Æbleskiver med svesker

Æbleskiver med svesker

Lækre gammeldags æbleskiver med svesker og appelsin.

ca. 24 stk.

Ingredienser

  • Svesker:
  • 25 stk. svesker
  • saft fra 2 appelsiner
  • 4 spsk. sukker
  • 1 kanelstang
  • Æbleskiver:
  • 1½ dl sødmælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 15 g gær
  • 3 æg
  • ½ dl sukker
  • fintrevet skal fra ½ usprøjtet appelsin
  • 1 tsk. kardemomme
  • 25 g smør
  • 200 g hvedemel
  • Tilbehør:
  • appelsinsaften fra sveskerne og flormelis

Sådan laver du æbleskiver

  1. Kom svesker, appelsinsaft,sukker og kanel i en lille gryde,og kog det under låg i ca.4 min. Fjern gryden fra blusset,og lad sveskerne trække,til de skal bruges.
  2. Kom sødmælk, kærnemælkog gær i en skål, ogrør, til gæren er opløst. Delæggene i blomme og hvide,og kom æggeblommerne idejen. Tilsæt sukker, appelsinskalog kardemomme.Smelt smørret, og tilsæt dettil dejen sammen med hvedemeletlidt ad gangen. Piskdejen grundigt sammen medpiskeris, til den er helt jævn.Vend stiftpiskede æggehviderforsigtigt rundt i dejen.
  3. Opvarm æbleskivepandenmed lidt smør i hullerne,og fyld dem halvt med dej.Kom en sveske i hver, og laddem stå et minut, til skallener brun, men stadig fugtigeindeni. Brug en lille træpindtil at vende æbleskiverne, såde bliver runde.
  4. Server æbleskiverne medflormelis og saften fra sveskerne.