Agurke-avocadosuppe og kammuslinger
Kold agurke-avocadosuppe og kammuslinger er delikate, små hapsere...
Agurke-avocadosuppe og kammuslinger til 9 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- Suppe
- Lille glas til 10 personer
- 1½ agurk
- 2 modne avocadoer
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 spsk citronsaft
- lidt finthakket agurk og radiser til pynt
- 3 spsk finthakket purløgStegt kammusling på toast med fennikel-mayo
- Kammuslinger
- 16-20 stk.
- 4-5 skiver brød med sej krumme – skåret i ca. 16-20 små bidder
- olivenolie til stegning af brød
- 8-10 store kammuslinger
- olivenolie og lidt smør til stegning
- salt, peber og lidt citronsaft
- Fennikel-mayo:
- 2½ spsk mayonnaise
- ½ tsk dijonsennep
- 2 tsk skalotteløg, finthakket
- ¼ fennikel skåret i meget små tern
- 1 tsk finthakket syltet citron (alternativt revet citronskal og ekstra salt)
- 1 spsk finthakket dild
- lidt plukket dild til pynt
Sådan laver du agurke-avocadosuppe
- Suppe
- 1. Skræl agurkerne og skær dem i grove tern. Halver avocadoerne og grav kødet ud med en ske. Kom agurk, avocado, olivenolie, salt, peber og citronsaft i en blender og blend til jævn konsistens. Sæt suppen i køleskabet indtil servering.
- 2. Hæld agurke-avocadosuppen i små glas og server med lidt fintsnittet agurk og radise i suppen. Drys med finthakket purløg.
- Kammuslinger
- 3. Steg brødstykkerne sprøde på en pande med olivenolie. Krydr dem med salt og peber.
- 4. Dup kammuslingerne tørre og steg kammuslingerne på en meget varm pande i to min på hver side, så de får en sprød skorpe. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Skær dem igennem så du har 16-20 halve stegte kammuslingerne.
- Fennikel-mayo
- 5. Rør mayonnasisen sammen med dijonsennep, skalotteløg, fennikel, syltet citron og dild og smag den til.(Hvis du ikke har syltet citron i huset, kan du krydre mayoen med lidt revet citronskal og lidt ekstra salt).
- Anret de sprøde brød med stegt kammusling og fennikel-mayoen. Pynt med plukket dild.