blåt sommerhus i odsherred

Efter 10 års jagt fandt Rikke og Lars en sand perle: Kom indenfor i deres blå sommerdrøm her

Himlens lyseblå farve og kystlandskabets støvgrønne nuancer har smittet af på indretningen i Rikke Larsens sommerhus i Odsherred. Her danner de douce nuancer baggrund for de mange loppefund, der hygger i hver en krog af det lille fristed.

Rikke og familien har badet ved stranden her i Odsherred de sidste 20 år, og i de sidste 10 har de uden held kigget efter et sommerhus, de kunne kalde deres eget. Indtil heldet var med dem. 

"Vi sad og spiste frokost en dag, og jeg har altså for vane at kigge lidt på Boligsiden i tide og utide. Og pludselig var huset der, lige i det område, vi drømte om," fortæller Rikke, der sammen med sin mand Lars fløj ud i bilen og kørte direkte til Gudmindrup Lyng, hvor det lyseblå sommerhus stod og ventede på dem.

"Vi kunne med det samme mærke, at der var en dejlig energi i huset. Det havde kun haft én ejer, nemlig familien der havde bygget det. De ejede bageren her i området engang, og vi kunne bare mærke, hvordan der er blevet hygget og drukket masser af kaffe og spist god kage her," fortæller Rikke.

blaat-sommerhus-i-odsherred.jpg
Tv: Der er stråhatte til alle gæster, ligesom der i skuret er cykler til alle. Th: Rikke elsker, at sommerhuset ikke er klassisk sort og har ført den blå farve videre i indretningen. Bord og stole er fundet på loppemarkeder i Tyskland.

Sommerhuset ligger på en frodig naturgrund og har plads til masser af gæster, der kan blive fordelt i værelserne, på den overdækkede terrasse og i de to annekser. Det var et vigtigt kriterium for Rikke – resten kunne hun løse med sine gode ideer og æstetiske sans. 

blaat-sommerhus-i-odsherred2.jpg
Tv: Overalt i sommerhuset er der små detaljer fra naturen . Th: Det patinerede arkivskab er et skattet loppefund. Hynderne fås lignende hos Tine K Home.

"Det er et harmonisk hus, og med god vilje kan vi have 12 mennesker overnattende. Vi har en dejlig stor træterrasse, og grunden er fuld af gamle træer og buske, hibiscus og blomster, så jeg kan gå ud og hente masser af ting til buketter og dekorationer," fortæller Rikke, der har sine egne rutiner, når hun lander i sommerhuset.

"Det første jeg gør er at plukke blomster ude i haven, fyre op for varmen og tænde lidt stearinlys. Ellers har vi ikke mange planer, men går bare efter at være sammen."

blaat-sommerhus-i-odsherred3.jpg
Spisepladsen er sjældent i brug til måltiderne, men mere til de kreative projekter, Rikke og hendes piger kaster sig over i sommerhuset. Kortet bag er af en gammel postrute fra Tyskland, møblerne er alle loppefund.

Derudover går tiden med at nyde stranden, som de kender så godt og at udforske Odsherred på kryds og tværs. Helst på en af de ni cykler, familien har stående til sig selv og deres gæster.

Her sker en del kulturelle ting heroppe med koncerter, kunst, loppemarkeder, økologiske markeder osv. Her er masser af loppeboder ved sommerhuse og gårde, rent slaraffenland for sådan en som mig," siger Rikke, der er en erfaren loppedronning med blik for gode fund fra både ind- og udland.

Det bærer sommerhuset også præg af. 

blaat-sommerhus-i-odsherred4.jpg
Tv: Den store vitrine fandt Rikke i Sydtyskland, og det er hverken første eller sidste gang, at hun slæber store møbler med hjem fra ferie. Nu gemmer det på alt fra sommerhuslæsning til smukke strandfund. Th; En lys vinduesplads i en vintage Safari-stol. Kurvekiste er et loppefund og gemmer på ekstra dyner og sengetøj.

"Vi har alle årene fundet møbler og andre indretningsting med sjæl på markeder i udlandet til både vores egne hjem, sommerhuset og til andre. Jeg ved, når der er en ting, jeg vil eje – så er det bare med at få det ind i bilen," fortæller Rikke. 

blaat-sommerhus-i-odsherred5.jpg
Tv: Kurvelamperne sørger for ægte sommerhusstemning i køkkenet. Lignende lamper fås hos Tine K eller Ferm Living, Th: Rikke laver ofte uroer til venindernes sommerhuse af strandfund og andre ting fra naturen.
blaat-sommerhus-i-odsherred6.jpg
De åbne hylder i køkkenet giver plads til masser af køkkenhygge. Farven på væggen her hedder stengrå og er fra Flügger.
blaat-sommerhus-i-odsherred7.jpg
Du kan næsten ikke få for mange knager i et sommerhus. De er praktiske til alt fra sommerkjoler og badekåber til stråhatte og et lille spejl, og så er de nemme at style smukt og stemningsskabende.
blaat-sommerhus-i-odsherred-anneks.jpg
Tv: Th: Rikke har indrettet annekset med et praktisk tøjstativ fra Ellos. Lignende sengetøj fås hos H&M Home.
blaat-sommerhus-i-odsherred-terasse.jpg
Tv: Flet er altid stemningsskabende i sommerhuset. Bambusbænk fra Jem & Fix. Th: Rikke fandt de to brikse på loppejagt, da hun deltog i tv-programmet Loppe Deluxe. Nu står de her på den overdækkede terrasse og tilbyder hvil med kig til himlen. Bambusloftet er fundet i Silvan.

Hvem & hvad

Hvem

Rikke Larsen, boligstylist, Lars og deres to døtre, Camille og Emily. Se mere på Honningogflora.dk

Hvad

Sommerhus fra 1971 på 85 kvm. i Gudmindrup Lyng, Odsherred.