Pengedagbog

Pengedagbog: Camille bruger mange flere penge, end hun plejer

Ugens pengedagbogsskriver, Camille, plejer egentlig ikke at bruge så mange penge, men i denne uge svinger hun dankortet mere, end hun plejer. Til gengæld får hun et ekstra job og lidt tilskud til sine togbilletter af svigermor. Læs om hele Camilles uge her:

Om denne uges pengedagbogskriver:

  • Navn: Camille
  • Alder: 24 år
  • Landsdel/by: Aarhus
  • Job: Studerende, bijob som administrativ studentermedhjælper
  • Branche: Studerende
  • Indkomst: 5.500 kr. fra min SU og 2.500-3.000 fra mit studiejob
  • Boligtype: Lejlighed
  • Antal beboere i husstanden: 2
  • Husleje: 8.174 kr. – det er inklusive vand og varme (vi får 1.000 kr. boligstøtte, de er trukket fra)
  • Faste udgifter: 700 kr. til forsikringer, yogastudie abonnement og sygeforsikring osv. Derudover overfører jeg fast 1.000 kr. til min opsparing og 1.800 kr. til vores fælles madkort. Jeg betaler dog lidt mere end min kæreste til madkortet, fordi han ikke har studiejob.
  • Rådighedsbeløn til mig selv: ca. 1.000-1.500 kr.
  • Gæld: SU-lån fra et indskud, 23.000 kr.
  • Formue: 9.000 kr.

Mandag

Jeg vågner mellem 8 og 9, fordi jeg har sen forelæsning. Jeg spiser morgenmad og brygger en kop kaffe, inden jeg rydder op i lejligheden. Min forelæsning starter kl. 11, og jeg får læst lidt forud inden da.

Jeg elsker en god kop kaffe, og fik i fødselsdagsgave en espressomaskine, der laver den bedste kaffe. Den drikker jeg med kaffesirup–karamelsirup jeg altid selv laver, for at spare penge.

Efter forelæsningen handler jeg ind til frokost og bruger 120 kr. på småting, vi manglede i køkkenet – brød, morgenmad, mælk og et par andre ting. Det er egentlig ikke fordi, jeg havde regnet med at bruge så meget, men på den anden side har vi ikke handlet længe. Jeg spiser frokost sammen med min kæreste, der også fik tidligt fri fra sin forelæsning i dag. Eftermiddagen går stille hen, og jeg brygger en kop kaffe mere til min pensumlæsning i sofaen. Aftensmaden handler jeg altid flere dage ad gangen, og jeg bruger derfor ingen penge på aftensmad i dag – vi bruger det, vi har herhjemme. Vi får kylling med ris og en fransk grønsagsblanding fra frost i Rema 1000 – nemt, sundt, lækkert og billigt. Mere lækkert end det lyder, i hvert fald.

Efter aftensmad kommer en veninde på besøg. I stedet for at tage på café hygger vi med hjemmelavet te i sofaen.

Mandagens forbrug: 120 kr.

Tirsdag

Jeg står op kl. 7, og spiser en bolle til morgenmad. Jeg sidder lidt i sofaen og strikker, inden jeg brygger min kaffe, tilføjer sirup og mandelmælk og cykler til forelæsning. Jeg har forelæsning indtil 12, så jeg har taget en lille madpakke med. Kantinen har lukket, men der handler jeg alligevel kun i nødstilfælde.

Kl. 13: Når jeg kommer hjem, er min kæreste hjemme og vi spiser frokost sammen. Jeg laver pølsehorn, som har en del hæve- og bage tid, og jeg er først færdig ved 15-tiden. Jeg ser lidt tv-serie imens, og hygger mig i køkkenet. Nu jeg alligevel er her, laver jeg ristede mandler overtrukket med chokolade – vi skal nemlig til fødselsdag i weekenden.

Jeg skal til at strikke en sweater for min søster. Vi har endelig valgt de farver, vi vil bruge, og jeg bestiller vores garn online. Hun betaler lidt mere end mig, fordi jeg jo bruger tiden på at strikke dem. Vi bruger 372,50 kr. og hun sender mig 300 kr.

