Æbleparfait med daim og makroner

Æbleparfait med daim og makroner

Her får du opskriften på en nem og lækker is med æbler.

6-8 personer

Ingredienser

  • 6-8 personer
  • 350 g æbler, skrællet vægt
  • 1½ dl vand
  • 150 g sukker
  • 3 spsk. citronsaft
  • 3½ dl piskefløde
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • korn af 1 vaniljestang
  • ca. 100 g Daim chokolade
  • 12 makroner
  • Desuden:
  • 1 dl sukker
  • 25 g smør
  • 2 æbler
  • Pynt:
  • frisk mynte og evt. lidt flødeskum

  1. Skræl æblerne. Fjern kernehus og stilke. Skær æblerne i tern, og kog dem møre i en gryde i vandet. Pisk eller blend æblerne til en jævn mos, og tilsæt sukker og citronsaft. Afkøl mosen. 
  2. Pisk fløden til skum, og vend den i æblemosen sammen med æggeblommer, vaniljekorn og hakket Daim. Knus makronerne. Læg lag af parfait og makroner i en stor fryseegnet form eller portionsforme. Vi har brugt en EVA-trio silikone isform, med plads til 6 is. Frys isen min. 6 timer.
  3. Smelt sukkeret, til det er gyldent på en stålpande. Kom smørret i. Steg æblebådene til de er gyldne. Fordel æblebåde omkring isen, og pynt med mynte og evt. flødeskum.