Johanne Viborg Landbo femte.til.venstre bolig instagram

”Jeg tror ikke, jeg behøver ret meget mere end dét rum”

Er du også vild med en god kop kaffe og fan af boligindretning, der mixer det stramme med det skæve, så skal du følge denne uges instagrambolig, Femte.til.venstre.

Kom indenfor i rækkehuset i Københavns nordvestkvarter, hvor Johanne bor sammen med sin lille familie. Boligen er indrettet med et skønt mix af forskellige stilarter, hvoraf størstedelen er genbrug, hvad enten det er blomstrede tallerkner til køkkenet eller et snedkereret modul til badeværelset.

Flest likes høster dog et selvdesignet kaffemodul, som står i Johannes yndlingsrum, køkkenet. Her dufter der altid af kaffe, der laves både mad og kreative projekter ved spisebordet, samt der er direkte udgang til terrassen og husets lille have.

”Der oser af kærlighed og liv. Jeg tror ikke, at jeg behøver ret meget mere end dét rum faktisk. Og et badeværelse måske.”

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

”Mit navn er Johanne Viborg Landbo. Jeg er 27 år og bor sammen med min kæreste, Lukas, som er 28 år og vores datter, Magda på 1 år. Vi bor i et rækkehus fra 1927 i København NV.”

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

”Jeg har altid elsket at indrette, omrokere og dekorere mit værelse, da jeg var barn.

Jeg elsker at bo lige præcis, som jeg finder smukt. Følelsen af at bo i et hjem, man hver dag værdsætter, skaber lysten til at indrette og have et hjem i flow.

Vi startede femte.til.venstre på 5. salen i Århus. Vi ejede en loftslejlighed, som utrolig hurtigt fik opmærksomhed på grund af sine synlige bjælker og gamle fabriksvinduer fra H.C Ørstedværket.”

Sofabord fra Wabi Sabi Nordic, lampe fra slowFolk og gardiner fra &Drape
Sofabord fra Wabi Sabi Nordic, lampe fra slowFolk og gardiner fra &Drape
Sofabord fra Wabi Sabi Nordic, lampe fra slowFolk og gardiner fra &Drape

Beskriv din stil?

”Jeg elsker en god blanding af stilarter. Jeg synes, at det interessante kommer ved at mixe det stramme med det skæve, gamle med det nye, osv., så det hele ikke bliver for stramt og ensformigt.

Vi bor med 95% genbrug, alt fra blomstrede tallerkner til minimalistiske fyrretræstole til en bølget bambus bogholder. Jeg kan godt lide, at de ting, vi ejer, ikke kan købes på ny, for det keder mig hurtigt at kunne købe sig til en stil.”

Baenk.jpg

Hvad bliver du inspireret af?

”Jeg finder inspiration overalt; på Instagram, Pinterest, rejser, cafeer, i butikker, farvesammensætninger, figurer eller materialer.”

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

”Vi har netop malet vores soveværelse i en isblå farve omkranset af en rustrød liste samt dør. De gamle, indbyggede skabe under soveværelsesvinduet fik samme isblå udenpå og rustrøde indvendigt.

Jeg elsker at fuldføre detaljen ved at male indvendigt også, selvom det ikke ses lukket - men det giver bare en lille fin detalje, at det er fuldført.

Vitrineskabet på væggen har vi malet i en sart beige og rustrød indeni, og de tre farver sammen går op i en højere enhed, synes jeg. Inspirationen til projektet fandt vi i Stilleben Architects farvevalg.”

Væggene i soveværelse har Johanne og Lukas malet i en isblå farve. Listerne er malet rustrøde.
Soveværelse har Johanne og Lukas malet i en isblå farve. Listerne er malet rustrøde
Væggene i soveværelse har Johanne og Lukas malet i en isblå farve. Listerne er malet rustrøde.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

”De, der følger med, ved, at jeg har forsøgt med et nytårsforsæt at minimere mine købsvaner (også genbrug!), så det har betyder, at vi har minimeret vores indkøb markant. Derfor ryger der ikke så mange nips, keramik eller møbler gennem huset, som der tidligere har gjort, haha.

Det seneste køb til vores hjem er et snedkereret modul til vores badeværelse, som vi har renoveret.”

Badeværelsesmodulet er snedkereret, og vasken er fra Kast Concrete Basins.
Vasken er fra Kast Concrete Basins.
Badeværelsesmodulet er snedkereret, og vasken er fra Kast Concrete Basins.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

”Det har lampen fra Mantis, som flyttede med fra loftslejligheden. Det var en indflyttergave til mig selv for mit første køb af lejlighed. Og det var før min såkaldte forbrugsminimering, haha.”

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

”Det må være vores kaffemodul i køkkenet. Da vi flyttede ind, var der et lidt skævt, ubrugeligt indhak, så vi fik en snedker til at tilpasse et møbel, som vi selv har tegnet.

