Æbletærter med nødder
Det er ikke den hurtigste æbledessert, men smagen er værd at gå efter.
10 personer
Ingredienser
- Mørdej:
- 150 g blødt smør
- 300 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 1 æg
- Mazarin:
- 200 g ren, rå marcipan
- 120 g sukker
- 80 g blødt smør
- 2 små æg
- Desuden:
- 3 æbler
- 1 tsk. kanel
- Nøddekaramel:
- 75 g sukker
- 40 g smør
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk. sirup
- 75 g hasselnøddeflager
- Tilbehør:
- flødeskum eller cremefraiche evt. smagt til med vaniljekorn og lidt flormelis
- Smuldr smørret i mel ogflormelis. Saml dejen medægget, og lad den hvile 30 min.i køleskabet. Rul dejen ud, ogbeklæd 10 små tærteformeeller ramakinskåle med dejen.
- Kom alle ingredienserne tilmazarinen i en foodprocessor,og miks det sammen. Alternativtblandes først marcipan,sukker og smør. Herefter røresæggene i.
- Skær æblerne i halve bådeca. ½ cm tykke, og drys demmed kanel. Fordel æblerne itærtebundene. Kom mazarinenover æblerne og bag dem ved175 gr. på midterste ovnribbe ica. 30 min.
- Kog sukker, smør, fløde ogsirup op i en gryde i ca. 5 min.til en tynd karamel. Rør hasselnøddeflageri karamellen. Fordelkaramellen over tærterne.
- Bag tærterne ca. 15 min.ved 200 gr. på midterste ovnribbe.Afkøl tærterne, til de erlune. Server dem med flødeskumeller cremefraiche.