Nina og Anders Lund Forup og bolig

En kunstnerisk vintagedrøm: Kom indenfor i Anders og Ninas smukke hjem

Dæmpede farver, unikke møbelfund og magisk kunst i alle kroge. Nina og Anders Lund Forup har indrettet deres villa på Frederiksberg med farver på væggene i alle rum og med en unik samling af smukke vintagemøbler og kunst, som de har et helt særligt talent for at finde.

Nogen går til fodbold eller ballet, andre elsker havearbejde, men den helt store hobby for Nina og Anders Lund Forup er at gå på loppemarked og kigge efter smukke og unikke vintagemøbler, kunst og lamper.

"Hvis der findes noget derude i forvejen, som er lavet solidt og godt og endda er håndlavet, hvorfor så skabe mere produktion i verden? Og hvis det er lavet for 50 år siden og stadig holder, så holder det nok også 20 år endnu, og så er det i mine øjne mere bæredygtigt at købe brugt end nyt," siger Nina, der har forfinet sin

interesse for vintageting gennem sit over 15 år lange forhold med Anders.

"Jeg har samlet på møbler, siden jeg var teenager, og det er en kæmpe passion for mig. Når jeg skal slappe af, så sker det ved at surfe auktionssider og kigge på møbler. Det er mit mentale frikvarter," fortæller Anders, der er ejer af smykkebutikken Handcraftedcph og vintagebutikken Dansk Form.

Parret dyrker vintagejagten lidt som en sport og finder skjulte skatte både på loppe- og antikmarkeder og på auktioner, især de svenske. De jagter gerne lidt sjældne ting, som ikke har et kendt designernavn præget i bunden.

"Jeg bliver næsten gladere for at finde noget til ingen penge, som jeg selv kan se en værdi i, end at finde et velkendt designermøbel. Det er sjovere med de lidt oversete skatte, som der er virkelig mange af derude, hvis man leder godt efter," siger Anders.

Hjemmet på over 350 kvadratmeter er næsten kun indrettet med ældre møbler med masser af patina, charme og karakter.

Nina og Anders Lund Forup bolig1.jpg
Stuen ud til haven med det runde Wegner-bord og stole bliver mest brugt som midlertidig kontorplads eller til en stille kaffestund. Parret har malet væggen med Exhale fra Jotun, som giver en rolig baggrund til al kunsten. Lampen er Septima fra Louis Poulsen.
Nina og Anders Lund Forup bolig9.jpg
Anders samler på keramik og stentøj fra især Saxbo, Arne Bang, Eva Stæhr-Nielsen og Gunnar Nylund, og når det står farvekoordineret, fylder det ikke nær så meget visuelt.

"Vi leder efter ting, der har det rigtige udtryk, som er høj kvalitet og godt håndværk. Vi er ikke snobbede omkring designernes navne, men vi kigger mere efter, om det er lavet med omhu og i et udtryk, der appellerer til os," forklarer Nina, der især fremhæver parrets kærlighed for møbler i træ.

"Træ er varmt og levende, og det er lækkert at røre ved. Det er organisk, og det gør de fleste indretninger hyggeligere," siger Nina og forsætter:

"Møbler, der allerede har levet, har en patina, der tager lang tid at opbygge. Ting, der har lidt brugsspor og slid på den gode måde, er bare ekstra charmerende, og gør det til et hyggeligt og levet hjem," siger Nina.

Ulempen ved at bo med vintage er, at det kan være lidt mere omstændigt at købe nye møbler end i de gængse butikker, hvor du kan få dem leveret med det samme. Jagten på det helt rigtige sofabord eller lampe kan tage uger og måneder. Og nogen gange passer tingene ikke ind, når de endelig kommer hjem og skal så sælges igen.

"Det tager længere tid at indrette og finde de helt rigtige ting, og det kræver et trænet øje at finde det helt rigtige match i mængden, men det gør ikke noget, for det er netop en passion for os at få puslespillet til at gå op," siger Nina.

Mens Anders kigger mest på møbler og lamper, er Nina for tiden mere optaget af kunst.

Nina og Anders Lund Forup bolig5.jpg
De malede vægge i sarte toner er med til at give galleristemning i stuerne. Stolen Lille Petra fra &Tradition er designet i 1938 af Viggo Boesen. Træskulpturen og læderstolen er loppefund, værkerne på væggen af Kjeld Jensen, lampen af Serge Mouille.
Nina og Anders Lund Forup bolig6.jpg
Køkken og spisestue ligger i åben forlængelse, og her tilbringer familien det meste af tiden sammen med madlavning, måltider, tegneprojekter og udpakning af nye vintage- eller kunstfund.

