Mathilde Engelund

Mathilde og Nicolas har skabt lyse rum, selvom lysindfaldet er knapt – se hvordan her

I en klassisk Vesterbro-lejlighed har Mathilde og Nicholas væltet en væg, malet gulvene i en lys farve og indrettet med møbelklassikere, loppefund og nøje udvalgt kunst.

Oprindeligt var Mathilde og Nicholas’ Vesterbrolejlighed en fireværelses lejlighed med forholdsvis små rum, men et stort alrum var altafgørende for børnefamilien, der ønskede et åbent rum, hvor hele familien kunne være sammen. 

"Vores tema for renoveringen var ”lys og rummelighed”, og vi har virkelig fokuseret på at få rummene til at virke større. Jeg oplever ofte, at lejligheder i København er mørke, da de ligger meget tæt, men også fordi der typisk er altaner på ejendommen, der skygger for lysindfaldet. Derfor forsøgte vi at skabe et lyst hjem, selvom lysindfaldet var knapt," forklarer Mathilde.

mathilde-vesterbro-lejlighed-spisestue.jpg
Da alrummet både skal fungere som opholdsrum, stue og spisestue, har parret valgt et lille spisebord, der ikke optager for meget af gulvpladsen. Omkring Egon Eiermann-bordet er der lige akkurat plads til den lille familie. Stolene er en blanding af Wegners klassiske Y-stol og Arne Jacobsens 7’er med og uden armlæn.

Parret ville hellere give afkald på et af værelserne og inddrage det i ét stort rum end at have køkkenet i et rum og et lille, mørkt værelse ved siden af.

"For at skabe sammenhæng imellem rummene har vi lagt nyt gulv og givet det hvid maling. Det er også for at få rummene til at virke større," fortæller Mathilde.

Søjlen som blikfang

Tilbage efter ombygningen står en søjle midt i rummet, som de fleste nok ville hade, men ikke Mathilde. Hun er vild med, at den bærende søjle bryder det nu store rum, og indimellem giver hun den en klat maling, der ændrer udtrykket. Selvom drømmen altid har været et stort og luftigt alrum, kom det faktisk bag på Mathilde, hvor svært det var at indrette rummet.

"I begyndelsen følte jeg, at jeg manglede vægge at indrette op af, men efter at have flyttet sofa og spisebord frem og tilbage en hulens masse gange, synes jeg egentlig, at det alligevel faldt på plads. Det var vigtigt for mig, at det ikke så rodet ud med så mange funktioner i ét og samme rum," fortæller hun.

mathilde-vesterbro-lejlighed-kokken.jpg
Billedet har Mathilde selv malet, lamperne er fra Ferm Living, og barstolene er Adam fra Frama.

Forlomme til de gode loppefund

Der er mange møbelklassikere i Mathilde og Nicholas’ hjem. Børge Mogensens spanske stol, som Mathilde sparede sammen til i lang tid på SU, har plads i et hjørne, og omkring Egon Eiermann-spisebordet står Wegners klassiske Y-stole. Alligevel er boligen langt fra klassisk eller kedelig, for blandt alle klassikerne sniger der sig masser af genbrugsguld ind.

"Jeg er stor fan af danske designikoner, og jeg drømmer om at bo med mange flere, men samtidig elsker jeg at gå på jagt efter gode genbrugsfund med en fin historie bag," forklarer Mathilde, som er så heldig, at hun ofte får lov at nuppe gode fund, før vi andre kan få fingrene i dem.

"Nicholas’ farmor er frivillig i en stor genbrugshal, hvor jeg indimellem får lov til at tage med ud og rode hele hallen igennem for fine sager, inden andre kunder får fingrene i det. Der er virkelig guld at finde derude," slutter Mathilde.

mathilde-vesterbro-lejlighed-design-stol.jpg
I et hjørne i alrummet er der blevet plads til et lille læsehjørne med Mathildes yndlingsstol, den spanske stol af Børge Mogensen. Hun drømte længe om netop den stol og endte med at spare op til den af sin SU.
mathilde-vesterbro-lejlighed-vitrineskab.jpg
Mathilde fik engang at vide af en veninde, 'at hun indrettede meget lavt'. Årsagen var, at mange af parrets møbler, der nok burde hænges op, står på gulvet. Til at begynde med var det ikke meningen, at møblerne skulle blive stående, men hverken Nicholas eller Mathilde er særligt handy, så sådan blev det, og nu er det lidt blevet en ting, at væghængte møbler står på gulvet hos dem.
mathilde-vesterbro-lejlighed-kokken2.jpg
Køkkenet var næsten nyt, da parret overtog lejligheden, så det har de beholdt, og så har Mathilde givet det et personligt præg med store figentræer og keramik, der får lov at stå fremme.
mathilde-vesterbro-lejlighed-altan.jpg
Altanen er indrettet med en hyggekrog i den ene ende, hvor man kan nyde formiddagssolen og en kop kaffe. I den anden er der et lille bord og to stole. Derudover har Mathilde skabt en hyggelig stemning med masser af planter og tekstiler. Sofaen i bambus er fra North by North, og plaid og puder er fra Ikea.
mathilde-vesterbro-lejlighed-sovevaerelse.jpg
Der er en særlig rolig stemning i soveværelset, som især skyldes den changerende kalkmaling fra KABE. Natlampen er Arne Jacobsens AJ-standerlampe.

Hvem, hvad & hvor

Hvem

Mathilde Engelund, 30 år, jurastuderende, Nicholas Larsen, 32 år, brand manager for YouBet, og sønnerne Hugo på 4 år og Arnold på 2 år.

Hvad

Lejlighed på 84 kvm.

Hvor

Vesterbro i København. @hjemv