Kia Bidstrup Sørensen sommerhus mitsommerhusprojekt

”Vores motto er: Ingen luksus men masser af HYGGE”

Tæt ved Blåvand og det brusende Vesterhav og blot 35 minutter fra familien hjem i Esbjerg ligger denne lille perle af et sommerhus. Kom med indenfor i ”Hyggeriet”, hvor netop hygge er i fokus, og hvor indretningsstilen er en blanding mellem nordisk og vintage i et herligt sommerhusmix.

Da Kia og hendes familie ledte efter et sommerhus var kriterierne et stort og rummeligt køkkenalrum gerne med åben forbindelse til stuen samt en naturgrund, som ikke krævede pasning. Og netop det, og meget mere, fandt de sommerhuset ”Hyggeriet”.

Det lille træhus, der ligger ved Blåvand, var oprindeligt mest tænkt som en investering, men hele familien blevet så begejstret for sommerhuslivet, at de nu benytter huset året rundt og i stort set alle ferier.

Siden familien overtog huset, har det gennemgået en total renovering, og der er stort set ikke det, der ikke er blevet ændret. Der er lavet nyt køkken, gulvene er udskiftet, der er tilføjet et terrasse og et lille anneks, og så har hele huset fået småsprossede vinduer i stedet for de oprindelige panoramavinduer. Huset, der er indrettet i en kombination af nordisk og vintage stil, emmer af ægte sommerhushygge og lever til fulde op til sit navn.

Kom med indenfor i denne uges sommerbolig: @mitsommerhusprojekt

Kan du fortælle os lidt om, hvem I er?

Jeg hedder Kia Bidstrup Sørensen. Jeg er 47 år og gift med Lars, 50. Sammen har vi to piger på 17 år og 19 år. Jeg arbejder som børnehaveklasseleder i en specialenhed med børn med talesproglige vanskeligheder. Når vi ikke er i sommerhuset i Blåvand, bor vi i en gammel istandsat murermestervilla fra 1934 i Esbjerg.

Huset, der er indrettet i en kombination af nordisk og vintage stil, emmer af ægte sommerhushygge og lever til fulde op til sit navn.
Huset.jpg
Huset, der er indrettet i en kombination af nordisk og vintage stil, emmer af ægte sommerhushygge og lever til fulde op til sit navn.

Hvornår købte I sommerhuset?

Vi købte sommerhuset ”Hyggeriet” i marts 2019. I vinterferien 2019 var vi ude og se på fire forskellige sommerhuse, men vi fandt fejl og mangler ved dem alle. Efter at vi havde tilbragt et par timer sammen ejendomsmægleren, mente han, at han havde det helt rigtige sommerhus til os – og ham fik ret. Han satte os af ved Hyggeriet, og vi var ikke et sekund i tvivl, da vi stod i det store køkkenalrum. Vores kriterier var netop et stort og rummeligt køkkenalrum gerne i åben forbindelse med stuen. Desuden en naturgrund UDEN græsplæne, fodboldmål og trampolin, for vi ønskede ikke endnu en have, der skal holdes.

Hvorfor købte I et sommerhus?

Huset var egentlig mest tænkt som en investering, og det var oprindeligt meningen, at det skulle lejes ud og bruges lidt af os selv, når tiden var til det. Men vi er blevet så glade for sommerhuslivet, at vi nu selv bruger huset så meget, som familielivet tillader det, men lejer det også ud på Airbnb.

Sovevaerelse_1.jpg
Dette værelse er HYGGERIETs mindste værelse. Den rosa farve hedder DUFT og er fra Jotun.

Hvor ofte bruger I det?

Vi er der ca. en weekend hver måned. Derudover tilbringer vi alle ferier i sommerhuset, så vi er der både i jule-, vinter-, påske- og pinseferien og en enkelt uge i sommerferien. Vi har kun 35 minutters kørsel til sommerhuset, hvilket er en fordel hvis man har trænger til lidt sommerhushygge – og det gør vi tit. Desuden er vi der ca. en gang om ugen, da vi selv står for udlejningen og rengøringen af sommerhuset.

Karlekammerskab.jpg
Annekset bliver flittigt brugt at pigerne, når de har veninder eller kæresten med i sommerhuset. Karlekammerskabet er malet med farven LINBLÅ fra Jotun.

