Dansk kvinde vil skabe strikkens svar på Pinterest

Dansk kvinde vil skabe strikkens svar på Pinterest

Iværksætter Maiken Andreasen står bag et nyt, online univers, der - med inspiration fra den amerikanske billedtjeneste Pinterest - gør det muligt for stikkeentusiaster at finde og gemme deres strikkeopskrifter på ét sted.

Du kan finde et utal af strikkeopskrifter på internettet, men hvis du kan genkende følelsen af, at det kan være svært at holde overblik og styr på dem alle, er der godt nyt på vej.

Forestil dig, at du kan samle strikkeopskrifter på ét sted og gemme dem på en måde, som minder om den populære side Pinterest, så er det netop den funktion, som det nye strikkeunivers Yarnbook slår sig op på at opfylde.

Trods det udenlandskklingende navn er det danske Maiken Andreasen, som er ophavskvinde til siden.

Hun fik idéen til en online platform, hvor man kan finde inspiration, samle og købe opskrifter til ens næste projekt, da hun selv synes, at markedet for garnopskrifter er overvældende og uoverskueligt.  

– Det skal være let at finde og administrere sine kreaopskrifter. Vi har lavet et univers til kreative ildsjæle, som ønsker at finde og gemme deres garnopskrifter ét sted. Så slipper man for at have opskrifter liggende her der og alle vegne, siger Maiken Andreasen i en pressemeddelelse.

Yarnbook er bygget op, så der er flere forskellige søgefunktioner, når du er på jagt efter en ny strikkeopskrift. Du kan søge under overordnede kategorier, som fx sweatre og veste, men du kan også søge på sværhedsgrader eller forskellige strikketeknikker og egenskaber i garnprojekterne.

Siden samarbejder med designere, der udvikler strikkeopskrifterne. Der er både gratis opskrifter på siden, mens andre koster et engangsbeløb. De opskrifter, som medlemmerne af siden køber, kan de gemme i et online ”kartotek”, der minder om den amerikanske billedtjeneste Pinterest.

Der er gratis at blive medlem af siden, mens der også er mulighed for at opgradere ens medlemskab og opnå flere fordele.

Det danske strikkeunivers er ifølge Maiken Andreasen kommet godt fra start.

– Vi havde over 1.000 interesserede, som ville have besked, så snart vi åbnede dørene til Yarnbook, og starten har været helt overvældende. Fra begyndelsen har det været vores ønske at gøre det at strikke til en mere social aktivitet ved at skabe en platform for både strikkeentusiasterne og designerne, der udvikler strikkeopskrifterne. Det er meget rodet, hvad der findes i dag af online fora, og det er det, vi samler og sætter struktur på, lyder det fra ophavskvinden.