Natalia Sanchez

Indretningsarkitekt: ”Det tager jeg højde for, når jeg dækker bord”

Indretningsarkitekt Natalia Sanchez henter sin inspiration i naturen og i sit spanske ophav, hvor maden, farverne og glæden ved det gode måltid spiller hovedrollerne. I Natalias egen lejlighed på Frederiksberg navigerer hun med sanserne, når hun indretter, og når hun dækker op til sommergæster.

”Et veldækket bord er for mig et, der først og fremmest byder mig velkommen og som vækker mine sanser og min nysgerrighed."

"Der må gerne være en fortælling, jeg kan gå på opdagelse i under måltidet. Et miks af materialer, der giver en følelse af overflod. Borddækningn er jo førstehåndsindtrykket af, hvad måltidet vil bringe. Det understøtter og forstærker oplevelsen ved det, der bliver serveret."

"Når jeg dækker bord, tager jeg først højde for, hvor mange vi skal være, om det er til en højtid, ritual, tradition eller blot en get together-middag. Så dækker jeg op efter hvor mange retter, der serveres – og så bagefter kommer alt det sjove, der fortæller historien: blomster, pynt, farvesammensætning, service."

natalia-sanchez-borddaekning.jpg
Natalias spisebord er Tulip af Eero Saarinen, som har fulgt hende i mange år. Det står i et lyst hjørne af stuen i den nyrenoverede lejlighed på Frederiksberg. På væggen hænger kunst af Jon Erik Nyholm og Farshad Farzankia, stolene er af Niels O. Møller og hedder Model 75. Her er dækket op med tallerkener fra Royal Copenhagen, bestik af Koppel for Georg Jensen og champagneglas, fundet i Spanien. Den farverige buket er fra Rikke Feltman, @blomster_skoenhed.

"Jeg har selv spanske rødder og har boet en årrække i Spanien, både som barn og som voksen med min egen familie. I Spanien har maden en stor plads i hverdagen, hvor man tager på markedet og køber friske råvarer, og intet er pakket ind i plastik. 20 forskellige typer af tomater, 8 slags blæksprutter, alt er sat smukt op."

"Det samme gør sig gældende med borddækningen, som hænger sammen med ritualet om at samles om måltidet. Maden, råvarerne og bordet, det hele spiller sammen og har betydning for vores sundhed og glæde."

natalia-sanchez-blomster.jpg
Som et smukt centerpiece på bordet står en buket, der emmer af sommer og som slå farverne i Natalias borddækning an. Vandkande er vintage, messinglysestager er fra Shop Dora, snoede lys fra Hay. Skål med låg er fra Helle Mardahl, ligesom vasen. Buketten er fra Rikke Feltman, @blomster_skoenhed.

"Min intuition er mit kompas for, hvad der kommer med hjem og får en plads. Det skal inspirere mig, og jeg kan især godt lide lidt skæve ting, hvor æstetikken og historiefortællingen går hånd i hånd. Meget af min inspiration har rødder tilbage i det spanske, og især Barcelonas brug af farver og inspiration fra naturen har fulgt mig i mit arbejde."

"Mit spisebord er en klassiker i min indretning, og det har fulgt med mig i fire hjem nu. Det er så klassisk og alsidigt i sit design, at det kan passe ind i næsten hvilken som helst indretning. Du kan sætte det sammen med nye moderne elementer eller med gamle ting, nærmest hvad som helst. Det er et Tulip-bord, designet af Eero Saarinen, og jeg har sat Niels O. Møllers stole fra 1954 til.”

natalia-sanchez-glas.jpg
Klassiske hvidt porcelæn er nemt at sætte sammen med smukke tekstiler og glaskunst i fine pasteller. Tallerkener er fra Royal Copenhagen, champagneglassene er fra Spanien ligesom dækkeservietten, vandglas fra Zafferano. Afrikansk mønstret kurv er fra Hay, skål på fod er vintage.
natalia-sanchez-maling.jpg
En Maggi-terning af Natalias fine, farverige stil: Stoffet hedder Jungle og er fra Pierre Frey. Lille japansk maske købt på rejse. Grønt muranoglas er vintage. Afrikansk flettet fad fra Hay. Orange og krom peberkværn fra Studio X. Lagkagestykke i stearin fra Hay. Turkis lys fra Shop Dora. Sølvblad og Josef Frank-bog er begge fra Svenskt Tenn. Koral fra Barcelona. Gul og sort kop og underkop er købt på marked i Puglia. Vandfarver fra Stelling.