Italiensk simremad: Rigatoni & ragu

Italiensk simremad: Rigatoni & ragu

Skøn simreret med masser af smag fra blandt andet pancetta, tomat og hvidløg.

4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 400 g rigatoni
  • 2 løg, i små tern
  • 2 fed hvidløg, knust med kniven og finthakket
  • 4 spsk. olivenolie
  • 250 g oksekød skåret i meget små tern
  • 1 skive pancetta, i små tern
  • 2 gulerødder, i små tern
  • 1 bladselleri, i små tern
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 1 glas vin (hvid eller rød – det, du lige har en sjat af!)
  • 2-3 modne tomater, i tern
  • oregano og basilikum, frisk eller tørret
  • salt og peber fra kværn
  • friskrevet parmesan
  • evt. ½ tsk. sukker for at fremme tomatens smag 

Sådan gør du

  1. Svits løg og hvidløg i 2 spsk. olie, til de er gyldne. Kom kød og pancetta ved, og lad det brune. Tag op, og sæt til side.
  2. Kom resten af olien på panden, og svits gulerødder og bladselleri. Kom løg og kød tilbage på panden, og vend godt rundt. Krydr med salt og peber.
  3. Ragu: Tilsæt tomatkoncentrat, og lad den brænde godt af. Hæld vinen ved, og lad den reducere. Tilsæt friske tomater (og evt. ½ tsk. sukker) og krydderier. Hæld lidt vand ved – ca. 1 dl.
  4. Lad retten småsimre i 45 minutter til en time. Rør rundt indimellem, og tilsæt evt. mere væske. Kødet skal være mørt og næsten falde fra hinanden.
  5. Kog pastaen al dente.
  6. Bland ragu og pasta i panden, og lad det koge sammen et lille minut. Tilsæt lidt af pastavandet, hvis der er brug for mere væske.
  7. Server med friskrevet parmesan og friskkværnet peber.

Kog perfekt pasta

  • Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
  • Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.
  • Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
  • Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
  • Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.