Sofie og iris sofie poulsen strik

Da Sofie mistede sin søn, fandt hun trøst i garnet – nu lever hun af at strikke

Sofie Poulsen arbejdede i flere år som distriktschef i en detailkæde, men en dag sadlede hun helt om og tog en uddannelse inden for kunst og design. I dag er hun selvstændig med sin egen lille virksomhed, hvor hun laver strikdesigns og arbejder hjemmefra i villalejligheden i Valby, hvor hun bor med sin mand og deres to sønner.

"En stor tragedie trak mig til ulden og strikkepindene. Jeg mistede min første søn i 2008, og sorgen fik dengang mine hænder til at begynde strikke."

"I dag sidder jeg så med strikkepindene igen, og jeg er så evigt taknemmelig for at han, om end meget kort, var en del af mit liv og ledte mig på den rette kreative vej."

"Mine strikkede kraver opstod under første coronanedlukning, hvor jeg fandt det svært at lave større tekstile projekter og kunst. Jeg længtes efter den intuitive proces, og det førte til små kreative projekter, og hermed var kraven født."

"For mig er strik en slags magi – jeg har én tråd og 2 pinde, og de transformerer sig til et stykke tekstil bogstaveligt talt mellem mine hænder. Strik som håndværk har eksisteret i tusinder af år, og bare det er vildt at tænke på."

2.jpg
Den farverige krave, bubble collar, er Sofies favorit, der nemt kan pifte et outfit op. Det blå skuffedarium er et genbrugsfund, som rummer Sofies mange småting i værkstedet. Se alle de fine strikkede sager på @sofieandiris

"Håndstrikket tekstil lagres med tid, og skaber således en værdifuld kontrast til alt det hurtige. Tænk hvis vi kunne lære igen at værdsætte den tid, flid og kreativitet et menneske har brugt for at skabe det tøj, vi tager på hver dag?"

"Min enkle Double Collar er et design, som mange kan lide. Jeg tror, det er strukturen og teksturen, som tilføjer et fedt element i garderoben. Den inspirerede mig til at skabe en mere ekspressiv vintermodel med høj hals og flæse."

5.jpg

"Min egen favorit er dog helt klart min Mohair Bubble Collar. Den får mig altidtil at føle en fnisen indeni – og så ved jeg noget er rigtigt."

imagenzy2a.png

"Det at være kreativ er min måde at udtrykke mig på. Det er mit åndedræt, og jeg håber at min kreativitet kan inspirere andre til at søge glæden, legen og håbet. Og så er det min måde at forbinde mig til andre mennesker og universet på.

"Instagram er mit butiksvindue, mit galleri, min legeplads, og ikke mindst mit professionelle sparringsrum. Instagram er helt praktisk en måde, hvor jeg kan gøre verden opmærksom på mine designs og snakke om stort og småt med mine følgere."

3.jpg
Tænderne løber næsten i vand, når man kigger på Sofies indbydende garnsamling i pang- og pastelfarver. Her et udvalg af mohairgarn.

"Det er også på Instagram jeg kommunikerer med mit kreative netværk. Vi kan nemt række ud efter hinanden og give og få en masse kærlig opbakning."

4.jpg
Sofie elsker at omgive sig med farver, og der er heller ikke sparet på udvalget af farver på vægge, lofter og paneler i villalejligheden i Valby. Vægfarven er Piano Key White, dørkarmen er Iron Red og den lilla i loftet hedder Black Cherry, alle fra Color Connaisseur. De tre strikværker har Sofie lavet.

"De farver jeg instinktivt drages mod er Yves Klein blå, shocking pink og en klar mættet rød-orange. Et trekløver jeg har arbejdet med særligt i arbejdet med tekstiltryk. Lyserød er en genial farve – den kan udtrykke omsorg og power på samme tid."

"Min oplevelse af farver generelt er, at de giver glæde. Det er som om, mennesker bliver mindet om deres indre barn, hvor sanser, nysgerrighed, glæde og spontanitet er drivende kræfter. Og skal vi ikke netop huske på glæden og nysgerrigheden, sådan som verden er lige nu?"

6.jpg
Et dekorativt udvalg af de skønne kraver, som er strikket i bl.a. mohair og merinould.
7.jpg
Sofie Poulsen er selvstændig med sin virksomhed ’Sofie og Iris’, hvor hun strikker og laver tekstiltryk. Følg hendes kreative og meget farverige verden på @sofieandiris
8.jpg
På kontoret har Sofie malet en opslagstavle med en rest af farven fra stuen, og her hænger ting der inspirerer hende, blandt andet kunst af Ditte Lander Ahlgreen samt små strikkeprøver.