Min kæreste har maddag i dag, og som regel ved han ikke, hvad han skal lave. I sidste øjeblik panikker han og køber ind til pizza. Han bruger 77 kr. på vores fælleskort. 

Tirsdagens forbrug 149,50 kr.

Onsdag

Jeg vågner kl. 7.30, da jeg skal møde på arbejde kl. 9. Jeg laver ikke kaffe, den venter jeg med til, jeg er kommet på arbejde. Jeg spiser morgenmad hjemmefra og tager, lidt for sent, ud ad døren.

På arbejdet har vi kaffemaskine og frugtordning, så jeg behøver ikke madpakke. Jeg spiser frokost i kantinen, hvor jeg der er vegetar-dag og kage. Når jeg har fri kl. 14.30 bliver jeg siddende lidt på kontoret, og får læst til min forelæsning fredag.

Jeg modtager en mail fra vores personaleforening om året julelotteri. De laver det anderledes i år, og man skal købe alle sine lodder på forhånd. Normalt kan man købe hver fredag. Man kan købe 5 for 30 kr., så jeg køber 20 stk. sender 120 kr. på mobilepay til personaleforeningen, og glæder mig til december starter.

Da jeg kommer hjem, er jeg træt, og jeg sætter mig i sofaen. Senere kommer en veninde forbi, og vi laver aftensmad sammen – hun tager æbleskiver med, selvom vi glemmer at spise dem. Til aftensmaden havde jeg alt selv, og jeg bruger ikke flere penge.

Vi drikker te og snakker til sent på aften, indtil hun tager hjem og jeg går i seng.

Onsdagens forbrug: 120 kr.

Torsdag

I dag står jeg op ved 8-tiden. Jeg skal nemlig arbejde hjemmefra, fordi der ikke er så meget at lave under corona på arbejdet. Jeg vågner til en sms fra DAO, som har leveret mit garn. Jeg åbner pakken med det samme og sender billeder til min søster.

Jeg går i gang med at strikke allerede kl. 9, mens jeg har arbejdscomputeren åben. Der er ikke noget at lave, så jeg holder øje med, om der kommer mails, mens jeg hører lydbog-udgaven af en bog, som vi skal have læst til på mandag, mens jeg strikker. Det kalder jeg virkelig multitasking.

Ved 12-tiden begynder jeg at læse op til i morgen. Jeg mangler stadig nogle tekster, jeg ikke fik læst onsdag, så jeg læser videre.

Til frokost spiser jeg rester fra i går, og imens ringer min telefon. Jeg har søgt et ekstra job som eksamensvagt, og de ringer for at fortælle mig, at jeg har fået jobbet. Det løber mest over december måned, hvor jeg ikke arbejder særligt meget på mit andet job. Det er en fed, nem måde at tjene ekstra penge på, så jeg er glad for nyheden.

Efter frokost veksler jeg med at strikke og læse op. Jeg laver ikke meget resten af dagen, og aftensmaden laver vi af ting, vi allerede har. Resten af dagen laver jeg ikke andet end at slappe af på sofaen.

Torsdagens forbrug: 0 kr.

Fredag

Jeg står tidligt op og laver min kaffe, hvorefter jeg cykler til forelæsning. Det er virkelig koldt i dag, men jeg gider ikke tage bussen og ifører mig i stedet min flyverdragt.

Da forelæsningen er færdig, tager jeg forbi byen og køber donuts fra Bronuts og en indflyttergave til en veninde. Hun har lige købt hus med sin kæreste, og jeg skal ned til hende med min kæreste og se det for første gang. Jeg køber en lækker plante og nogle bath bombs, som jeg ved hun har ledt længe efter. Med vores bronuts og gaver ender jeg med at bruge 200 kr., men min kæreste betaler halvdelen af det, fordi det også er hans gode venner. Jeg tilføjer en flaske vin til gavekurven, som vi havde stående herhjemme. Mens jeg er i byen, køber jeg også en fødselsdagsgave til min veninde, som har fødselsdag på søndag.

Vi bliver hentet derhjemme og kører sammen derud. Vi handler på vejen, men værtinden betaler for maden. Vi skiftes ofte til at invitere på mad, og værten betaler, sådan plejer vi at gøre. Vi overnatter hos dem, og skal med toget hjem lørdag morgen. Vi bestiller togbilletten aftenen før, så vi er sikre på, at der er plads i toget. Billetten koster 70 kr.

