Lejligheden har en ’rum-efter-rum’-effekt, som mange sikkert ville vælge at sløjfe for at få store, åbne stuer, men ikke Susanne
De skæve detaljer og kærligheden til genbrug træder tydeligt frem, når man besøger skuespillerinde og iværksætter Susanne Storm på Nørrebro. Hun elsker anderledes indretningsløsninger og har personliggjort sit hjem med byg-selv projekter, håndplukkede loppefund og skatte fra containeren.
Susanne har boet i lejligheden på indre Nørrebro i 9 år og kom fra en anden lejlighed i samme bygning. Hun ville helst ikke væk fra området, men blev tvunget til at sondere terrænet andre steder i København, inden hun fik tilbudt sin nuværende bolig.
– De lejligheder jeg var ude at kigge på, var alt for pæne i udtrykket. Jeg kan godt lide de skæve detaljer, og dét at man kan sætte sit eget personlige præg. Jeg ville helst heller ikke have naboer, som var alt for pertentlige, for jeg var sikker på, at naboskabet ville blive meget sjovere med typer som mindede mere om mig selv, dvs. hvor rod ikke gør så meget, smiler Susanne.
– Samtidig ville jeg gerne blive på Nørrebro, fordi jeg synes der er så meget mangfoldighed og en dejlig sammensætning af forskellige kulturer, som er ret inspirerende, når man går rundt på gaden, fortsætter hun. Skæbnen ville, at der pludselig kom en lejlighed til salg i bygningen, hvor Susanne boede i forvejen, og derfor slog hun til med det samme, selvom hun gerne havde set, at lejligheden havde haft lidt flere kvadratmeter.
Pladsoptimering
Der skulle gøres en masse, da Susanne overtog lejligheden, så hun gik straks i gang med det helt store renoveringsprojekt.
– Jeg fik revet nogle vægge ned og bygget nye op. Det vigtige for mig var at bevare de skæve detaljer og bygge nye til. Og i det hele taget at bygge integrerede løsninger, så pladsen blev udnyttet optimalt, også for at give ro til øjet, siger Susanne. Lejligheden har en ’rum-efter-rum’-effekt, som mange sikkert ville vælge at sløjfe for at få store, åbne stuer, men ikke Susanne.
– Der er mange små rum, men det kan jeg ret godt lide. Det vigtigste er, at der stadig kommer masser af lys ind, og at det kan bevæge sig gennem rummene, forsætter Susanne. Også køkkenet fik en opfrisker under renoveringen, selvom Susanne valgte at beholde de gamle elementer. Hun sendte de hvide højglans-fronter fra 00’erne til en autolakerer og fik dem malet sandfarvede. Samtidig købte hun en masse bogkasser med og uden låger for at bygge en reol og bløde det lidt industrielle udtryk i køkkenet op.
Professionel Tingfinder
Susanne er en passioneret genbrugstype, der har et magisk blik for gode loppefund, hvilket også afspejler sig i indretningen.
– Jeg kan godt lide at mikse tingene og blande alt muligt forskellig, Jeg går ikke efter en specifik stil, men lader det opstå lidt af sig selv. Jeg er dog meget begejstret for design fra 50’erne. De simple streger synes jeg kan noget særligt, og så er det bare godt håndværk, der holder, smiler Susanne. Alt i lejligheden er håndplukkede elementer, for som professionel tingfinder og loppeentusiast har Susanne udnyttet sine evner og fundet masser af skatte på diverse loppemarkeder, i genbrugsbutikker eller i storskraldsbunker rundt omkring.
– Jeg vil hellere indrette mig med ting, jeg kan li’ at se på, end ting, jeg er nødt til at se på. Derfor er der også mange skjulte opbevaringsløsninger rundt omkring i lejligheden, så de grimme ting kan gemmes lidt af vejen, griner Susanne.