Efter at Johnny Hansen fik beskeden om, at han var på vej til at udvikle diabetes, har han grebet salatgaflen med den anden hånd og indført sundere vaner i sit liv.
For tre år siden fik Johnny Hansen det røde kort af overlæge og professor, Bente Klarlund. Hun undersøgte ham i TV 2-programmet ”Junkfood-eksperimentet” og kaldte hans krop en ”tikkende bombe”.
Det gav Kandis-sangeren et kæmpe chok, og siden har han taget salatgaflen i den anden hånd og fået nye, sunde vaner i kampen for at komme ned på 100 kilo.
I TV 2's ”Junkfood-eksperimentet” fik Johnny at vide, at han var godt på vej mod at få diabetes.(Foto: TV 2)
Indtil videre har han tabt 12 af de 125 kilo, han vejede, da de optog tv-programmerne. Han havde egentlig smidt flere, men i deres nye bog, ”Klarlund og Kandis på kur - forever”, fortæller han ærligt, at et par stykker kom snigende tilbage efter det første vægttab.
For at holde den sunde linje i en travl hverdag anvender Johnny den fynske kostvejleder Suzy Wengels Sense-principper og tilhørende kogebøger.
I Sense bruger man hånden til at måle, hvor meget mad man må spise. Man skal ikke holde sig til nogle bestemte madvarer, så det er også i orden at spise pasta og brød eller store bøffer.
– Man skal have det i baghovedet hele tiden, og derfor er det en livsstilsændring. Jeg går og messer det for mig selv: ”En-to håndfulde grøntsager, en håndfuld protein og en håndfuld stivelse og så lidt fedt”, fortæller Johnny, der nu også kun fylder tallerkenen én gang.
– Engang satte vi gryden på bordet. Så kunne man godt tage flere gange. Nu står gryden i køkkenet. Så tager man én portion mad. Og når den er spist, ja, så er der spist, fortæller han i bogen, der også indeholder ”Kandiskuren”.
Annonse
– Den er langt mere end en slankekur. Den handler om, hvordan man bliver grundsund. Altså både fysisk og mentalt sund.
– Ikke bare nu, men for altid. At være sund er ikke et mål i sig selv, men en sund krop giver kræfter og overskud til alt det, man gerne vil tage fat på i livet. Bogens samlede udgangspunkt er små sunde skridt, der hænger ved resten af livet. Derfor taler vi om, at Kandiskuren er – forever, skriver Bente Klarlund i bogens forord.
(Foto: Gyldendal)
Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.