"Ved at hænge noget nyt på væggene, kan du ændre udtrykket i et helt rum uden at skifte møbler eller male, og kunst er en virkelig fin måde at tilføje personlighed til et hjem på," siger Nina, der også bruger farver på væggene til at skabe stemninger i husets mange rum. Ingen vægge er hvide, men har alle en svag varm tone, fra lys beige til varm rosa og støvet grøn.

"Når du først dykker ned i det med farver på væggene, så kan du slet ikke se på en hvid væg mere," siger Nina, der sammen med Anders har valgt omkring 10 farver til huset, der alle passer sammen i en afstemt palet.

"Det giver en rolig baggrund til alle vores ting, og farverne skaber en rød tråd i hele huset, så alt passer sammen. Tidligere flyttede vi cirka hvert andet år, men her har vi skabt et fremtidssikret hjem, som ikke skal skiftes ud de næste mange, mange år," slutter parret.

Nina og Anders Lund Forup bolig11.jpg
Parrets sans for materialer, dæmpede farver og særlige keramikfund ses overalt i det store hus i et smukt kurateret univers.
Nina og Anders Lund Forup bolig12.jpg
Parret har sammensat en farveskala med dæmpede farver til alle vægge i hele huset. Spisestuen er malet med farven Hvid te fra Jotun. Spisebordsstolene er en god blanding af Wegner, Arne Jacobsen og Knud Færch, og lampen er finsk og fundet på auktionssitet Bukowskis. Det hvide værk er af Stine Regild, det vævede værk af Märta Måås- Fjetterström fra Bruun Rasmussen, og de tre små billeder er Salto-tryk.
Nina og Anders Lund Forup bolig13.jpg
De indbyggede vitrineskabe fulgte med huset og huser famlliens samling af glas og tallerkner. Bag glasdørene ligger stuen. Kanden med flet er fra Louisianas butik, stole af Arne Jacobsen og Knud Færch fundet vintage.
Nina og Anders Lund Forup bolig2.jpg
Skåle og kopper af Mette Duedahl er håndlavede og står smukt udstillet på hylder lavet af Vermland, der også står bag køkkenet. Det blå tryk er en Salto, og det lille vævede værk er et heldigt loppefund.
Nina og Anders Lund Forup bolig3.jpg
Eilersen-sofaen er et af familiens få nye køb. Den indbyggede reol bagved var allerede i huset, men Nina og Anders har malet den i farven kalkgrå fra Jotun. Væggene er malet i farven Hvid te, der står smukt til de høje hvide paneler. Gulvlampen er designet af J.T Kalmar og fundet på Lauritz.com.
Nina og Anders Lund Forup bolig4.jpg
Nina er dygtig til at bruge alle Anders’ loppefund i fine opstillinger, f.eks. i reolen i stuen. Reolen er malet i farven kalkgrå fra Jotun.
Nina og Anders Lund Forup bolig7.jpg
Køkkenet i træ giver en dejlig varme og hygge i det store, lyse rum. Fra ovenlysvinduerne er der kig til trækronerne uden for, hvilket giver indtryk af landlige omgivelser, selv om villaen ligger midt i København.
Nina og Anders Lund Forup bolig15.jpg
I forlængelse af sove værelset, igennem buen, ligger parrets walk in-closet. Reolen er en vintage Thorvald Lissau, og lampen er fra Santa & Cole.
Nina og Anders Lund Forup bolig16.jpg
Skabene i parrets walk in-closet er bygget af en snedker og malet i farven Plummet fra Farrow & Ball, og vægfarven er kalk fra Jotun. Stolen er CH25 fra Carl Hansen & Søn, fundet vintage.
Nina og Anders Lund Forup bolig8.jpg
Altanen på soveværelset er en ekstra luksus ved huset, der selv om det ligger midt i byen, er omkranset af planter og træer. Isbjørne-billedet er et godt loppefund, sengetøj er fra Geismars. Væggene er malet med Space fra Jotun.
Nina og Anders Lund Forup bolig14.jpg
Messinglampen er vintage, sengegavlen i flet er fra Ellos og bordet er et projekt fra P.P. Møbler. Koppen er fra Bornholms Keramikfabrik.
Nina og Anders Lund Forup bolig10.jpg
I udtryk matcher bademøblet køkkenet, og det er også skabt af samme snedkerfirma, nemlig Vermland. Fliserne lå der allerede, da parret overtog huset. Væggene er malet med Vanilje fra Jotun.

HVEM: Nina Lund Forup, HR-chef, Anders Lund Forup, ejer af smykkefirmaet HandcraftedCPH og vintagebutikken Dansk Form, samt datteren Saga.

HVAD: Villa fra 1890 på 350 kvm. på Frederiksberg.