Æblecrumble med vanilje
Normalt forbinder man crumbles med forår og sommer, men her får du opskriften på en skøn jule-crumble med æble og kanelflødeskum, som du kan forkæle dine venner og familie i julen.
6 personer
Ingredienser
- 750 g æbler, gerne Belle de Boskoop
- 150 g sukker
- korn af 1 vaniljestang
- Desuden:
- 125 g smør
- 200 g hvedemel
- 100 g sukker
- 1 pose mandelsplitter
- Pynt:
- sigtet flormelis
- Tilbehør:
- Flødeskum - pisket med lidt kanelsukker i
- Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehus og stilk. Skær æblebådene tyndere ud, så hver kvarte bliver til 3 både. Læg æblebådene i et smurt ovnfast fad.
- Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over æblerne.
- Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Bland mandelsplitter i. Drys det over æblerne. Bag kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 40 min.
- Pynt med sigtet flormelis. Server kagen lun eller kold med kanelflødeskum til.
10 lækre crumbles
-
Blomme crumble med hasselnødder
-
Pære-hindbær-crumble med mandler
-
Æble-brombær-crumble
-
Skøn crumble med blommer, pærer & makroner
-
Crumblecake med solbær og hindbær
-
Nem rabarbercrumble med marcipan
-
Æblecrumble med vanilje
-
Nem dessert: Frugtcrumble med flødeskum
-
Blommecrumble
-
Nem crumble med kokos & blomme