Jeanette Vincent Degn sommerhus jj_s_home

Dansk par savnede Schweiz: Nu har de bygget unikt bjælke-sommerhus i alpestil i Sjællands Odde

På spidsen af Sjællands Odde ligger familien Degns sommerhus. Det rustikke hus, der er bygget af rundbjælker, er hele familiens fristed. Her er den åbne pejs, arvestykker og genbrugsfund med til at skabe varme, personlighed og masser af hygge.

Familien Degn har i mange år boet i Schweiz, hvor de havde en skilejlighed. Da familien for nogle år siden vendte tilbage til Danmark, opstod savnet efter et fristed, og tanken om et sommerhus i det danske begyndte at spire.

Sammen med en entreprenør har de derfor bygget et rundtømmerbjælkehus i alpestil med masser af farver, der vækker minder om deres tid i Schweiz, krydret med arvestykker og genbrugsfund fra Danmark.

Husets store lyse køkken-alrum med åben pejs udgør det naturlige samlingspunkt for hele familien, men også det store shelter og vildmarksbadet midt i haven, er med til at danne rammen om hyggelige stunder med familie og venner.

Kom med indenfor hos @jj_s_home.

Kan du fortælle os lidt om, hvem I er?

Vi er en familie på fem. Jeg hedder Jeanett Vincent Degn, 43. Jeg arbejder i et barselsvikariat som Online Merchandising Specialist hos IKEA. Min bedre halvdel hedder Torben og sammen med vores tre børn, Dicte på 11. Julian på 10 og Lily på 6 år bor vi i en gammel murermestervilla i Valby. Vi har boet i Schweiz i mange år, hvor alle tre børn er født der, men i 2017 flyttede vi tilbage til Danmark.

Disse gamle trædæklser fra Christiansborg Ridebane, som Jeanett købte for 500 kr. på DBA, har Torben forvandlet til et unikt havebord.
Terrasse_2.jpg
Disse gamle trædæklser fra Christiansborg Ridebane, som Jeanett købte for 500 kr. på DBA, har Torben forvandlet til et unikt havebord.

Hvornår købte I sommerhuset?

Efter at have kigget på utallige sommerhuse endte vi med at købe en byggegrund i april 2019. Vi slog os sammen med en entreprenør, der bygger rundtømmerbjælkehuse, og sammen tegnede og byggede vi vores drømmesommerhus, som stod klar i juli 2020.

Hvorfor købte I et sommerhus?

Vi har boet i Schweiz i mange år. Der havde vi en skilejlighed, hvor vi elskede at bruge tid sammen. Da vi flyttede til Danmark, solgte vi den, men mærkede hurtigt et afsavn. Vi savnede vores fælles fristed, så tanken om et sommerhus begyndte derfor at spire.

Stue_1.jpg
For at bryde alt det ellers meget smukke træ i bjælkehytten, så fik parret hvidpudsede murede vægge. Lamper fra Lampemesteren og vindue med sprosser fra Genbyg.

Hvor ofte bruger I det?

Vi bruger sommerhuset så ofte som muligt, og mindst to gange om måneden.

Beskriv jeres stil

Vi drømte om at skabe et fristed, som kunne lede tankerne tilbage til vores tid i Schweiz. Derfor har vi skabt et hus i alpestil med masser af minder i form at forskellige ting, som vi har medbragt fra Schweiz. Alt sammen indhyllet i smukke velduftende træbjælker. Vi har dog valgt også at få hvide opmurede vægge indenfor for at bryde lidt med alt træet - og helhedslooket er så flot. Vi går meget op i både genbrug og upcycling, så mange af de ting vi har i huset er enten arvestykker, ting købt brugt eller ting, som vi har upcyclet.

Stige.jpg
Den fine stige fører op til hemsen.

Hvad har I ændret?

Ingenting.

Hvad er jeres yndlingsrum?

