31-årige Sofie har et “colorful scandi”-hjem: ”Det må for guds skyld ikke føles som en tidslomme”
Farver, DIY-projekter og genbrugsfund flettes sammen med klassisk dansk design hos familien Rolandsen på Frederiksberg. Mød her Sofie Amalie Rolandsen, kvinden bag den farverige Instagramprofil @thusthefuss
En blå tone-i-tone spisestue, en blomstret sofa på et rødt gulvtæppe samt puder og porcelæn i alverdens farver. 31-årige Sofie Amalie Rolandsen er ikke bange for at blande materialer, stilarter og nuancer i familiens 114 kvm. store andelslejlighed på Frederiksberg.
Der er relativt hyppig rotation i møblerne hos Sofie Amalie Rolandsen, og hun er altid på udkig efter nogle nye fede ting eller DIY-projekter, der kan give lejligheden et nyt pust af liv. På Instagramprofilen @thusthefuss deler hun sine fede og finurlige fund, og næsten 60.000 følgere ser med, når der deles billeder fra det farverige hjem.
Men hvem vakte interessen for interiør hos den unge indretningsarkitekt og webshopejer, hvad er det nyeste i boligen, hvad har fået lov til at stå længst, og hvad er det næste, der skal ske?
Få alle svarene her:
Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?
Sofie Amalie Rolandsen, 31 år. Influencer, indretningsarkitekt og webshopejer. Bor på Frederiksberg i en andelslejlighed på 114 kvm.
Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?
Indretning og design har altid fyldt i min familie. Min far arbejdede hos Louis Poulsen i mange år, og det satte sit præg på vores hjem. Min mor har altid haft en forkærlighed for loppefund og antikviteter.
Da jeg var teenager, kunne mine venner og jeg sagtens bruge en eftermiddag på at lege roomservice og indrette og forandre hinandens værelser.
Jeg startede min Instagram i 2016, da vi hadve istandsat vores første fælles lejlighed. Jeg er en virkelig grundig researcher og kan bruge lang tid på at finde og udtænke de bedste løsninger. Det nørderi havde jeg lyst til at dele med andre. Og samtidig havde jeg i vores egen proces selv brugt Instagram til at finde inspiration. Det håbede jeg andre måske også kunne få ud af mit indhold.
Beskriv din stil?
“Colorful scandi”, synes jeg, er den mest rammende beskrivelse, jeg har hørt om vores hjem. Jeg elsker farver, men det må ikke blive en rodebutik. Man skal slappe af, når man er i vores hjem og føle sig godt tilpas. Samtidig holder jeg meget af klassisk design og kan godt lide at blande forskellige stilarter. Lidt krom fra 80’erne, lidt træ fra 60’erne, krydret med lidt nyt og noget lidt skævt. Jeg kan ikke lide, når det bliver for stilrent, det må for guds skyld ikke føles som en tidslomme.
Hvad bliver du inspireret af?
Instagram, boligannoncer og fine butiks- og restaurantindretninger.
Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?
Jeg bliver tit inspireret af de ting, jeg finder. Fremfor at have en helt klar ide/indkøbsliste fra start, så leder jeg efter et par enkelte ting, som jeg falder for og lader mig inspirere af. Så lader jeg dem være styrende for resten af indretningen.
Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?
De blå stole i spisestuen. Jeg faldt tilfældigt over dem på Instagram og traf en lynhurtig beslutning. De føltes rigtige, og jeg er altid villig til at prøve ting af, hvis min mavefornemmelse siger mig, at det kunne være interessant.
Rigtig mange ting i vores hjem er købt brugt, og når jeg synes, vi “mangler” noget nyt, så starter min søgen altid på DBA. På den måde har vi råd til designklassikere, der måske ellers ikke var indenfor budget. Og samtidig er prispunktet ikke lige så farligt, for vi kan jo bare sælge det igen, hvis det alligevel ikke føles helt rigtigt. Det gør, at jeg tør tage flere chancer, og tit giver det pote.
Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?
Der er en relativt flittig rotation i møblerne. Men vores sengeborde og spisebordet i spisestuen har begge været her en hel del år efterhånden. Begge dele er købt på DBA. Sengebordene er af ukendt mærke, og spisebordet er en gammel udgave af A826 fra Fritz Hansen med egetræsbordplade.
Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?
Lige nu er den blå tone-i-tone spisestue et kæmpe hit. Jeg er også selv ret vild med den ro, de forskellige blå nuancer giver.
Dit yndlingsrum i boligen?
Der er åbent mellem stue og spisestue, og det er virkelig vores leverum. Da vi totalrenoverede vores lejlighed, var det egentlig meningen, at vi ville bibeholde de gamle fløjdøre, som sad imellem de to rum. Men da vi pillede tapet af væggen, fandt vi ud af, at den var i for dårlig stand. Så den måtte ned, og inden vi fik sat en ny væg op, havde vi forelsket os i den åbne planløsning. De gamle fløjdøre har vi i stedet genbrugt mellem stue og køkken, hvor vi åbnede væggen op. Og for stadig at dele stue og spisestue lidt op, fik vi i stedet sat et lille stykke vinduesvæg op i forlængelse af væggen mellem de to rum. Vinduesvæggen er egentlig en gammel fløjdør, som vi har fundet brugt hos genbyg. Det er fuldstændig i stil med de gamle fløjdøre og passer derfor meget naturligt ind. Nok den detalje ved vores renovering, jeg er allergladest for.
Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?
Vi tænker faktisk på at flytte, så derfor projekterne lidt på standby herhjemme pt. Vi bliver nemlig en familie på fire til sommer, og det kribler efterhånden lidt for at få noget græs udenfor havedøren, selvom vores terrasse er utroligt dejlig. Samtidig er vi ved at færdiggøre byggeriet af vores sommerhus, og der derfor en hel del indretningsprojekter at tage fat på dér.
Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?
Jeg kan godt fascineres af sådan nogle helt minimalistiske monokrome hjem, men ville aldrig selv føle mig tilpas i det.
Mine favorit-Instagrammere?
Et par “mindre” kendte profiler, som er inspirerende:
@mariaharmuth, @ourfrederiksberghome og indretningsarkitekt @nadiaoliveschnack
Hvad er dine tre bedste indretningstips?
Jeg indretter altid ud fra de her tre principper:
Funktionalitet før æstetik: Når jeg indretter/renoverer, starter jeg altid med at se på rummenes funktion og familiens behov. Hvordan vil vi bruge rummene, hvad giver det af opbevaringsbehov, og hvilke zoner skal vi så skabe? Rigtig ærgerligt at indrette en smuk stue uden ordentlig plads til børnenes legetøj og bogsamlingen.
Skab balance i rummet ved gentagelse: Din kæreste drømte om en sort lædersofa, og du insisterede så på et par lyse lænestole til. Så langt så godt, men hvis I hænger mørk/tung kunst op over sofaen, så vil lænestolene stå at flagre. Hvis I til gengæld hænger noget lysere kunst op og samtidig sætter et par mørke puder til lænestolene, så spiller tingene pludselig sammen. Jeg tænker altid på det som et ying-yang tegn, hvor hver halvdel sender en hilsen til den anden.
Kontraster viser personlighed: Vær ikke bange for at blande materialer, stilarter og nuancer, det synes jeg tit giver det mest personlige hjem. Tricket er ikke at lade for mange ting stå alene, for så bliver det rodet. Hvis du i stedet tænker i par, så teaklænestolen sender en hilsen til teakskamlen i modsatte ende af rummet, og det gamle vitrineskab har en ven i den fine porcelænslampe i vindueskarmen, så fremstår det i stedet gennemtænkt. Samme gælder brugen af flere farver.
Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?
Jeg synes ikke for alvor, jeg har grimme ting. Selv hvis noget er skrømt (skønt + grimt), så er det jo noget, jeg mest af alt synes er skønt. Men jeg kan sagtens ændre mening over tid, og hvis noget pludselig er blevet grimt i mine øjne, så ryger det videre ud i verden.
Den ting, du holder mest af i din bolig?
Vores planløsning og alle de gamle detaljer. Vi brugte lang tid på at udtænke planløsningen i lejligheden, og der er ikke noget, vi ville have gjort anderledes i dag. Samtidig gjorde vi en dyd ud af at bibeholde og genskabe de originale detaljer. Blandt andet prioriterede vi at få støbt ny stuk efter den originale de steder, hvor det krævede reparation.