Vi har brugt et gammelt stykke marmor fra køkkenet, som lå på loftet, da vi flyttede ind, som en del af bordpladen i møblet. Det gør det ret specielt.”

Kaffemodulet i køkkenet har Johanne og Lukas selv tegnet.
Kaffemodulet i køkkenet har Johanne og Lukas selv tegnet.
Kaffemodulet i køkkenet har Johanne og Lukas selv tegnet.

Billede: Kaffemodul

Dit yndlingsrum i boligen?

”Det er køkkenet. Jeg elsker at stå op om morgenen og sætte mig ved vores spisebord. Ofte er rummet badet i lys, og der dufter altid af kaffe. Der bliver lavet det dejligste mad i det rum samt diverse kreative projekter ved vores spisebord, som fungerer som bord til alle aktiviteter.

Vi kan gå direkte ud på vores terrasse fra køkkenet, åbne begge døre og få frisk luft ind fra vores lille have.

Der oser af kærlighed og liv. Jeg tror ikke, at jeg behøver ret meget mere end dét rum faktisk. Og et badeværelse måske.”

Fra køkkenet er der direkte udgang til terrassen og haven.
Fra køkkenet er der direkte udgang til haven.
Fra køkkenet er der direkte udgang til terrassen og haven.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

”Det næste, der skal ske, er, at vi får ny hovedtrappe. Den gamle trappe fra 1927 er træt og udtjent.

Vores hus er bevaringsværdigt, så alle de ting, vi ændrer på den ydre front, skal ligne det originale – og være af samme kvalitet. Jeg går meget op i, at vi forsøger at bevare det oprindelige, så derfor fortjener rækkehuset den smukkeste trappe for at bevare husets værdighed og smukke ydre.”

På Magdas værelse hænge et smukt tekstiltryk fra Lisbeth Jobs.
På Magdas værelse hænge et smukt tekstiltryk fra Lisbeth Jobs.
På Magdas værelse hænge et smukt tekstiltryk fra Lisbeth Jobs.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

”Alle (og jeg mener ALLE) former for dyreprint, udstopninger, dyretæpper eller afskygninger af dyr. Jeg har aldrig brudt mig om trenden med leopard eller koskindstæpper.”

Magdas værelse.
Magdas værelse.
Magdas værelse.

Mine favorit-Instagrammere er …

@beataheuman 

@faringsohuset 

@aterliervime 

Den grønne sofa er også et af Johanne og Lukas' genbrugsfund.
Den grønne sofa er også et af Johanne og Lukas' genbrugsfund.
Den grønne sofa er også et af Johanne og Lukas' genbrugsfund.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

”Lad møbler, nips og genstande komme til sin ret og ikke overdøve hinanden.

Du kan med fordel turde at gå all-in og male lofter, vælge lidt for lange gardiner eller male døre og karme og lade de elementer være udsmykning og detaljer nok i sig selv.

Det virker også bedst for mig at indrette med modsætninger; blødhed over for rustikt (fx. et florlet gardin mod en rå væg), grafisk over for organisk (fx. et grafisk marmorbord med et stykke krøllet keramik) eller varm mod kold (fx. en beige, varm væg mod et stykke mørkeblå, køligt kunst), osv. Og ja, så skader et vitrineskab vel aldrig :-D”

Det smukke vitrineskab er et genbrugskøb.
Det smukke vitrineskab er et genbrugskøb.
Det smukke vitrineskab er et genbrugskøb.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

”Den absolut grimmeste ting i vores hjem, som jeg ikke har kunnet give slip på, fordi den er så skøn, er et stykke tungt, mørkeblå keramik, som min svigermor fandt i sin have fem år efter, hun var flyttet ind.

Hvis I kan forestille jer en mørkeblå, rustik, tung mursten, sat på en rund sokkel i samme blå nuancer med to rum foroven. Den fungerer skidegodt til kuglepenne, små blomster eller en skæv udsmykning i sig selv.”

Spisestue.jpg

Den ting, du holder mest af i din bolig?

”Jeg forsøger generelt ikke at binde mig for meget til ting, så vores hjem er ofte i et flow.

Så snart jeg bliver lidt træt af et genbrugsfund, vi har gjort os, ryger det videre. Jeg synes det skaber fornyelse, og følelsen af ikke at være “attatched” til ting skaber en form for frihed.

Derfor er det svært at finde noget, vi holder mest af, da der ikke er noget vi er “trætte af”, for så er det solgt eller nede hos den lokale genbrugsforretning.

Men hvis jeg skal nævne noget, der har været i hjemmet længe, og som jeg elsker at kigge på, er det vores to tekstiltryk på væggen fra Lisbeth Jobs.”

Følg Johanne Viborg Landbo her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: tip@alt.dk

Flere instagram-boliger