Le Klint The Bouquet

Ny moderne lysekrone fra Le Klint

De plisserede lamper fra Le Klint er en tendens og er både flotte alene og i større klynger af flere.

Le Klint lancerer en ny udgave af lampen The Bouquet, som oprindeligt er designet af Sinja Svarre Damkjær.

Lampeskærmene bliver foldet i hånden på foldesstuen i Odense, og de sirlige og skarpe krydsplisseringer symboliserer tulipanens udsprungne blomsterhoveder. Ledningerne, som er flettet sammen, er meget dekorative at se på.

LE KLINT The Bouquet lamper

Buketten findes både i én individuel pendel eller som en smuk lysekrone med enten tre, fem eller syv lampeskærme. Lampen er det første produkt i Le Klints historie, som anvender fremtidens energisparende lysteknologi, LED.

De smukke lamper kan købes i butikkerne fra den 1. februar 2019 med undtagelse af The Bouquet Chandelier med syv lampeskærme, som kun kan købes ved bestilling. 

Om Le Klint

Den kreative iværksætter, Tage Klint, etablerede Le Klint i 1943, men historien om virksomheden startede allerede 40 år tidligere, da Tage Klints far, arkitekt P.V. Jensen-Klint, foldede den første lampeskærm til en petroleumslampe, som han ligeledes havde designet selv.

Hele Klint-familien, inklusive sønnerne Tage og Kaare Klint, og en lang række gode venner syslede herefter med at forfine skærmen igennem flere år, indtil Tage Klint valgte at gøre Klint-familiens husflid og folderi til en egentlig forretning. Han tilføjede også de oprindelige Klint-skærme en afgørende detalje, nemlig den unikke gribekrave.

Kaare Klint var en kendt, respekteret arkitekt, designer og dygtig kunsthåndværker, og Le Klint havde stor glæde af hans enorme talent. "Frugtlygten" og "Kiplampen", som han skabte omkring firmaets opstart, er stadig blandt Le Klints mest populære lamper. De foldede lampeskærme karakteriserer virksomhedens design-DNA, og det særegne håndværk varetages stadig af særligt uddannede medarbejdere, også kaldet "foldepiger".

I 1953 tog Jan Klint, søn af Tage Klint, over. Han var som forretningsmand lysår forud for sin tid. For at sikre sine medarbejdere oprettede han den fond, der siden 1972 har drevet virksomheden Le Klint.

De Klintske lamper er blevet udviklet i samarbejde med arkitekter og designere gennem hele det 20. århundrede og er løbende blevet justeret i takt med teknologiens fremskridt. Virksomheden har i dag en stor klassisk kollektion med designs af blandt andre Kaare og Tage Klint, Poul Christiansen og Andreas Hansen, samt en moderne kollektion med designs af blandt andre Markus Johansson, Christian Troels, Øivind Slaatto og Aurélien Barbry. Le Klint sælger deres lamper i mere end 40 lande.