Lærke bliver inspireret af det eventyrlige: ”Jeg er forbundet til alt i mit hjem”

Lærke Victoria Plougmann bor farverigt og legende, og hun bliver særligt inspireret af lys og stemninger. Kom indenfor i Ugens Instagram-bolig, som tilhører @laerke_victoria.

Når man står ved Lærke Victoria Plougmanns lejlighed, ved man ikke, hvad der venter én, når man træder ind ad døren. 

Inde i lejligheden har hun nemlig skabt et nysgerrigt, farverigt og legende univers, hvor hun blander klassisk møbeldesign med mønste og former, der gør lejligheden kitsch. 

Til alt.dk fortæller hun, at hun har flyttet meget gennem sit liv, så hendes lejlighed er blevet et sted, hvor hun kan slå rødder og skabe et hjem på sine egne præmisser.

"Jeg tror ikke, at der er noget, der er for skørt eller “for meget” til mig. Jeg elsker de skæve ting, der giver personlighed og gør mit hjem særligt for mig," siger hun.

Kom med indenfor hos @laerke_victoria, som er denne uges Instagram-bolig.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra? 

Jeg kommer fra en kreativ familie med hænderne skruet godt på. Min morfar var billedkunstner og dekoratør, og som barn tilbragte vi meget tid i hans atelier. Det vakte min nysgerrighed for at udtrykke mig visuelt igennem farver og kunst. Mine forældre er også kreative og mit barndomshjem er farverigt og varmt, og på væggene hænger min morfars malerier. Min opvækst har stor del i min interesse for kunst, design og indretning. 

Hvad bliver du inspireret af? 

Jeg bliver meget inspireret af farver, lys og stemninger. Særligt stemninger er en stor inspirationskilde. Jeg værner meget om følelsen, som et bestemt sted eller en bestemt situation kan bidrage med, både når jeg arbejder billedkunstnerisk og når jeg indretter mit hjem. Blandt andet er farveskemaet i mit soveværelse inspireret af en solopgang, og mine gardiner ved mit spisebord af en regnbue. 

Lærke Victoria Plougmann

28 år.

Studerer på Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler.

Bor i en ejerlejlighed centralt på Amager i en bygning fra 1940. 

Ud over at studere, arbejder hun på et teater og laver indhold til Instagram.

Find hende her @laerke_victoria

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig? 

Det seneste, jeg har købt, er en Muller Van Severen alu chair og et Aurora side table fra TABLEAU x Lumière Bricoleur. Begge møbler var tiltænkt mit soveværelse, men da jeg først så dem i stuen, vidste jeg, at de skulle bo der. 

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram? 

Det må være sofahjørnet i stuen. Det er et af mine favoritsteder i lejligheden, så jeg er glad for, at det også resonerer hos andre. 

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem? 

Da jeg måneder forinden vidste, at jeg skulle overtage lejligheden, købte jeg som det første mit Secret Garden gulvtæppe designet af Poppy Kalas for Layered. Gulvtæppet var nummer et på min ønskeliste, og jeg glædes stadig over det hver eneste dag. Det har fået lov til at danne rammen om resten af min stue.

Hvilken ting holder du mest af i din bolig? 

Jeg er forbundet til alt i mit hjem, og det hele betyder noget særligt for mig. Men hvis jeg skal fremhæve noget, betyder regnbuegardinerne i min spisestue meget for mig. Farverne stimulerer mig, giver mig energi og gør mig tryg. Når hverdagen er mørk og grå, kan jeg trække gardinerne for og være i min regnbuehule. Det føles som farveterapi.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel? 

Jeg har en stor samling af kitschet nips, blandt andet en Scooby-Doo mysteriebus og et fad med gaver fra Kinderæg. Æstetiske er de måske ikke, men jeg elsker hver en dims. 

Hvad er den sjoveste inspiration, som du har brugt i dit hjem? 

Jeg har længe været inspireret af det eventyrlige og overdimensionerede. Derfor er mit hjem indrettet med flere forstørrede objekter, jeg selv har lavet. Jeg har blandt andet flere store papmache-frugter, en billard kugle på 65 cm i diameter og gigantiske spillekort, der hænger på en væg i stuen. Jeg elsker dimensionerne af dem og den barnlige og næsten teatralske følelse, objekterne bringer til rummet. 

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem? 

Jeg kommer aldrig til at bo minimalistisk med neutrale farver. “Less is more” er ikke et begreb, jeg efterlever. 

Hvad er dit yndlingsrum i boligen? Og hvorfor? 

Det må være min stue. Det er leverummet i lejligheden, og her er der plads til hygge, rod, arbejde og leg. Mange af mine yndlingsting bor herinde, blandt andet mine fliseborde, som jeg har bygget med min far og min guld uro, som min mor og jeg har lavet sammen. 

Hvem er dine favorit-Instagrammere, når det kommer til bolig? 

@tableau_cph 

@celinehallas

@cathdelichtenberg

Lærkes bedste indretningstips

  1. Vær ligeglad med, hvad andre tænker om dig eller din indretning.
  2. Køb brugt! Loppemarkeder og DBA er en skattekiste. 
  3. Gå med din intuition.