Dak Wichangoen
elsker sit nye job: Sommer på kroen
Kok og 'Masterchef'-dommer Dak Wichangoen har skiftet den Michelin-præmierede restaurant Kiin Kiin på Nørrebro i København ud med en dansk kro i Østjylland.
Vandet i Aarhusbugten
reflekterer i Daks solbriller, når hun cykler
fra hjemmet på havnen til
sin nye arbejdsplads. Kok og 'Masterchef'-dommer Dak
Wichangoen er tilbage bag
gryderne på den idylliske
kro, Sjette Frederiks Kro,
som ligger i skoven lige oven
over badeanstalten Den Permanente.
Dak har skiftet den Michelin-præmierede restaurant
Kiin Kiin på Nørrebro i
København ud med en dansk
kro i Østjylland.
– Vi går meget op i kvalitet,
god smag og godt håndværk,
men vi er heller ikke bange
for bare at køre god mad ud
af lugen. Det er befriende
nogle gange at kunne slippe
sig selv løs i det, for så er der
plads til ikke at køre træt i, at
det hele skal være så præcist. Men vi spicer da nogle
af retterne op med en chili
eller lidt ingefær, fortæller
Dak Wichangoen, 36, som
blev hentet til kroen af sin
kammerat Steffen Villadsen, tidligere køkkenchef på
Molskroen.
– Jeg er uddannet klassisk
kok, så jeg kan jo allerede
de klassiske retter. Jeg elsker
dansk mad og er vokset op
i Vestjylland. Jeg er jo lige
så vestjysk, som jeg er thai.
Både Steffen og jeg er glade
for, at vi nu er på et mere
anonymt sted, hvor vi har
frie tøjler. Jeg savnede at
bage brød. Jeg har ikke bagt
brød i 11 år, udbryder Dak
grinende, mens hun bider i et
stort, saftigt, dansk sommerjordbær på kroens terrasse.
Dak og hendes forlovede,
Anders Gjørtler Jensen, som
er direktør på Mads Vads
danseskole, fik datteren Lily
i 2021. Under graviditeten
sagde Dak sit køkkenchefjob
i København op og flyttede til
Aarhus. Anders har friet, og
parret skal giftes til næste år.
Efter at have haft en
stjernekarriere som køkkenchef med fuld fart på i
mere end 10 år, så har Dak i dag mere fokus på sin familie.
– Det var hårdt at flytte til Aarhus,
for hele mit netværk var i København.
Jeg skulle falde til, finde fodfæste
og slå rødder her. Men nu føler jeg
mig hjemme i Aarhus, og jeg ser
mig selv her på kroen sammen med
Steffen, hvor vi er kromutter og
krofatter.
Annonse
Samtidig har jeg jo alt mit 'Masterchef' og arrangementer på
den anden side af Storebælt, og det
er skønt at kunne kombinere begge
dele.
Dak kan mærke på toårige Lily, at
der er kommet ro på livet.
– Jeg flyver jo stadig frem og tilbage
på tv-optagelser, og det elsker jeg.
Men det er skønt at kunne stå op de
dage, hvor jeg arbejder her på kroen,
aflevere Lily og så cykle på job. Jeg
er deltid halvdelen af året og fuldtid
den anden halvdel. Det har været
specielt at skulle ansatte en person
som mig, der kommer og går lidt,
som det passer mig. Men det kan
jeg, fordi Steffen og jeg har samme
indstilling til balancen mellem job og
familieliv. I denne uge er jeg to dage
i 'Masterchef'-studiet og tre dage på
kroen. Det er perfekt. Vi prioriterer
vores familier lige så højt som den
gode mad.