Nordisk rum

Pernille elsker at indrette med én atypisk ting: “De er utroligt smukke og giver ro”

Pernille Grønkjær Taatøs rummelige køkken-alrum er altid et hit på Instagram. Og så er hun en haj til at kombinere den nordiske minimalisme med små dryp fra naturen i sin indretning. Kom med indenfor i denne uges instagram-bolig, @nordiskrum.

Minimalisme, nordiske noter og rene linjer er i førersædet hjemme hos grafisk designer og interiørstylist, Pernille Grønkjær Taatø.

Her skaber lyse farver en elegant kontrast til de mere rå, naturlige materialer og friske blomster. Et sammenspil, der får roen til at sænke sig hos Pernille i det øjeblik, hun træder ind i det sorte træhus i Hornbæk i Nordsjælland.

Pernille er især inspireret af den nordiske natur, men hun skæver også til mere fjerne egne for nye ideer. Bl.a. har hun en helt særlig genstand hængende over sin seng.

”Jeg købte den, da jeg som 19-årig rejste rundt i Asien,” fortæller hun til alt.dk.

Generelt er Pernille glad for at samle personlige ting og sager på sine mange ferier, som hun efterfølgende bruger i sin indretning. Især én lidt atypisk ting finder altid vej til hendes hjem – til overraskelse for mange.

Kom med indenfor hos @nordiskrum, som er denne uges Instagram-bolig.

Pernille Grønkjær Taatø

Arbejder som grafisk designer og interiørstylist i sit firma, Nordisk rum.

På hendes Instagramprofil deler hun ud af inspiration til boligen, stemninger fra hendes hjem og have samt øjebliksbilleder fra hendes rejser.

Hun bor i Hornbæk i Nordsjælland.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Mit barndomshjem og min mors æstetiske sans startede min interesse for boligindretning og allerede fra barnsben blev jeg fascineret af, hvordan rum kan påvirke stemninger og følelser. Med en baggrund i grafisk design har jeg altid været draget af æstetik og form, hvilket naturligt har ført til en kærlighed for indretning, hvor jeg kan arbejde og udfolde min kreativitet i rum.

Hvilke ord beskriver din indretningsstil?

Min stil er nordisk og minimalistisk med fokus på enkelhed, naturlige materialer og lyse farver. Jeg elsker at skabe rum, der er rolige og harmoniske, men som samtidig har personlighed gennem små, unikke detaljer.

Nordiskerum 2.jpg
Pernille holder af at fylde sit hjem med friske blomster - som her i køkken-alrummet. Foto: Privat

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg finder inspiration i naturen, især det skiftende lys og de afdæmpede farver i den nordiske natur. Derudover henter jeg inspiration fra rejser, hvor jeg ser nye kulturer og forskellige tilgange til design.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Mit drivhus fra The Greenery og vores nyanlagte, vilde have har skabt en ny oplevelse i vores hjem - samspillet mellem inde og ude og følelsen af at få naturen trukket indenfor.

Nordiskerum 6.jpg
Det store, lyse køkken-alrum er altid et hit, når Pernille poster det på sin Instagram-profil. Foto: Privat

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Mine følgere elsker de billeder, jeg deler af vores rummelige køkken/alrum med højt til loftet og det smukke lysindfald. Friske blomster fra haven tilfører både stemning og friskhed til indretningen, hvilket de fleste også elsker.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

En antik brudesarong fra Sumatra, som jeg købte, da jeg som 19-årig rejste rundt i Asien. Den hænger smukt i vores soveværelse over vores seng.

Nordiskrum brudesarong.jpg
Den smukke brudesarong købte Pernille under en rejse til Asien, da hun var 19 år gammel. Foto: Privat

Hvilken ting holder du mest af i din bolig?

Jeg elsker min samling af sten, som jeg har samlet gennem årene på mine rejser. De giver hver især en unik stemning og minder mig om gode oplevelser.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Nok min støvsuger, som jeg selvfølgelig gemmer langt væk – men jeg elsker, når den har gjort sit job og efterlader hjemmet rent og pænt. Det giver mig ro og overskud.

Nordiskerum 3.jpg
Den vilde have er et af de nyere tilføjelser til boligen, og det har skabt en ny oplevelse i hjemmet at få naturen trukket indenfor. Foto: Privat

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Mine naturlige indslag i min indretning i form af særligt mine strandsten er overraskende for mange. Men de er utroligt smukke og giver en særlig ro og stemning i rummet.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg er ikke tiltrukket af meget farverige eller prangende møbler. Jeg foretrækker en naturlig palet, der skaber ro og harmoni i hjemmet.

Nordiskerum 8.jpg
Pernille samler på strandsten på sine mange rejser og bruger dem i sin indretning. Noget, hun oplever er en overraskende for mange. Foto: Privat

Hvad er dit yndlingsrum i boligen?

Mit yndlingsrum i boligen er køkken/stuerummet. Det er hjemmets hjerte, hvor jeg elsker at tilbringe tid med familie og venner. Vi ønskede at skabe et stort og åbent rum med højt til loftet, men med varme materialer for at skabe en indbydende og hyggelig atmosfære. Jeg elsker det naturlige lysindfald, det fylder rummet med lys og liv.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi tegnede og fik bygget huset for 10 år siden, så jeg nu vil gerne friske det hele op med ny maling. Måske tilføjer jeg nogle nye nuancer?

Nordiskerum 7.jpg
Pangfarver og prangende møbler vil aldrig finde vej til Pernilles hjem, der i stedet emmer af lys og nordiske toner. Foto: Privat

Hvem er dine favorit-Instagrammere, når det kommer til bolig?

Jeg er inspireret af @hildemork78 og @lottaagatoninteriors. De har begge en fantastisk æstetisk sans og kombiner skandinavisk minimalisme med personlighed og varme.

Pernilles 3 bedste indretningstips

  • Hold det enkelt – mindre er ofte mere
  • Brug naturlige materialer for at skabe en følelse af varme og ro
  • Lys kan virkelig ændre et rums atmosfære. Sørg derfor for at få så meget naturligt lys ind i rummet som muligt.