7 gode idéer: Sådan bruger du dine valnødder
Valnødder er smukke, både som et grønt træ i haven, i buketter og på tallerkenen i forskellige retter eller brød. Tag med på sanketur, og få gode ideer til at tørre og bruge nødden.
Én til hver
Annonse
Nødder i buket
HAPS!
Valnødder modner midt i september, når den grønne skal sprækker, og kan høstes frem til slutningen af oktober. Hvis den grønne skal let går af, er nødden klar. Saml nødderne op, straks efter at de er faldet ned, så de ikke ligger og mugner.
Til tørre
Valnøddebrød
Det skal du bruge:
- 4 dl lunkent vand
- 1 dl mælk eller yoghurt
- 50 g gær
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. soja
- 3 spsk. olie
- 500 g hvedemel
- 120 g grahamsmel
- 200 g grofthakkede valnødder
Sådan gør du:
- Hæld vandet i en stor skål sammen med mælk, og rør gær, honning og olie i. Lad blandingen stå i 15 min., og tilsæt resten af ingredienserne, men gem 100 g mel til æltning.
- Lad dejen hæve en halv time, og ælt den derefter, til den er lækker og smidig. Tænd ovnen på 175 gr., og form dejen til et brød. Drys brødet med mel og lidt salt, og bag det ca. 30 min. Bank i bunden af brødet – hvis det har en hul lyd, er det færdigt.
Adskillige undersøgelser har vist, at valnødder er én af vejene til et sundere liv. Valnødder har, ligesom andre nødder, et højt indhold af både proteiner og kostfibre samt et højt indhold af sundt fedt.
Plant en nød
Annonse