Æblegløgg med stjerneanis og kanel

Æblegløgg med stjerneanis og kanel

Skøn og frisk gløgg lavet på æblemost krydret med kanel, stjerneanis og appelsinskal. Gløggen smages til med sukker og vodka - vil du gerne servere en alkoholfri gløgg, undlader du selvfølgelig bare at komme vodka i.

4-6 glas æblegløgg

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 1 l æblemost
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 1 øko appelsin, saft og skal i lange strimler
  • 75 g snittede mandler
  • 75 g rosiner
  • 1-2 dl vodka
  • 100 g sukker

Sådan laver du æblegløgg

  1. Kog æblemosten med kanelstang, stjerneanis og appelsinskal i ca. 5 min.
  2. Tag kanelstang, stjerneanis og skallen op.
  3. Kom appelsinsaft, mandler og rosiner i.
  4. Kom vodka i, og smag til med sukker.
  5. Servér rygende varm - med hjemmebagte Julesmåkager til.