Med sit ”svenskerhår”
og sin vintage BMW
motorcykel ligner
Thomas Berg, 40, måske ikke
en klassisk 'Bagedyst'-deltager. Der var da også en del
ting, han skulle lære, før han
var klar til at kaste sig ud i det
søde eventyr.
Thomas kører en BMW k100
fra 1984, som oprindeligt
var en politimotorcykel fra
80’erne, og som nu er blevet
bygget om til en ”caferacer”,
som han kalder det.Foto: Peter Hauerbach
– Jeg har altid interesseret
mig for at bage, men det var
mere basale ting som surdejsboller og brunsviger. Det er
lidt tilfældigt, at jeg kom med
i 'Bagedysten', for jeg har
aldrig bagt de helt skøre ting,
som moussekager, glaze og
tempereret chokolade. Det
hele var fuldstændig nyt for
mig, så det var faktisk noget,
jeg lærte, i forbindelse med at
jeg var med i programmet.
– Jeg har det nok generelt
sådan, at jeg ofte finder noget,
som jeg synes er spændende.
Så dykker jeg ned i det og
nørder det rigtig meget i et
stykke tid, og så finder jeg noget andet, jeg synes er
spændende og nørder det.
Jeg har lavet super meget i
køkkenet, hvor jeg har brygget
min egen øl, lavet æblecider,
fermenteret ting og vandkefir og kombucha, fortæller
Thomas og uddyber:
Thomas er
også fan af
vinterbadning,
og han hopper
gerne i vandet omkring
Amager, hvor
han får sig et
kuldegys.Foto: Peter Hauerbach
– Jeg er uddannet ingeniør,
og det handler måske om, at
jeg godt kan lide at finde ud
af, hvordan ting fungerer, og
at få hænderne i det selv. Så
hvis der er noget, jeg bliver
bidt af, eller som jeg synes
lyder spændende, så vil jeg
vide, hvordan det egentlig
hænger sammen.
Lysten til at lære er også noget, han håber at give videre
til sine døtre, Holly og Jolene.
– Jeg kunne godt tænke mig
at give det videre, at man skal
opdage verden, og at det er
muligt at gå ned i ting og finde
ud af, hvordan de fungerer.
Det vil jeg gerne opmuntre
dem til, at være nysgerrig på
omgivelserne omkring dem
generelt, fortæller Thomas.
Om Thomas får styr på
sin glaze, finder vi ud af, når 'Den store bagedyst' løber
over skærmen hver lørdag
på DR.