Sådan skal din bolig se ud i 2024: Her er de største tendenser fra 3 Days of Design

København har været fyldt med spændende events, talks og showrooms, mens 3 Days of Design er løbet af stablen. Chefredaktørerne for BoligLiv og ALT Interiør har samlet de største tendenser fra de mange designere.

Design- og arkitekturelskere fra hele verden er den seneste uge valfartet til København for at opleve designfestivalen 3 Days of Design, som de seneste par år er vokset, så den nu indtager alle kroge af byen.

Det er ikke længere kun en festival for fagfolk, og der er nu masser af udstillinger, showrooms, events og talks, der er åbne for offentligheden.

Vi har været ude og spotte de største tendenser, hvor især bæredygtighed (heldigvis) ikke er til at komme udenom.

Her er de største tendenser, som vi spottede under 3 Days of Design 2024: 

Taktilitet og mønstre

imageq6al.png

Efter at have gået rundt blandt de mange udstillere til 3 Days of Design, fik vi lyst til at ombetrække vores sofa med en vild farve, hænge bølgende gardiner op og investere i gulvtæpper, der kærtegner fødderne.

For hos både små og store brands var der et kæmpe fokus på tekstiler. Det gjalt alt fra klassiske møbler, der var blevet ombetrukket med nye funky stoffer, til gardiner, som ikke længere bare er en neutral afskærmning for dine vinduer, men fylder mere og mere som et statement i indretningen. Du kan næste ikke være for modig.

Stål og skinnende metaller

3 days of design tendenser metal.jpg

Hvis du skal vælge ét metal til dit hjem lige nu, er det blankpoleret stål, som har sendt messing lidt i baggrunden og givet nogle af os et glædeligt gensyn med 80'erne.

De skinnende metaller har fået revival, både når det gælder sofaborde, stole, sofastel og dekorative key items til hjemmet.

Drømmer du f.eks. om en kæmpestor sølvfarvet sofa, så har Eilersen lavet en unikamodel, der senere på året kommer på auktion og pengene doneres til velgørende formål. God komfort og god samvittighed - det er win win.

Circular design

3 days of design tendenser bæredygtighed.jpg

Den altoverskyggende tendens på dette års festival er bæredygtighed. I Designmuseum Danmarks have kunne du opleve, hvordan forskellige små og store brands arbejder med genanvendte materialer og blive meget klogere på processerne, der går forud for det færdige produkt. Det er fantastisk at se, hvordan stadig flere designfirmaer begynde at tage ansvar for en mere klimavenlig tilgang til produktion.