Æg i kokotter med røget laks

Æg i kokotter med røget laks

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 25 min.
  • Stege/bagetid:
  • 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 2 porrer (fintsnittede)
  • 15 g smør
  • 100-200 g røget laks (strimler)
  • 4 æg (str. L eller XL)
  • 4 spsk cremefraiche
  • 1 spsk purløg (eller 1 tsk frisk estragon, finthakket)
  • evt. 1-2 tsk peberrod (fintrevet)
  • salt og peber
  • Tilbehør: brød (ristet)

  1. Fyld ca. 2 cm vand i en lille bradepande, stil den i ovnen og tænd på 180 grader (160 grader varmluft).
  2. Steg porrerne bløde og blanke i en gryde med smør og krydr med salt og peber.
  3. Fordel dem i 4 smurte, ovnfaste kokotter eller kopper og fordel den røgede laks ovenpå (tag evt. lidt laks fra til pynt).
  4. Knæk et æg ud i hver kokotte/kop og drys med salt og peber.
  5. Sæt kokotterne i vandbadet i ovnen i 10 min.
  6. Rør cremefraiche sammen med purløg eller estragon, evt. peberrod samt salt og peber.
  7. Fordel denne blanding over æggene og giv dem 6-10 min. mere – alt efter om de skal være bløde eller smilende.
  8. Pynt med purløg eller estragon og evt. lidt laks og servér straks.