Kamilla Holmgaard Lauridsen

Kamillas alternative billedvæg er et hit: ”Dens inputs af finurlige fund giver mange likes”

I det ikoniske Nyboder i København bor Kamilla Holmgaard Lauridsen med sin kæreste i deres fireværelseslejlighed på 60 kvadratmeter. Kom på besøg her og se, hvordan de har indrettet sig med farver og skøn sommerhusstemning.

På væggen i spisestuen hænger tre flade skærme fra rispapirlamper lidt forskudt fra hinanden. De er aldrig foldet ud, så de i stedet kan fungere som vægdekoration, hvor deres runde form spiller sammen med det runde bord i rummet.

For sådan er det hjemme hos Kamilla Holmgaard Lauridsen og hendes kæreste i deres fælles lejlighed i Nyboder. Her får Kamilla lov til at udfolde sin store interesse for boligindretning – en interesse så stærk og naturlig for hende, at hun i dag ved siden af jobbet som salgsassistent i HAY er ved at uddanne sig til indretningsarkitekt.

Hun har nemlig et særligt øje for at kombinere former, farver og finurlige fund. Noget, som også ses på væggen ved parrets hyggelige læsehjørne i lejligheden.

Til gengæld vil Kamilla aldrig lade sorte møbler komme ind i deres hjem i den ikoniske bydel i København.

Mød her kvinden bag Instagram-profilen @straightouttadolphinstreet  – og lad dig af det fine hjem:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Kamilla Holmgaard Lauridsen, jeg er 23 år, og jeg arbejder som salgsassistent hos den danske designervirksomhed HAY, samtidig med at jeg læser til indretningsarkitekt hos Copenhagen School of Interior Design. Jeg bor i det ikoniske Nyboder i hjertet af København sammen med min kæreste, Tobias. Her har vi en 60 kvadratmeter stor lejlighed med fire værelser. Nyboder-lejlighederne er forsvarets boliger, og vi er så heldige at bo her, fordi min kæreste er i gang med uddannelsen som taktisk officer i Søværnet.

Lille_skab.jpg

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Min interesse for boligindretning går lige så langt tilbage, som jeg kan huske. Jeg har altid elsket at organisere, rykke rundt og lave kreative projekter. Interessen for boligindretning er helt klart vokset mere med årene og har den dag i dag så stor en interesse for mig, at min uddannelse og mit job handler specifikt om boligindretning. For mig er boligindretning hele sjælen i ens hjem: Man skal omgive sig med ting, som gør én glad og får følelsen af tryghed og nærvær frem i én.

Idéen til at dele vores hjem på Instagram bunder helt sikkert i den kæmpe inspiration, jeg selv har fundet og opsøgt derinde. Jeg er vild med, at jeg kan være til inspiration for andre indretningsglade mennesker, såvel som de kan være med til at inspirere mig.

Stue.jpg

Beskriv din stil?

Jeg vil beskrive min stil som farverig, skæv og personlig. Jeg elsker at indrette med genbrug, dansk design og fine arvestykker. Den bedste beskrivelse af stilen i vores hjem er en følelse af sommerhusstemning. Jeg kan godt lide, at alt ikke behøver at passe 100 procent sammen. Hjemme hos os har de fleste ting skønhedsfejl, patina og en stemning af hjemmegjort.

Vores loftrum har altid et par kreative projekter stående, som lige kræver lidt slibning og en klat maling. Det er projekter som disse, der gør vores hjem mere personligt.

Reol.jpg

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg vil personligt ikke sige, at det er hverken sjovt, skævt eller overraskende, men jeg får tit at vide, at idéen med at hænge rispapirlamper fladt på væggen er en lidt mærkelig idé. Jeg kan godt lide den diskrete måde, som lampeskærmene bryder de mange lige linjer og snakker sammen med formen på vores runde spisebord.

Rispapirslamper er hængt op på væggen for at bryde de lige linjer.
Rispapirslamper er hængt op på væggen for at bryde de lige linjer.
Rispapirslamper er hængt op på væggen for at bryde de lige linjer.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er den skulpturelle blå stol, som står i vores læsehjørne. Det er en stol fra Soft Line, som hovedsageligt blev produceret til hotelkæder, hvilket fra mit synspunkt gør stolen mere unik. Stolen har ikke været produceret med henblik på masseproduktion, så den ikke kan findes mange steder. Vi har købt vores brugt igennem en Instagram-profil, hvilket er endnu en skøn ting ved dette sociale medie.

