Æblecrumble med vanilje

Æblecrumble med vanilje

Normalt forbinder man crumbles med forår og sommer, men her får du opskriften på en skøn jule-crumble med æble og kanelflødeskum, som du kan forkæle dine venner og familie i julen.

6 personer

Ingredienser

  • 750 g æbler, gerne Belle de Boskoop
  • 150 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • Desuden:
  • 125 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 pose mandelsplitter
  • Pynt:
  • sigtet flormelis
  • Tilbehør:
  • Flødeskum - pisket med lidt kanelsukker i 

  1. Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehus og stilk. Skær æblebådene tyndere ud, så hver kvarte bliver til 3 både. Læg æblebådene i et smurt ovnfast fad.
  2. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over æblerne.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Bland mandelsplitter i. Drys det over æblerne. Bag kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 40 min.
  4. Pynt med sigtet flormelis. Server kagen lun eller kold med kanelflødeskum til.