Beskriv jeres stil

Vores motto er ”Ingen luksus men masser af HYGGE”, og det er derfor et must, at det skal være hyggeligt. Stilen er en god blanding af nordiske og vintage. Vintage-stilen i form af masser af loppe- og genbrugsfund i den klassiske landstil tilsat farver fra nips, løse tæpper, vattæpper og puder i mønstre, blomster og striber i et herligt sommerhusmix. Og den nordiske stil kommer til udtryk i rolige, afdæmpede naturfarver, træ og grønne planter suppleret med dansk design, som giver et skønt modspil til de gamle fyrtræsmøbler og loppefund.

Sovevaerelse_2.jpg
Sengetæppet i soveværelset er fra Jysk.

Hvad har I ændret?

Vi har ændret stort set alt. Sommerhuset var 84 m2 da vi overtog det, men da huset kun havde en indgang gennem køkkenet, valgte vi at bygge et skur til på 8 m2. Skuret fungerer nu som en ny indgang til sommerhuset samt bryggers, så vi har fået plads til både vandvarmer, vaskemaskine og tørretumbler, der før var placeret i badeværelset. Derudover er alle panoramavinduer udskiftet med småsprossede vinduer, der er opsat nyt køkken, badeværelsesmøblerne er skiftet ud, og så er der lagt nye gulve. Endelig er hele huset blevet malet - både inde og ude. Desuden har annekset fået nyt liv i form af et nyt trægulv og så har vi isat et vindue, så det nu kan bruges som soverum, når vi er mange i sommerhuset.

Spisestue_1.jpg
Spisebordet er fra Ilva, stolene er fra Hay og tæppet e fra Ikea.

Hvad er dit yndlingsrum?

Mit absolutte yndlingsrum er det store opholdsrum, som indeholder køkkenet og ligger i åben forbindelse til stuen. Det er rummeligt og lyst, og så er der plads til, at hele familien kan samles, uden at det følges klemt.

Stue_1.jpg
Opholdsrummet er parrets yndlingsrum.

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

Vores hjem i Esbjerg er også indrettet i den nordiske stil, men det er dog mere minimalistisk. Og så er der knap så mange nips og begrænsede loppefund.

Hvad er jeres bedste investering?

Den bedste investering er de småsprossede vinduer, der er med til at skabe hygge og give sommerhuset et helt andet udtryk.

Stue_2.jpg
De småsprossede vinduer er med til at skabe hygge og er også parrets bedste investering.

Hvilke tre ting betyder mest?

  • Vores hjemmebyggede lange bænk ved vinduet. Her nyder jeg at sidde med morgenkaffen og se på rådyrene, som kommer på besøg ved vores fodretrug hver morgen og aften.
  • Vores 120 m2 træterrasse, som min mand selv har bygget. Terrassen går hele vejen rundt om huset, og man kan altid finde læ og en hyggelig krog.
  • Vores scrapbog/gæstebog, som bugner af billeder og de skønneste hilsner fra vores gæster. Jeg elsker at sidde og læse i bogen. Det betyder alverden for os, at vores gæster har haft et godt ophold i huset.
Baenk.jpg
Yndlingsspottet i sommerhuset er denne siddeplads ved sansevinduet.

Er der et særligt køb, I drømmer om til sommerboligen?

Vi drømmer om at bygge en pergola enten på terrassen eller mellem sommerhuset og annekset.

Terrasse_1.jpg
Kia og Lars drømme om at bygge en pergola i sommerhuset.

Når jeg træder ind i mit sommerhus, så …

…. falder mine skuldre ned, og jeg slapper af fra første sekund.

Bryggers.jpg
Bænken fra balibali.dk, der lige nu har plads i bryggerset bliver også brugt andre steder i sommerhuset. Den er også god som arbejdsbord eller som sidebord ved vildmarksbadet.

Mine bedste tips til området

  • Vi nyder den smukke natur i og omkring Blåvand, som både byder på skov, hede og strand. Vi går mange ture i Blåvand plantage og har slet ikke set hele plantagen endnu.
  • Vi nyder også en gåtur ved både nord- og sydstranden i Blåvand. Mod nord er stranden vild, og i den sydlige del af Blåvand strand og Hvidbjerg Strand er vandet stille og roligt med perfekt badevand.

Følg @mitsommerhusprojekt her: