Æbletærter med nødder

Æbletærter med nødder

Det er ikke den hurtigste æbledessert, men smagen er værd at gå efter.

10 personer

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 150 g blødt smør
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 1 æg
  • Mazarin:
  • 200 g ren, rå marcipan
  • 120 g sukker
  • 80 g blødt smør
  • 2 små æg
  • Desuden:
  • 3 æbler
  • 1 tsk. kanel
  • Nøddekaramel:
  • 75 g sukker
  • 40 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. sirup
  • 75 g hasselnøddeflager
  • Tilbehør:
  • flødeskum eller cremefraiche evt. smagt til med vaniljekorn og lidt flormelis

  1. Smuldr smørret i mel ogflormelis. Saml dejen medægget, og lad den hvile 30 min.i køleskabet. Rul dejen ud, ogbeklæd 10 små tærteformeeller ramakinskåle med dejen.
  2. Kom alle ingredienserne tilmazarinen i en foodprocessor,og miks det sammen. Alternativtblandes først marcipan,sukker og smør. Herefter røresæggene i.
  3. Skær æblerne i halve bådeca. ½ cm tykke, og drys demmed kanel. Fordel æblerne itærtebundene. Kom mazarinenover æblerne og bag dem ved175 gr. på midterste ovnribbe ica. 30 min.
  4. Kog sukker, smør, fløde ogsirup op i en gryde i ca. 5 min.til en tynd karamel. Rør hasselnøddeflageri karamellen. Fordelkaramellen over tærterne.
  5. Bag tærterne ca. 15 min.ved 200 gr. på midterste ovnribbe.Afkøl tærterne, til de erlune. Server dem med flødeskumeller cremefraiche.