeligt projekt at lave med børn, og en dekorativ måde at få brugt alle de sten, vi finder på vores ture til stranden og i skoven. Vi har samlet så mange gennem tiden at ungerne sælger dem ude ved vejkanten om sommeren, fortæller Louise.

Da vi besluttede os for at renovere skuret og omdanne det til beboelse, var der ingen tvivl om, at vi skulle have større vinduer i hurtigst muligt. Fløjdøren var også et godt valg, for der kommer så meget dejligt lys ind nu, og det giver følelsen af, at ude og inde blender sammen, når den er helt åben.

4.jpg
I det fine gamle karlekammerskab opbevares udendørs hynder og et par badehåndklæder. Kig efter lignende vintageketsjer eller kurvekiste på DBA eller Marketplace.

Udover den hyggelige stemning var det vigtigt at annekset blev praktisk og funktionelt, så sengen kan slås ud til dobbeltseng. Til daglig er den ikke slået ud, men bruges som divan, hvor der bliver læst tykke bøger i silende regn eller i badende sol.

5.jpg
Fra sengen i annekset har man denne udsigt, og at sidde her med en god bog er lige hvad man trænger til, når man er i sommerhus, fortæller Louise. Den gamle høvlbænk er fra en skole og købt på DBA for flere år siden.

Indretningen betyder rigtig meget, og den er holdt i samme stil som hovedhuset med gyldent træ og blå og hvide farver. Derudover kan jeg godt lide naturfarver og den stemning det giver at bruge naturmaterialer. Kurve til opbevaring og bambusrullegardiner er altid godt. Det giver et roligt look, og så bliver det kun flottere med tiden.

6.jpg
Fløjdørene gør at inde og ude smelter sammen på en solrig dag som her. Selvom annekset kun er 22 kvm, føles det større, når lyset strømmer ind og der er åbnet op til terrassen.
9.jpg
En stråhat, smukke strandsten og en bog, det er essensen af sommerhusstil ifølge Louise.
7.jpg
Der er ikke mange kvadratmeter i annekset, men der var heldigvis lige plads til udtrækssengen Hemnes fra Ikea. Sengetøjet og puderne er holdt i lyse blå nuancer, der passer godt til det mørke rå murstensgulv og de hvide vægge.
8.jpg
Høvlbænken har med garanti været flittigt i brug i mange sløjdtimer. Det er sjovt at tænke på alle de fuglehuse, æsker og bordskånere, der blevet bygget på den tilbage i 80’erne, siger Louise.

Hvem, hvad og hvor

Louise Panstrup, selvstændig erhvervsmægler har et anneks på 22 kvm i Hornbæk.

Følg med på @sommerhusstemning