appelsiner

3 opskrifter: Søde vitaminer

Opskrifterne er fra venstreBoost dit immunforsvar med saftige appelsiner. De er fyldt med C-vitamin og holder dig sund hele vinteren.

4

Ingredienser

  • Salat med pistacie-crunch (260 kcal)
  • Pistacie-crunch:
  • 1 spsk smør
  • 35 g let hakkede pistaciekerner
  • 50 g reven brødkrumme fra fuldkornsbrød
  • 3-4 spsk rørsukker
  • Dip med appelsin, chili & ingefær (80 kcal)
  • Ca. 1,5 dl
  • 2 spsk fintstrimlet ingefær
  • 1 stor, udkernet, fintsnittet chili
  • 70 g sukker
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1-2 spsk fishsauce
  • Appelsin-granité (90 kcal)
  • 5 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal
  • korn af 1 vaniljestang
  • ½ dl agavesirup
  • Pynt: Mynteblade

Sådan gør du:

  1. Salat med pistacie-crunch (260 kcal)
  2. Begynd med pistacie-crunch. Varm smørret i en stor pande og rist nødderne let heri, før brødkrummerne blandes i, og der ristes videre, til det hele er gyldent. Hæld sukkeret i til sidst og rør, til det karamelliserer. Afkøl blandingen. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Anret dem på tallerkener og drys med crunch lige før servering.
  3. Dip med appelsin, chili & ingefær (80 kcal)
  4. Kom ingefær, chili, sukker og appelsinsaft samt fishsauce i en gryde og lad det hele koge ved middelhøj varme i 3-5 minutter til en let sirupsagtig konsistens. Smag evt. til med yderligere fishsauce og afkøl dippen før brug.
  5. Appelsin-granité (90 kcal)
  6. Bland appelsinsaften omhyggeligt med appelsinskal, vanilje, agavesirup, før blandingen hældes i en lav form og sættes i fryseren. Rør i blandingen ca. hver halve time med en gaffel. Det tager omkring 3 timer at fryse granitéen færdig. Skrab appelsinskallerne helt rene og brug dem til serveringen, hvor granitéen anrettes i skallerne og pyntes med frisk mynte.