Hæklede figurer

Fra dronning Margrethe til Mads Langer: Se vinderne af Danmarks fineste hæklede figurer

Sikke en fantasi og opfindsomhed! Det væltede ind med små søde dyr og figurer til årets hæklekonkurrence i Hjemmet, niveauet var meget højt, og endnu en gang kom vi på en hård opgave, da vi skulle finde de 10 vindere. Tak til alle jer, der har deltaget med jeres charmerende hæklerier.

1. præmie

Dronning Margrethe II

Dronning Margrethe-figuren sprang straks i øjnene, da Hjemmets jury gik i gang: ”Den er meget gennemført”, siger Hjemmets håndarbejdsredaktør Louise Gram.

Og chefredaktør Marianne Gram tilføjer: ”Efterhånden som vi står der, får vi øje på alle detaljerne, medaljerne, de røde negle – og så rammer den hende jo også meget godt! Og så synes vi, at det er sjovt, at det er en toiletrulleholder. Det er der jo mange unge, som slet ikke ved, hvad er”.

Det er en tidligere vinder af Hjemmets hæklekonkurrence, Gurli Jensen, der står bag den fine vinderfigur. Da årets konkurrence blev udskrevet, havde Gurli netop hæklet dronning Margrethe til Kongernes Jellings store udstilling af over 150 hæklede dronning Margrethe-figurer i anledning af regentens jubilæum. Det inspirerede hende til endnu en figur af regenten – denne gang i form af en toiletrulleholder.

Tillykke til Gurli Jensen, Skanderborg

2. præmie

adam-og-eva.jpg

Adam og Eva

De fint udførte Adam og Eva-figurer kan holde hånd ved hjælp af en tryklås. ”De blev måske lidt store til en konkurrence med små figurer”, mener Åse Himmelstrup, der har hæklet dem, selv. Men juryen var enige om, at de både er sjove og godt håndarbejde – ”Se Evas æble og slangen rundt om Adam”, lød en af kommentarerne.

Tillykke til Åse Himmelstrup, Valby

3. præmie

mads-langer.jpg

Mads Langer

Emma Dybro deltog i konkurrencen med flere søde figurer, men det var især hendes version af den populære sanger og sangskriver Mads Langer, der tog juryen med storm: ”Virkelig overraskende”. ”Den er elegant, der er mange detaljer, og hans tøj kan tages af og på”. ”Håret er præcis som Mads Langers med krøller på toppen og klippet op i nakken. Det er godt lavet”, lød nogle af de begejstrede kommentarer.

Tillykke til Emma Dybro, Hjørring

4.-10. præmie

Haeklede figurer.jpg

Enhjørninge-havfruen og Kong Neptun + den flyvende klovn 

Pia Thomsens barnebarn Emilia på fire år elsker enhjørninger, regnbuefarver, havfruer og blingeling – så Pia har kombineret det hele i den sjove havfruefigur enhjørningehorn. Da havfruen var færdig, syntes hun, den manglede noget, og Kong Neptun blev ”født”.

De er inspireret af Disneys ”Den lille havfrue” og hæklet med kærlighed og god fantasi, fortæller hun. Pia Thomsen står også bag den sjove flyvende klovn, som hun kalder ”en af sine skøre ideer”. ”Jeg elsker bare at lade fantasien løbe, mens hæklenålen arbejder”, fortæller Pia.

Tillykke til Pia Thomsen, Galten

Mini Myr

Den fine lille gravhund er inspireret af Nico Kirks hund Myr, der levede fra 1997 til 2013. ”Myr var mit yngste barnebarns meget gode lille ven. Han er nu 17 år, så Myr var der de første otte år af hans liv. Jeg hæklede Mini Myr til en uro, da han var lille”, fortæller Nico.

Tillykke til Nico Kirk, Lyngby

Postdragen Muffin

Den venlige og detaljerede grønne drage med halstørklæde og posttaske er hæklet af Helle Jakobsen, som kalder den Postdragen Muffin og fortæller, at den flyver mellem Danmark og Norge med hindbærsnitter og elg-hotdogs i tasken, altid klar til at fodre sultne drager. Dragen er inspireret af Helles drageglade veninde i Oslo, som ofte savner danske hindbærsnitter.

Tillykke til Helle Jakobsen, Nørresundby 

Tusindbenet Thyra

En lille figur kan man måske ikke lige kalde Helle Roslunds tusindben – men sød, det er den, og det fik juryen til at udvælge den som vinder af en 4.-10.-præmie. Helle fortæller selv, at hun har haft ideen til tusindbenet med ”rigtige” fødder i sit hoved gennem flere år. Med Hjemmets konkurrence blev ideen til virkelighed.

Et tidskrævende arbejde, især på grund af fødderne, der har taget fire-fem timer pr. par. ”Hun er et meget ungt tusindben. Hun er endnu ikke helt udvokset, og derfor har hun også kun 40 ben”, tilføjer Helle. 

Tillykke til Helle Roslund, Ølstykke

Regnbuenarhvalen, tyren og den sorte mis

Jeanette Thyrrestrup er i gang med at hækle en serie på 15-20 figurer, som alle skal være bygget op om den samme kugle, og hun drømmer om at få udgivet en bog med dem. ”Min inspiration er, at det skal være et lille dyr, som er genkendeligt, nemt for små hænder at tumle med, og så er der en god lyd i dem”, fortæller hun.

Hjemmets læsere er de første, som får lov at se figurerne her. Man kan se mere på Jeanettes hjemmeside Zignette.dk.

Tillykke til Jeanette Thyrrestrup, Havdrup