Fredagens forbrug 170 kr.

Lørdag

Vi spiser morgenmad sammen med vores venner, og de kører os derefter til stationen. Det er en lang tur hjem, og jeg hører videre på min pensum-lydbog til forelæsningen. Vi er hjemme ved 13-tiden, og når lige at pakke lidt ud og slappe lidt af, inden vi tager af sted igen kl. 16 mod min kærestes familie. Hans mor har fødselsdag, og vi er inviteret på café. Vi skal med toget, og jeg sætter lige 100 kr. ind på mit rejsekort, så jeg kan nå hele vejen. Vi bliver hentet på stationen og kørt til restauranten af min svoger. Efter maden insisterer min svigermor på at ville betale for toget, så hun sender mig de 65 kroner, det koster at tage toget. Min kærestes morfar kører os hjem – det plejer de at være søde til, når det bliver sent, og togene ikke kører så ofte mere.

Lørdagens forbrug: 100 kr.

Søndag

Vi sover længe efter en lang weekend. Jeg tager til udendørs træning kl. 11 og slapper af, da jeg kommer hjem. Kl. 14 er jeg inviteret til fødselsdags-te hos min veninde, og jeg når lige at lave chokoladeovertrukne mandler som en ekstra fødselsdagsgave til hende. Sidst jeg lavede dem til hende, elskede hun dem, så jeg synes, det er et godt supplement til den plante, jeg også har købt til hende. Fordi vi ikke har handlet rigtig mad længe, er der ikke mad i køleskabet. Jeg køber derfor take-away på vejen hjem. Det koster 170 kr. for to mexi-bowls hos Vaca. Resten af aften slapper vi af, og ser en Nybyggerne på TV2.

Søndagens forbrug: 170 kr.

pengedagboeger_Camille_breakdown.jpg

Q & A med Camille

Det sparer jeg på

Offentlig transport, take-away og oplevelser.

Det sparer jeg ikke på

Jeg prøver næsten altid at spare, men sparer nok mindst på gaver og hobbyting (jeg strikker meget).

Jeg synes, det har været en sjov og anderledes uge rent økonomisk. Normalt bruger jeg ikke penge hver dag, men der har været mange småting og gaver denne uge. For det meste bruger vi flere penge på mad, og selvom jeg i alt ikke har brugt mange penge, synes jeg, at jeg har svinget kortet mange gange. Og de små beløb løber op. Samlet set, synes jeg, at jeg har brugt mange penge i denne uge.

Pengedagbøger på ALT.dk

Hver uge kan du læse en ny pengedagbog, der er skrevet af en læser på ALT.dk. Konceptet stammer fra REFINERY29, hvor vi på redaktionen hver uge lapper deres Money Diaries i os.

Derfor har vi nu overført konceptet til dansk, og vi håber, at du bliver ligeså vild med det som os. Skal vi udgive din pengedagbog? Så send os en mail til pengedagbog@alt.dk

Hvad bruger du dine penge på? Og vil du dele det med os?

Vi søger kvinder i alle aldre, der vil give ALT.dk’s læsere et indblik i deres økonomi samt forbrug i løbet af en uge – alt sammen skrevet ned i en pengedagbog. Dagbogen er anonym, og den vil blive bragt på ALT.dk.

Pengedagbog.jpg

Skriv en pengedagbog til ALT.dk og gør dig selv klogere på, hvor dine penge forsvinder hen hver måned. Vi søger kvinder, der gerne vil dele, hvad de bruger deres penge på i løbet af en uge i en pengedagbog. Dagbogen er anonym og vil blive bragt på ALT.dk.

Formålet er at gøre dig klogere på, hvad du egentlig bruger dine penge på og sætte fokus på kvinder og økonomi. For hvorfor er det, at vi sagtens kan diskutere alt fra kønsbehåring til skænderier med kæresten med vores veninder, men sjældent snakke åbent om, hvad vi tjener, og hvordan vi vælger at bruge vores penge?  Det vil vi gerne blive klogere på - sammen med dig! Læs meget mere om pengedagbøgerne her