Opskrift på agurke-avocadosuppe og kammuslinger

Agurke-avocadosuppe og kammuslinger

Kold agurke-avocadosuppe og kammuslinger er delikate, små hapsere...

Agurke-avocadosuppe og kammuslinger til 9 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Suppe
  • Lille glas til 10 personer
  • 1½ agurk
  • 2 modne avocadoer
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 spsk citronsaft
  • lidt finthakket agurk og radiser til pynt
  • 3 spsk finthakket purløgStegt kammusling på toast med fennikel-mayo
  • Kammuslinger
  • 16-20 stk.
  • 4-5 skiver brød med sej krumme – skåret i ca. 16-20 små bidder
  • olivenolie til stegning af brød
  • 8-10 store kammuslinger
  • olivenolie og lidt smør til stegning
  • salt, peber og lidt citronsaft
  • Fennikel-mayo:
  • 2½ spsk mayonnaise
  • ½ tsk dijonsennep
  • 2 tsk skalotteløg, finthakket
  • ¼ fennikel skåret i meget små tern
  • 1 tsk finthakket syltet citron (alternativt revet citronskal og ekstra salt)
  • 1 spsk finthakket dild
  • lidt plukket dild til pynt

Sådan laver du agurke-avocadosuppe

  1. Suppe
  2. 1. Skræl agurkerne og skær dem i grove tern. Halver avocadoerne og grav kødet ud med en ske. Kom agurk, avocado, olivenolie, salt, peber og citronsaft i en blender og blend til jævn konsistens. Sæt suppen i køleskabet indtil servering.
  3. 2. Hæld agurke-avocadosuppen i små glas og server med lidt fintsnittet agurk og radise i suppen. Drys med finthakket purløg.
  4. Kammuslinger
  5. 3. Steg brødstykkerne sprøde på en pande med olivenolie. Krydr dem med salt og peber.
  6. 4. Dup kammuslingerne tørre og steg kammuslingerne på en meget varm pande i to min på hver side, så de får en sprød skorpe. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Skær dem igennem så du har 16-20 halve stegte kammuslingerne.
  7. Fennikel-mayo
  8. 5. Rør mayonnasisen sammen med dijonsennep, skalotteløg, fennikel, syltet citron og dild og smag den til.(Hvis du ikke har syltet citron i huset, kan du krydre mayoen med lidt revet citronskal og lidt ekstra salt).
  9. Anret de sprøde brød med stegt kammusling og fennikel-mayoen. Pynt med plukket dild.