rosenloft og fine dåser

Rosenloft og fine dåser: Se 10 søde idéer til din sommerhave

Mangler du romantik, hyggekroge og kreative ideer til din have? Så se med her, hvor du får fine forslag til at skabe en idyllisk sommerhave.

Artiklen fortsætter under videoen...

Fyld kanden

Har du et stykke hegn eller skurvæg til rådighed i haven, kan du hænge en knagerække op og bruge den til skiftende udstillinger for at skabe hyggelig sommerstemning. Stråhatte, urtesakse, små skilte, strandsten eller skaller på snor, glas med blomster i eller – som her – en vandkande med en buket er yndig sommerlig pynt.

Festlige farver

sommerideer-til-haven2.jpg

Trip-trap-blomster

sommerideer-til-haven3.jpg

Hvis du virkelig vil omgive dig med romantik, må du have planterne op i højden, for eksempel på terrassen. Det kan du gøre med hængekrukker, eller du kan indrette en smuk blomsterstige, hvor du nemt kan udskifte potterne efter humør. Hvis du googler plantereol eller plantestige, får du et hav af valgmuligheder. Men du kunne jo også bygge én selv?

Bondegårdsstemning

sommerideer-til-haven4.jpg

Du kan nemt bore et par huller eller fire i bunden på en zinkbalje, så den bliver til en perfekt blomsterkrukke. Find smukke patinerede zinkting på for eksempel DBA eller loppermarkeder. Vil du hellere have noget splinternyt, så tag et kig på zinkbakken.dk

Have-hygge-skur

sommerideer-til-haven5.jpg
Et gammelt vindue er fin havepynt i sig selv, fx med en flot krans på

Næste gang du går tur på stranden, så kig dig om efter et stykke flot drivtømmer. Det pynter fint i sig selv, fx placeret op ad en væg, men du kan også lave et smukt ophæng. Skru et par øskner fast øverst i grenen, og monter et stykke reb, så den kan hænge på en gren.

På undersiden skruer du fire-fem kroge i ind træet – og så er det jo kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan udstille her. Her har vi brugt grenen til syltetøjsglasvaser.

Brug dåsen

sommerideer-til-haven6.jpg

Nemt plantebord

sommerideer-til-haven7.jpg
Kastanjehegn tilfører idyllisk og uhøjtidelig stemning til have.

Et bord til at potte om og gøre ved er uundværligt i en aktiv have. Og du kan uden videre bygge det selv, hvis du har et par europaller og en sav. Sav to passende stykker palle, vend dem på højkant, og læg en plade imellem. En klat hvid maling vil få bordet til at blende perfekt ind i den romantiske have, ligesom et kastanjehegn pynter og skaber "rum" i det grønne. Find kastanjehegn på fx sallingbo.dk

Æblekassereol

sommerideer-til-haven8.jpg

Gamle æblekasser fås i de fleste byggemarkeder og er ikke ret dyre. Til gengæld bliver de til en overordentlig fin og pyntelig havereol, hvis du stabler dem oven på hinanden og bruger dem til brænde, udstilling af særligt smukke krukker og havefigurer eller som et praktisk lille potteri, hvor du kan opbevare de krukker, der ikke er i brug.

Rosenloft

sommerideer-til-haven9.jpg

Rosenbuer er en god måde at dele haven op i flere rum, skabe frodighed i højden og i det hele tage pirre nysgerrigheden – for hvad er der på den anden side?? Blåregn, klematis, klatrehortensia og kaprifolie er andre oplagte planter til at dækken buen. Rosenbuer finder du i fx Bilkas havecentre.

På den grønne gren

sommerideer-til-haven10.jpg

Skru et par øskner fast øverst i grenen, og monter et stykke reb, så den kan hænge på en gren. På undersiden skruer du fire-fem kroge i ind træet – og så er det jo kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan udstille her. Her har vi brugt grenen til syltetøjsglasvaser.