Æg i kokotter med røget laks
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 25 min.
- Stege/bagetid:
- 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer)
- 2 porrer (fintsnittede)
- 15 g smør
- 100-200 g røget laks (strimler)
- 4 æg (str. L eller XL)
- 4 spsk cremefraiche
- 1 spsk purløg (eller 1 tsk frisk estragon, finthakket)
- evt. 1-2 tsk peberrod (fintrevet)
- salt og peber
- Tilbehør: brød (ristet)
- Fyld ca. 2 cm vand i en lille bradepande, stil den i ovnen og tænd på 180 grader (160 grader varmluft).
- Steg porrerne bløde og blanke i en gryde med smør og krydr med salt og peber.
- Fordel dem i 4 smurte, ovnfaste kokotter eller kopper og fordel den røgede laks ovenpå (tag evt. lidt laks fra til pynt).
- Knæk et æg ud i hver kokotte/kop og drys med salt og peber.
- Sæt kokotterne i vandbadet i ovnen i 10 min.
- Rør cremefraiche sammen med purløg eller estragon, evt. peberrod samt salt og peber.
- Fordel denne blanding over æggene og giv dem 6-10 min. mere – alt efter om de skal være bløde eller smilende.
- Pynt med purløg eller estragon og evt. lidt laks og servér straks.