Saltede ramsløgkapers
Ramsløgkapers kaldes også for Nordens kapers. Man samler de små, runde knopper, når ramsløgene afblomstrer i slutningen af sæsonen. Herefter saltes de, så de kan holde sig til næste år, når ramsløgene vender tilbage. De færdige kapers smager af salt og hvidløg og er fremragende til at krydre dressinger og salater med.
Ingredienser
- 150 g ramsløgknopper
- 75 g flagesalt
Sådan gør du
- Pluk ramsløgknopper med blomsterstandene på. Skyl dem grundigt for utøj, og tør dem godt i et viskestykke. Gnid dem ind i saltet, og læg i en skål. Lad dem stå på køkkenbordet overdækket med et viskestykke i 1 uge. Rør rundt i dem en gang om dagen. Efter 1 uge kan du begynde at tage af dem, og du behøver ikke røre mere. Kom dem op i et sylteglas, og luk låget godt til, så kan kaperserne holde sig i et års tid i køleskabet.
- Når de skal bruges, skylles kaperserne grundigt, blomsterstandende fjernes, og ramsløgknopperne hakkes.
PRØV OGSÅ: Lynstegte rejer med mizuna
PRØV OGSÅ: Bønnepasta med spinat
PRØV OGSÅ: Porregratin