Julebroderi: Minimotiver i korssting
De broderede minimotiverne pynter på f.eks. æsker og gavekort.
Minimotiver i korssting
Servietring, færdigt mål:
Med juletræ:
4,5 x 11 cm.
Med krans:
4 cm x 11 cm.
Materialer til 1 servietring:
10 x 15 cm bleget hørlærred med ca. 8 tråde pr. cm, 3 x 11 cm strygevliseline samt DMC moulinégarn – farver ifølge signatur. Fremgangsmåde: Broder korssting med 3 deltråde i nålen over 2 tråde på stoffet.
Broder motivet efter diagram. Broder derefter en bort 2 tråde fra motivet (fra top og bund) med 23 sting på den lange led og 10 sting på den korteled til juletræet og med 9 sting på den korte led til kransen.
Montering:
Pres forsigtigt arb fra vrangen og bøj ved borten først de korte sider om til vrangen, dernæst de lange sider. Sno 2 snore af 2 hele tråde garn (færdig længde ca. 15 cm) og sy dem fast midt på de korte sider. Sy siderne sammen. Stryg vlieseline på vrangen, så sømmen dækkes.
Tændstikæske, færdigt mål:
ca. 7 x 5,5 cm.
Materialer:
Som til servietring, men her beregnes til 1 æske: 2 stk. hørlærred à 11 x 8 cm, 2 stk. strygevlieseline à 7 x 5,5, cm, 2 stk. karton à 7 x 5,5 cm, 1 tændstikæske ca. 7 x 5,5 cm samt lim.
Fremgangsmåde:
Broder på det ene stykke hørlærred motivet efter diagram og en bort: til juletræ 6 tråde fra motivet i bredden og 10 tråde fra motivet i top og bund, til krans henholdsvis 6 og 12 tråde. Montering: Pres forsigtigt det færdige arb fra vrangen og stryg vlieseline på vrangsiden.
Lim broderiet om det ene kartonstykke og et stykke uden broderi om det andet kartonstykke. Lim delene på æsken.
Til og fra-kort, færdigt mål:
Juletræ:
4,5 x 4 cm.
Krans:
4 x 4 cm.
Materialer:
Som til servietring, men her beregnes ca. 6 x 6 cm hørlærred til begge modeller, til og fra-kort ca. 9,5 x 5 cm, 3,5 x 3,5 cm strygevlieseline samt lim.
Fremgangsmåde:
Broder motivet efter diagrammet og borten 2 tråde fra motivet.
Montering:
Pres forsigtigt det færdige arb fra vrangen og stryg vliseline på vrangsiden. Klip stoffet til 2 tråde fra borten og træk 2 tråde ud til frynser. Lim arb på plads på kortet.
Opskriften er fra Hjemmet nr. 43, 2009