Her er 7 skønne krea-butikker, du bør besøge i Hamburg

I et lille område af Hamborg, St. Pauli, finder du et sandt krea-mekka. Snup en spadseretur i det charmerende kvarter, og besøg de arbejdende kunstnere i butikkerne, mens du shopper hobbyartikler, som du ikke finder mage til i Danmark.

Dims til scrapbogen

Træd ind i Chandra Liebetanz’ legende verden af papir, stempler, tuscher, maling og papfigurer i butikken Fux Vintage.

Træd indenfor i et legesygt univers hos Fux Vintage, hvor du kan købe papir, klistermærker, tuscher og en masse uimodståeligt krimskrams. 

Er du til bullet journaling (scrapbog) og papirnusseri, finder du nøjagtig den dekorationstape eller det stempel, der sætter prikken over i’et på dit projekt. 

Fux Vintage er sådan en butik, hvor du kan blive ved at vende og dreje hver eneste ting og konstant får øje på noget, du må have med hjem. Du støder også ind i sjove væsner af pap, som ejeren, Chandra Liebetanz, får fra en lokal kunstner i kvarteret, hvor der er adskillige samarbejder på kryds og tværs. Butikkens navn skyldes, at Chandra ud over hobbymaterialer sælger vintagebørnetøj.

Fux Vintage

Wohlwillstraße 11

Fuxvintage.de

God tysk humor

Hos Fritzen udstiller Maren Amani sine morsomme illustrationer sammen værker fra to andre kunstnere.

Kig ind hos Fritzen, og få et smil på læben. Her sælger kunstner Maren Amini nemlig humoristiske illustrationer, man bliver i godt humør af. Teksten står på tysk, men er du ikke skrap til fremmedsprog, er Maren ofte at finde i butikken – hun oversætter gerne og får et grin med dig, når du pludselig forstår pointen med den vittige tekst. 

Ud over Marens morsomme streg kan du købe sort/hvid-tegninger af moderne hverdagsliv af kunstner Line Hovens samt farve­strålende illustrationer af pasta, blomster og tomater fra italienske Larissa Bertanascos. De tre væsensforskellige kunstnere har alle arbejdsplads i butikken og tilbyder noget for enhver smag.

Fritzen

Wohlwillstraße 20

Instagram: @fritzen.hamburg

Af sted til Hamborg – sådan!

Kører du ikke i bil, er det nemt og billigt at tage toget, som kører direkte fra København med to timers mellemrum. Fra Jylland kan du fange samme tog i Kolding. 

Det koster mellem 500 og 1.000 kroner for en returbillet og tager knap fem timer fra hovedstaden og knap tre fra Kolding.

En fjer i øret

Designer Jennifer Kuhrt sælger fjerlignende læderøreringe i Kleine Freiheit No. 1, hvor hun også sidder og laver dem. En række andre kunstnere sælger også produkter her.

Kleine Freiheit No. 1 sælger både tøj, keramik, accessories og hobbymaterialer. Bag disken er der gang i kreativiteten, når designer Jennifer Kuhrt sidder med en hultang og laver fjerlignende læder­øreringe, som du kan købe i butikken. Hun er blot én af de uafhængige kunst­nere, som sælger deres produkter her. 

Varerne er for de flestes vedkommende unika eller findes i få eksemplarer, så du kan være ret sikker på ikke at støde på noget magen til hjemme i Danmark.

Kleine Freiheit No. 1

Clemens-Schultz-Straße 88

Kleinefreiheit1.de

Kender du St. Pauli?

Bydelen St. Pauli ligger i det vestlige Hamborg og er blandt andet kendt for gaden Reeperbahn med et hav af erotikbutikker og barer.

Bydelen er samtidig et kulturelt og lebendigt område med mange alternative typer, som sætter deres præg på kvarteret med for eksempel graffiti. 

De små gader omkring Wohlwillstraße byder på en overflod af sjove, skæve og underfundige butikker og huser mange kunstnere og kreative sjæle.

