3 nemme hverdagsretter
Hverdagen må meget gerne være nem, men det gør jo ikke noget at det samtidig er lækkert. Få her tre super nemme og lækre hverdagsretter, der er lige til at gå til. Uhmm.
SESAMPANERET FISKEFILET MED SAUCE TATAR
Vores variant af den klassiske panerede fiskefilet. Spis den på godt rugbrød sammen med friskbælgede ærter.
4 store rødspættefileter
50 g hvedemel
1 æg
100 g rasp
50 g sesamfrø
salt og peber
smør til stegning
Sauce tatar
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche 18 %
2 tsk. grovkornet sennep
1 håndfuld krydderurter, f.eks.
kørvel, persille, dild, basilikum
1-2 spsk. kapers
salt og peber
1 salathoved
1 bundt radiser
4 skiver rugbrød
eventuelt smør
1 bakke karse
½ kg ærter i bælg
1. Vend fiskefilterne i mel, sammenpisket æg og rasp tilsat sesamfrø, salt og peber.
2. Varm smørret på en pande, og steg fiskefileterne i ca. 5 min. på hver side, til de er sprøde.
3. Rør mayonnaise med cremefraiche og sennep. Hak krydderurterne, og vend i cremen sammen med kapers. Smag til med salt og peber.
4. Skyl salaten, og afdryp. Rens radiserne, og snit dem.
5. Smør rugbrødet, og anret med salat, paneret fisk, sauce tatar, karse og radiser.
6. Bælg ærterne, og drys dem over før servering.
HJEMMELAVET SHAWARMA
Kødet her skal helst marinere en times tid, men smager kun bedre, hvis det får lov til at marinere natten over. Vi bruger fladbrød, men du kan sagtens bruge pitabrød i stedet.
Tid: ca. 30 min. plus tid til marinering (4 pers.)
1 tsk. hele korianderfrø
1 tsk. hele fennikelfrø
1 tsk. hele spidskommenfrø
½ tsk. sorte peberkorn
1 fed hvidløg
¼ tsk. chiliflager
1 tsk. paprika
2 løg
4 oksebøffer (kan erstattes af
kyllingefilet)
2 spsk. olivenolie
Hvidløgsfraiche:
1 dl cremefraiche eller græsk yoghurt
1 fed presset hvidløg
salt og peber
4-8 fladbrød (kan erstattes af pitabrød)
1 romainesalat
4-6 tomater
1 frisk chili
1 bundt frisk koriander
saft af 1 lime
1. Rist koriander, fennikel og spidskommen på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød krydderierne i en morter sammen med peberkorn, presset hvidløg, chiliflager og paprika.
2. Skær løgene i tynde både. Skær kødet i strimler, og kom det i en skål sammen med løg, krydderier og halvdelen af olien. Vend godt rundt, så marinaden fordeler sig. Lad kødet marinere ca. 1 time eller til næste dag.
3. Varm resten af olien på en pande. Steg kødet inkl. marinade i ca. 3 min. på hver side ved høj varme. Bruger du kylling, steges det lidt længere tid.
4. Rør cremefraiche med presset hvidløg, og smag dressingen til med salt og peber.
5. Lun brødene. Skyl salaten, og del i blade. Skær tomater i både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien.
6. Server fladbrød med romainesalat, tomater og kød. Dryp dressingen over, og top med chili (til de modige), frisk koriander og limesaft.
STEGT KYLLING MED DILDSMØR OG KÅLSALAT
En fantastisk enkel ret. Du kan evt. erstatte de kogte kartofler med et godt brød.
Tid: ca. 30 min. plus stegetid (4 pers.)
1 kylling
fint salt
1 bundt persille
friskkværnet peber
Dildsmør:
100 g smør
1 bundt dild
1 fed hvidløg
Kålsalat:
1 spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 æbler
1 bundt radiser
1 spsk. æbleeddike
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. sød sennep
1 tsk. sukker
1 spsk. sorte sesamfrø
Tilbehør: kogte nye kartofler.
1. Tænd ovnen på 225 grader.
2. Rens kyllingen godt, og tør den. Gnid kyllingen med salt både indvendigt og på skindet. Fyld kyllingen med persille, og bind den sammen. Læg kyllingen i et ovnfast smurt fad. Krydr med peber, og steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time, til den er gylden.
3. Halver kålen. Fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og lad den stå på køkkenbordet ca. 30 min.
4. Rør smørret blødt med hakket dild og presset hvidløg.
5. Skær æblerne i kvarter, fjern kernehus og skær æblerne i både. Snit radiserne. Vend æbler og radiser med kål.
6. Rør en dressing af eddike, olie, sennep og sukker, og vend i kålen. Drys med sesamfrø.
7. Server kylling med kålsalat, dildsmør og kogte kartofler.