Familien Honoré sætter pris på tidsløse designs og godt håndværk: ”Hellere færre, lækre ting, og så byg op derfra”
I 1966 tegnede arkitektfirmaet Holst en række kædevillaer i en park med udsigt til Maglemosen i Vedbæk. 45 år senere rykkede familien Honoré ind i et af dem. Huset stod stort set, som da det blev opført, og dét kunne familien ikke drømmeom at ændre på - dog lige med en enkelt undtagelse.
Huset ved mosen gemte på et gammelt Tectumkøkken, som familien Holst valgte at skifte ud, da de overtog det. Men havde det stået i tip top stand, var der ingen tvivl om, at det havde fået lov at blive.
– Jeg er selv vokset op med et Tectumkøkken i origon pine, fortæller Stine. Derfor bragte køkkenet også mange barndomsminder frem, og det var derfor helt naturligt for familien at være tro mod huset og holde køkkenet i samme stil som det oprindelige, men naturligvis i en moderne version. Derfor var et hvidt typekøkken slet ikke en mulighed for familien. I stedet faldt valget på Nicolai Bo, en dansk design- og møbelvirksomhed på Teglholmen i København, og så blev det udtjente gamle køkken skiftet ud med et nyt snedkerkøkken bygget i ren oregon pine, præcis som i Stines barndomshjem.
– Køkkenet og spiserummet med det store bord er husets hjerte. Det er her vi spiser alle måltider, laver lektier, læser aviser, ser film, arbejder, tegner og bager kager. Huset i Vedbæk ligger midt i et kuperet terræn og er placeret, så lys og natur udnyttes maksimalt.
Huset er tegnet med store vinduer, så der kan nydes godt af den grønne udsigt fra sofaen i stuen. Og selvom husets store vinduer kunne gøre det svært at værne om privatlivet, er det ikke tilfældet her.
– Man er fuldstændig privat, fordi udformningen af kædevillaerne og placeringerne er så gennemtænkt. Vi nyder det hver eneste dag året rundt. Alle årstider er smukke, og dét at vi kan følge med i dem gennem de store vinduer, dét er smukt. Samtidig elsker vi muligheden for det stik modsatte. Vi er midt i naturen, men Københavns indre by er kun 20 minutter væk. Vi er inde i byen hver dag med vores jobs, og når vi så har fri og er hjemme, har vi naturen med dens ro. Det passer perfekt til os, forklarer Stine. Når du træder ind i familien Honorés 60’er-villa, er du ikke et sekund i tvivl om, at ejerne sætter pris på tidsløse designs og godt håndværk. Allerede som helt ung fandt Stine sit første designikon. Midt i en baggård på Østerbro i 90’erne spottede hun en helt særlig skat, nemlig en Arne Jacobsens lufthavssofa. Den stod og ventede på at skulle til storskrald.
– Jeg fik den båret op i min lille lejelighed, og sidste år fik vi den ombetrukket. Nu pryder den stilrene sofa stuen i familiens villa i Vedbæk i fint selskab med blandt andet Øresundsbordet, som stod i huset, da parret købte det.
– De tidligere ejere er et arkitektpar, som havde de fineste møbler, og bordet passede perfekt til huset og rummet, så vi var ikke i tvivl om, at vi gerne ville overtage det. Det har stået her i al den tid, huset har eksisteret.
Et af Stines indretningstips lyder ”Hellere færre, lækre ting, og så byg op derfra”. Derfor investerede parret også i en dyr sofa.
– Det første møbel vi købte sammen var den store sofa fra Zanotta. Den kostede 25.000 dengang, og der var ikke mange af vores venner, som brugte så mange penge på en sofa på det tidspunkt. Men vi ville hellere købe én fed ting ad gangen og så langsomt bygge op derfra. Det har egentlig været et gennemgående princip, og derfor har vi har også fundet mange af vores møbler brugt, siger Stine.
Tænk husets stil ind, når du vælger køkken. Det hvide grebsfri køkken er for mange det naturlige valg, men bor du i en villa fra 60’erne eller en herskabelig bolig med stuklofter, er der andre typer køkkener, som supplerer husets
originale stil bedre.
HVEM OG HVOR
Stine Honoré, kommunikationskonsulent på et forlag, sammen med Kristian Honoré, ingeniør, og deres to børn Asger på 13 år og Asbjørn på 11 år.
Arkitekttegnet kædevilla i Vedbæk med udsigt til Maglemosen.