DIY Mal dine gamle sandaler

Stop op! Smid ikke de gamle sandaler ud: Så let gør du dem friske igen

Har du et par Birkenstock eller andre sandaler med læderremme, som har kendt bedre dage, så giv dem en opfriskning ved at male dem. Det er nemlig nemt at forvandle det trætte fodtøj, så det ser nyt og friskt ud igen, hvis blot du følger disse tre trin. Få vores DIY-guide her.

Stooooop! Du står med dine gamle Birkenstock-sandaler i hænderne og vil smide dem ud i skraldespanden, fordi de er blevet FOR triste og slidte at se på.

Men det er her, du bør træde et skridt tilbage.

For i stedet for at give slip på et ellers godt par fodtøj bør du overveje, om de måske blot trænger til en kærlig hånd og en ditto overhaling?

Ofte kan tingene i vores klædeskab nemlig godt leve lidt længere – og det er overraskende nemt at give netop et par slidte lædersandaler nyt liv. 

Det gør du ved at male dem med en flot farve, og det vigtigste er, at du køber den rette slags maling, når du vil forvandle selv det mest trætte fodtøj.

Guide til at male gamle sandaler:

Materialer:

  • Quick Color Dye (maling til læder) - her har vi valgt den blå farve 'Azur' fra panduro.dk
  • Pensel/svamp
  • Malertape

Sådan gør du:

  1. Vask læderet og sandalen så godt som muligt, og lad den tørre.
  2. Sæt malertape de steder, der ikke skal males, som er tæt på læderet, dvs. sålen og spænderne.
  3. Mal med den medfølgende pensel. Malingen flyder pænt ud. Lad den tørre, og mal igen. Lad malingen tørre og fjern malertapen.

TIP: Vælg en farve, som ligger i samme farveskala, som den oprindelige.

Sandaler - FØR maling

Slidte birkenstock sandaler maling.jpg

Sandaler - EFTER maling

mal på birkenstock sandaler guide.jpg

Vil du gerne se flere TIPS til masser af sjove og nemme projekter? Så klik ind på vores side, hvor vi har samlet alle vores bedste hobby-guides: DIY - Ideer til sjov og kreativitet i din bolig