Den blå stol er fra Soft Line og spejlbordet er fra Cubenhagen Interior.
Den blå stol er fra Soft Line og spejlbordet er fra Cubenhagen Interior.
Den blå stol er fra Soft Line og spejlbordet er fra Cubenhagen Interior.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det er min gamle kommode, som står på vores soveværelse. Den har fulgt mig siden mit barmdomsværelse – og den stod på min fasters gamle barndomsværelse, inden den endte hos mig. Den er et møbel, der kommer til at følge os resten af livet.

Kommoden i soveværelset har fulgt Kamilla siden barndommen.
Kommoden i soveværelset har fulgt Kamilla siden barndommen.
Kommoden i soveværelset har fulgt Kamilla siden barndommen.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Mit helt store drømmekøb må være den flotte stol ”Flaglinestolen” af Hans J. Wegner. Den har stået højt på ønskelisten i mange år, men stolen råber på plads, så det bliver ikke en realitet i Nyboders små stuer.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Vi køber aldrig noget medmindre, vi har råd til det. Vi sparer op til vores køb, da vi hellere køber god kvalitet i den høje prisklasse frem for billige ting, som hurtigere mister værdi og interesse.

Vi køber mange ting brugte, som vi bruger tid på at sætte i stand og giver dem et personligt præg. Det er en god måde at spare penge, gøre din stil personlig og skåne miljøet for overproduktion af nye møbler.

Sovevaerelse.jpg

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Vores læsehjørne med den farverige billedvæg med inputs af finurlige fund giver mange likes. Jeg tror, den giver inspiration til den ellers mere traditionelle billedvæg, da den bliver kombineret af forskellige materialer, farver og former.

Læsehjørnet er fyldt med smukke billeder og finurlige fund.
Læsehjørnet er fyldt med smukke billeder og finurlige fund.
Læsehjørnet er fyldt med smukke billeder og finurlige fund.

Hvad er dit yndlingsrum i boligen?

Det er vores spisestue. Jeg elsker, hvordan der altid er lyst og indbydende. Det er også det rum, vi bruger mest tid i, når vi er hjemme. Alle vores måltider indtages her, her samles vi altid, når vi har gæster, og her nyder vi at sidde med et spil backgammon og et glas vin. Generelt er vores spisestue et rum for socialt samvær og hygge.

Spisestue, med de lækre pastelfarver, er Kamillas yndlingsrum og indbyder til socialt samvær og hygge. Vasen er fra HAY.
Spisestue, med de lækre pastelfarver, er et rum for socialt samvær og hygge.
Spisestue, med de lækre pastelfarver, er Kamillas yndlingsrum og indbyder til socialt samvær og hygge. Vasen er fra HAY.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Det er noget så kedeligt, som at vi skal have købt et højskab til vores køleskab. Vores køleskab står i vores spisestue, da vores køkken er alt for småt – og et køleskab er ikke ligefrem noget, der pynter, så det vil klæde spisestuen at få gemt det væk. Det bliver et højskab, som skal kombineres med en opslagstavle til fine billeder og notater.

I køkkenet har Kamilla fjernet lågerne og indrettet skabene med de smarte foldekasser fra HAY. Det giver meget luft til de lille køkken.
I køkkenet har Kamilla taget lågerne af og indrettet skabene med de smarte foldekasser fra HAY.
I køkkenet har Kamilla fjernet lågerne og indrettet skabene med de smarte foldekasser fra HAY. Det giver meget luft til de lille køkken.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Sorte møbler vil ALDRIG finde vej til vores hjem. Jeg synes personligt, at sorte møbler giver et meget hårdt udtryk, og det skaber en ubalance hjemme hos os.

Mine favorit-Instagrammere?

@mariamostrup

@curated_copenhagen

@lumikello_

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Indret med dét dine øjne kan lide, frem for at se dig blind på alverdens tendenser.
  2. Indret med personlige ting, som har en betydning for dig og din familie.
  3. Indret med organiske ting, som giver en følelse af liv i dit hjem.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg holder allermest af vores runde spisebord. Den samler hele vores spisestue og giver vores hjem en følelse af hygge og nærvær. Det er et gammelt spisebord fra Tobias’ første lejlighed, som har fået en god portion kærlighed efter flytningen til vores fælles Nyboder-lejlighed.

Spisebordet er fra Tobias’ første lejlighed, og her bliver der nydt mange skønne timer i venners lag.
Spisebordet er fra Tobias’ første lejlighed, og er et samlingspunkt når de inviterer gæster.
Spisebordet er fra Tobias’ første lejlighed, og her bliver der nydt mange skønne timer i venners lag.

Følg selv Kamilla Holmegaard Lauridsen på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her: