Æg i brød med bacon og stegte tomater

Æg i brød med bacon og stegte tomater

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 stk. tørsaltet bacon (200 g)
  • 4 tykke skiver lyst brød
  • 25 g smør
  • 4 æg
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • 4-6 cocktailtomater
  • og frisk oregano
  • eller ketchup

  1. Skær sværen af baconstykket og skær det i skiver med en kniv. Læg dem på en bageplade med bagepapir og steg dem sprøde i ovnen (ved 180 grader), eller steg dem på en pande ved middel varme. Lad dem dryppe af på etstykke køkkenrulle.
  2. Udstik et rundt ellerhjerteformet hul i hver brødskive. Steg de hulledeskiver gyldne på den ene side på en sliplet-pande med smør. Vend brødskiverne og fyld et råt æg i hvert hul. Steg æggene færdigeved lavt blus, eller sæt panden i ovnen 3-5 min. Steg også deudstukne „huller“ somtilbehør.
  3. Server med afdryppet bacon og stegte tomater:Halver tomaterne og steg dem på panden med lidt smør ellerolie. Krydr med salt og peber og drys med frisk oregano.