Kunstprint på din T-shirt

Hos Raum für Illustration kan du vælge en illustration af en lokal kunstner og få trykt den på et stykke tøj, mens du venter.

Ved første øjekast tror du muligvis, at Raum für Illustration sælger klister­mærker, for en kæmpe sættekasse midt i butikken er fyldt med små tags med forskellige motiver. Bluser langs væggen og maskinerne bag disken giver dog forklaringen på, hvad det er for en forretning, du er trådt ind i.

Mærkerne klistrer nemlig ikke, men er tekstiltryk, som du kan få monteret på din T-shirt. Du venter blot få minutter, mens maskinen smelter stoftrykket ned i blusen. Butikkens navn betyder rum for illustration, og dens mission er at hjælpe forskellige illustra­torer til en ekstra indkomst.

Raum für Illustration

Paul-Roosen-Straße 4

rfiworld.de

En pose blandet krea

Køb malerier i akrylblokke, tekstiltryk, vægdekorationer i garn og meget andet unika i Kunst Kiosk, hvis indgang er dekoreret af lokale kunstnere.

Hos Kunst Kiosk er slik og ugeblade byttet ud med krea-lækkerier i form af alt fra øreringe og notesbøger til vægkunst og sjove pyntegenstande.

I en stor bakke ligger for eksempel 40-50 farvestrålende tekstilmærker, blandt andet en fredsdue og en regnbue, som du kan sy på for eksempel en jakke, eller du kan købe søde postkort, klistermærker, keramik, frøbomber, bøger, kalendere og meget mere.

Kunst Kiosk

Paul-Roosen-Straße 5

kunstkiosk-hamburg.de

Det skal du også opleve

Kaffe: Kandie Shop på Wohlwillstraße 16 laver en god latte, og stemningen er hyggelig, cool og bohemeagtig. Tillader vejret, så sæt dig ud, og betragt livet i gaden.

Frokost: Kraweel på Paul-Roosen-Straße 6 har livlig stemning, og i solskinsvejr er der rift om udendørsbordene. Prøv gedeostsalaten med en hjemmelavet limonade til.

Gadekunst: Der er graffiti overalt i St. Pauli, stop for eksempel ved det imponerende pastelfarvede gavlmaleri af en kvinde med hår i grafiske mønstre på bygningen Paul-Roosen-Straße 22.

Drømmeverden af silkepapir

De delikate værker af silkepapir kan du se Susanne Sölter sidde og lave i sin butik, Textur.

Susanne Sölter, der ejer butikken Textur, er én af de mange arbejdende kunstnere i St. Pauli. I vinduet hænger en række kvindeskikkelser og nedenfor står små grise og høns, men lad dig ej fortabe her; træd ind i butikken, og få en snak med Susanne. 

Hun er sandsynligvis i gang med sin særlige silkepapirsteknik, hvor hun hærder det tynde papir med lim og modellerer forskellige ting som kvinde­skikkelserne og grisene i vinduet. 

På bordet ligger silkepapir i alskens farver, som Susanne elsker at lege med og for eksempel trylle sko ud af, som sælger godt i julemåneden, når børn på Skt. Nikolaus Dag sætter dem uden for døren og forventer, at de morgenen efter er fyldt med slik.

Textur

Kleine Freiheit 42/44

textur-hamburg.de

Guf til den krøllede hjerne

Der er mange sjove gaveideer hos Stadtkutter, for eksempel smykker af gamle legoklodser, kollager i konservesdåser og strikkede fingerdukker.

Hos Stadtkutter kan du købe kunsthåndværk i mange afskygninger, du bliver bombarderet med ideer til nemme småprojekter, og her er skøre ting som øreringe af kapsler og legoklodser samt sardindåser dekoreret med flotte kollager. 

Du kan med garanti få lang tid til at gå her, og det kan nok ikke undgås, at du får købt et par gaver med hjem, for her bliver det sjovt og personligt, og modtageren vil føle sig værdsat.

Stadtkutter

Weidenallee 17

Stadtkutter.com