Vores store åbne køkken-alrum og stue i et. Vi ønskede et sommerhus med plads til mange gæster - et sted, hvor vi kunne sidde 12-14 stykker om bordet, uden at det føltes trangt. Derfor besluttede vi, at dette rum skulle kunne det uden samtidig at gå på kompromis med hyggestemningen. Og det synes vi er lykkedes ret godt. Pejsen er placeret midt i rummet, hvilket gør, at den kan ses fra både sofaafdelingen og fra køkkenbordet. Det er et fantastisk rum med masser af varme, personlighed og hyggestemning.

Koekken_1.jpg
Det rustikke køkken har parret selv bygget. Korpus er METOD fra Ikea og valnød-fronterne samt hylderne fandt de hos en trælasthandel og fik dem skåret til i de ønskede mål. Stolen er fra Carl Hansen & Søn.

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

Vores hjem i Valby er indrettet med farver, mange farver. Vi elsker at bo farverigt, men stadig roligt. Sommerhuset er derimod indrettet med træ og hvidt. Så det er to vidt forskellige stilarter.

Sovevaerelse.jpg
De smukke senge er fundet på DBA. Sengehimlen er fra Ellos.

Hvad er jeres bedste investering?

Uuuuh der er faktisk mange. Vores vildmarksbad og shelteret i haven. Begge dele er superdejlige. Ellers tænker jeg vores lange rustikke plankebord. Her tilbringer vi mange timer sammen - både os fem men også sammen med familie og venner. Og så også vores havebord. Det har vi selv lavet af gamle trædæksler fra Christiansborg Ridebane. Købt på DBA for 500 kr.

Vildmarksbad_1.jpg
Vildmarksbadet er en af deres bedste investeringer.

Hvilke tre ting betyder mest?

  1. Vores lampe over spisebordet. Det er en håndlavet gevirlampe, som vi har taget med fra vores tidligere skilejlighed i Schweiz.
  2. Et ur, der ikke går længere. Uret har jeg arvet fra mine oldeforældre, og det har fulgt mig fra Danmark til Schweiz og tilbage igen.
  3. Vores køkken, der er et IKEA hack. Fronterne er skåret i passende mål hos en trælasthandel, hvor vi fandt nogle flotte valnøddeplanker. Vi har selv designet, bygget og olieret det hele og har på den måde fået vores helt eget unikke drømmekøkken.
Spisebord.jpg
Den håndlavet gevirlampe, som de har taget med fra deres tidligere skilejlighed i Schweiz, betyder meget for parret.

Er der et særligt køb, I drømmer om til sommerboligen?

Ja. En sættekasse til at hænge på væggen udenfor til opbevaring af sten og andre naturfund. Men det ender nok med, at vi bygger én selv.

Shelter.jpg
Det flotte natur shelter er fra @gammelgaard_multiservice

Når jeg træder ind i mim sommerhus, så …

… oplever jeg en ro, som jeg ellers kun mærker, når jeg er på ferie.

Terrasse.jpg
Jeanett og Torbens bjælkehus er bygget af Birksø Huse.

Mine 3 bedste tips til området

  1. Odden Fisk. En super lækker fiskeforretning, der ligger på havnen i Havnebyen 5 km fra sommerhuset. Her kan man købe friskfanget fisk, røgvarer og lækre skaldyrssalater.
  2. Fiskekutteren "Cecilie" KA 71”, der lander dagens fangst ved kajen på Odden Havn, og sælger fiskene direkte på kajen. Vi er især meget begejstrede for deres jomfruhummer, som vi marinerer og smider på grillen.
  3. Gåture rundt i den rå natur. Sommerhuset ligger på Gniben på spidsen af Sjællands Odde, og der er vand på begge sider. Området indbyder til mange skønne gåture bl.a. hen til det gamle skibsvrag, der forliste og stødte på grund i 1947.

Følg Jeanett Vincent Degn her: